rubicon 18 #3001 Napisano 10 Marca 2016 Padi rozwaliła mi system. Wszystko mi w niej pasuje z wyjątkiem logo Padi. Ale to detal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12978 #3002 Napisano 10 Marca 2016 ]Niegłupi pomysł ze wskazówką minutową. Choć wolę te wersje, które są już dostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3003 Napisano 11 Marca 2016 Jak dla mnie całkiem bez wyrazu, no ta buława wystająca z boku ;/ Tarcza nijaka, brak nakładanych napisów i ramki datownika, indeksy jak w oriencie za 300 zł, Seiko robiło różnicę kopertami, a tutaj jakoś tak średnio. Rozumiem, że to taki stajl - "nudno wizytowy", ale nie moja bajka. Klasyka bez wyrazu? Weź to uzasadnij. Brak nakładanych napisów to minus? W zasadzie to dlaczego? Przecież tu mamy minimalizm. Ramka datownika wyglądałaby tutaj głupio. W jaki sposób jesteś w stanie ocenić indeksy na poziomie Orienta za 300 zł? Którego modelu? Do reszty postów oczywiście się nie odniosę. Chociaż nie - żart o naklejkach Myszki Miki na poziomie moich uczniów z podstawówki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #3004 Napisano 11 Marca 2016 Ten Seiko kojarzy mi się z Tissot Pawermaticiem, czyli IMO nie posiada większości atutów, które przesądzają co wyjątkowości japońskich zegarków (głównie koperta) Piszę to oczywiście czysto subiektywnie z perspektywy człowieka, dla którego punktem odniesienia jest stylistyka Sarbów/GSów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #3005 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Istvan, ale po co Ty się publicznie pytasz jak i tak masz swoje zdanie na ten temat w myśl zasady: "każda zmora znajdzie swojego adoratora"masz z tego satysfakcję, czy lubisz się powkurzać ?zadałeś publiczne pytanie, to dostałeś publiczną odpowiedź, że zegarek wygląda jak d*pa z zakrzówkówpo kolejnej części populacji to pewnie spływa, innej się podoba a inna go nigdy na oczy nie zobaczyale to wszystko nieważne - powinieneś przyjąć to na luzie i z uśmiechem a nie reagować obscenicznie Planuję za moment zamówić kolejną sztukę. SARX021Opinie na temat zegarka? Poza tym co znaczy kolejną ? że tym handlujesz ? (bo handlujesz i większość o tym wie)Jeżeli handlujesz to wiesz czy pierwsza się sprzedała czy nie - prawda!?!A może nie chce się sprzedać i przez to jesteś taki wkurzony i agresywny ? Ale wtedy oznaczałoby to, że wypowiadający się tutaj mogą mieć rację (MAŁO ISTOTNE) i może lepiej nie zmawiać kolejnej sztuki. LOGICZNE !?! sorry, ale 666 w liczbie postów zobowiązują do takiego tonu wypowiedzi Do reszty postów oczywiście się nie odniosę. Chociaż nie - żart o naklejkach Myszki Miki na poziomie moich uczniów z podstawówki. mądrych masz uczniów - czasem dzieci też trzeba posłuchać, a nie tylko kredę zużywać na tablicy Edytowane 11 Marca 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3006 Napisano 11 Marca 2016 Piszę to oczywiście czysto subiektywnie z perspektywy człowieka, dla którego punktem odniesienia jest stylistyka Sarbów/GSów. Rozumiem i szanuję Twoją opinię. Nie zgodziłbym się jednak ze stwierdzeniem, że klasyka jest bez wyrazu. Doskonale wiesz, że na rynku jest wiele równie oszczędnych stylistycznie zegarków za naprawdę ciężkie pieniądze. Takie wzornictwo nie przekona pewnie każdego, ale bez charakteru? Eee... Muszę ostrożnie robić kolejne zakupy, bo zostały tylko trzy miejsca w pudełku. Spore emocje, bo jednak niedługo trzeba będzie podjąć decyzję, co dalej. Na razie nie jestem jeszcze przekonany co do powyższego SARX, ale kto wie. Myślę, że ostatnie sztuki to SDGM003, może jeszcze jakiś OS i koniecznie chronograf. A z chronografem to będzie niezła przeprawa. Podoba mi się Alpina Startimer na Valjoux 7750, ale niektóre Seiko są chyba jeszcze bardziej atrakcyjne. Ach, jeszcze tyle fajnych emocji w tym roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #3007 Napisano 11 Marca 2016 kup w reszcie SDGM i nie będziesz pluł sobie w kaszę, że przekombinowałeś... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #3008 Napisano 11 Marca 2016 SDGM jest super, jednakowoż, jako właścicielowi małego nadgarstka pozostaje mi podziwianie fotografii. , dla mnie 39 mm to max 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #3009 Napisano 11 Marca 2016 A taki duży SDGM jest? 41 czy wiecej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #3010 Napisano 11 Marca 2016 A taki duży SDGM jest? 41 czy wiecej?40,5 mm średnica48,6 mm lug to lug11,5 mm grubość 20 mm w uszach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #3011 Napisano 11 Marca 2016 A to całkiem znośny rozmiar również na mniejsze nadgarstki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan.b 0 #3012 Napisano 11 Marca 2016 Hej, co to za model Seiko podobny do sarb033? A może to Sarb tylko jakaś wcześniejsza wersja czy coś... Sent from my iPad using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24602 #3013 Napisano 11 Marca 2016 Seiko spirit /svcs/. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3014 Napisano 11 Marca 2016 Ten na zdjęciu ma zmodyfikowane wskazówki, pewnie żeby pasował do trio W oryginale scvs003 ma trochę lumy na wskazówkach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3015 Napisano 11 Marca 2016 Przy okazji - ma ktoś sarn001/003 lub saen001? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan.b 0 #3016 Napisano 12 Marca 2016 Dzieki. Szkoda ze na tarczy chyba została luma. Taka wpadka Sent from my iPad using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandinista 5 #3017 Napisano 12 Marca 2016 Panowie czy to normalne że tak wygląda zmiana daty w sdm001.Widać która godzina A w okienku już w połowie nowa cyfra. Tak ma być czy coś nie halo? 0 By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #3018 Napisano 12 Marca 2016 wszystko w porzo, 6R15 tak mają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16029 #3019 Napisano 12 Marca 2016 Panowie ma ktoś na forum ten model Bo interesowało by mnie kilka kwestii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #3020 Napisano 12 Marca 2016 WraQ właśnie kupił wersję Black jest w nowych nabytkach...co do daty w sdgm001 na 6r15 to naturalne zjawisko. W instrukcji podany jest przedział ile trwa ten proces z adnotacją, że nie można w tedy korzystać z szybkiej zmiany daty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16029 #3021 Napisano 12 Marca 2016 Jego widziałem, myślałem, że jeszcze ktoś ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #3022 Napisano 12 Marca 2016 Zaczynam się przez was wkręcać na sdgm001. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandinista 5 #3023 Napisano 12 Marca 2016 A powiedzcie czy -15 sek na dobę jest do akceptacji czy próbować coś doregulować- choć wolałbym nic nie grzebać w zegarku bo nawet przy skracaniu bransolety fachowiec nie bardzo wiedział co i jak :-( 0 By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #3024 Napisano 12 Marca 2016 -15 s wyniki do zaakceptowania . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość German76 #3025 Napisano 12 Marca 2016 Do zaakceptowania, ale ja przy takich wynikach zawsze grzebię Ale ja to lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach