RadG 2 #351 Napisano 16 Listopada 2006 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #352 Napisano 16 Listopada 2006 http://ninanet.net/watches/others14/Mediums/mseiko7016.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #353 Napisano 23 Listopada 2006 Piękne Grand Seiko z 1965r:http://forums.timezone.com/index.php?t=msg...265#msg_2309437 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #354 Napisano 30 Listopada 2006 Nowy /5 generacja - od 1961r./ Seiko Alpinist /SARB017/ na werku 6R15 z 50 godzinną rezerwą chodu.Szafirowe szkło i WR200m.foto: ©yeomanWystępuje też w innych wersjach cyferblatu /SARB013 i SARB015/ Również nowy, w stylu lat 70' Seiko Spirit /SARB007/ na tym samym werku co alpinista.Szafir, WR10B.foto: ©Seiya Japan 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #355 Napisano 1 Grudnia 2006 Nowe piąteczki seiko, spadkobiercy atlasów:http://www.network54.com/Forum/170229/mess...LAS+-+LANDSHARK 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olejs 0 #356 Napisano 1 Grudnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sirpluto #357 Napisano 12 Grudnia 2006 witamchcialbym kupic swoj pierwsz "powazniejszy" zegarek i nie za bardzo wiem czy model ktory wybralem jest oodpowiedni oczekuje od zegarka zeby wygladal efektownie i bylwmiare wytrzymaly : http://www.importercorp.com/product_info.php?products_id=614 A moze jest jakis zegarek w podobnej cenie ktory jest duzo lepszy ?? I drugie pytanie gdzie najlpeiej kupowac zegarki ??czy ten sklep internetowy jest odpowiedni ??z gory dziekuje za pomocpozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #358 Napisano 13 Grudnia 2006 I drugie pytanie gdzie najlpeiej kupowac zegarki ??czy ten sklep internetowy jest odpowiedni ??Najlepiej kupować zegarki Seiko na ebayu, z Singapuru.Jeśli nie chcesz się bawić w takie zakupy, to importer to dobre rozwiązanie choć droższe.Ten który wkleiłeś, będzie na pewno wytrzymały i dobrze wykonany. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 863 #359 Napisano 13 Grudnia 2006 Marine Master Spring Drive http://video.google.com/videoplay?docid=-6186382202382496987 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
floorek 0 #360 Napisano 13 Grudnia 2006 Najlepiej kupować zegarki Seiko na ebayu, z Singapuru.Jeśli nie chcesz się bawić w takie zakupy, to importer to dobre rozwiązanie choć droższe. Dokladnie ;] Ja na dniach dostane mojego Seiko od bodajze uzytkownika pokemonyu. on sprzedaje chyba najwiecej seiko na ebayu. 0 Rafal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość SPORTURA 01 #361 Napisano 15 Grudnia 2006 Tzn, że koronka jest jest tak jakby nakrętką, która wchodzi na gwint koperty. Ażeby móc jej użyć trzeba ją najpierw odkręcić i wtedy wałek naciągowy "zasprzęgla" się i koronka jest w pierwszej pozycji np. do ustawienia daty, druga pozycja to ustawianie wskazówek.Rozwiązanie służy to uszczelnieniu koronki i jest stosowane w większości sportowych wodoszczelnych zegarków. Miałeś totalnie rację. Trochę mocnej przekręciłem i zaczęła się normalnie po chamsku zakręcać, aż się zakręciła. Zrobiłem to już dosyć dawno, ale dopiero dziś odnalazłem temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 863 #362 Napisano 22 Grudnia 2006 Fajny ten Flight Master Automatic http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=42078 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aaronek 0 #363 Napisano 22 Grudnia 2006 Ciekawa rzecz, ale wygląda jak kwarc...Gdyby nie napis na tarczy nie domyśliłbym się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość eleventh #364 Napisano 23 Grudnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #365 Napisano 23 Grudnia 2006 Co chciałeś przez to zdjęcie powiedzieć :wink: ? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość eleventh #366 Napisano 23 Grudnia 2006 Co chciałeś przez to zdjęcie powiedzieć :wink: ? Myślałem że się obejdzie bez komentarza, ale skoro słowo pisane droższe od obrazka... :wink: -Ciekawie wygląda przy zalewie OM i BM-Limitowana edycja 2006 egz.-Cena jaką osiąga kilkakrotnie przewyższa cenę OM i BM-Dla fanów Monsterów (chyba) spora gratka-Fajnie wyglądałby obok moich BM i OM pzdrwG. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #367 Napisano 23 Grudnia 2006 Wiem, że to temat o Seiko - ale mie chcę mnożyć wątkow więc pytanko stawiam tutaj. Jaki mechanizm hula w Citizenach 7 ? Jak on się ma do 7S... z Seiko 5 ? Tylko proszę mi nie odpisywać, że ma się tak jak Toyota Corolla do Nissana Almera ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #368 Napisano 24 Grudnia 2006 -Limitowana edycja 2006 egz.-Cena jaką osiąga kilkakrotnie przewyższa cenę OM i BM-Dla fanów Monsterów (chyba) spora gratka-Fajnie wyglądałby obok moich BM i OM łeee - to to pikuś ostatnio gdzieś na aukcji widziuałem żółtego monstera - edycja limitowana 200 egz, cena zaczynała się od 1000$ 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #369 Napisano 25 Grudnia 2006 Rozumiem, ze cisza zapadła ... bo wszyscy szperają w źródłach żeby dać mi precyzyjną odpowiedź ;-) ;-) ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arco 0 #370 Napisano 25 Grudnia 2006 jeśli nikt nie chce pisać, to może ja (chociaż uważam, że osobny temat byłby lepszy) :roll: w tanich citizenach najczęściej siedzi 8200 albo 8215, to ich odpowiednik 7s26. też 21 kamieni i 21600 bph.największe różnice - citizena można nakręcać ręcznie. wahnik nakręca sprężynę obracając się tylko w jedną ze stron (tzn. w drugą jest jakby na biegu jałowym) w odróżnieniu od seiko. cóż z tego wynika - citizen prawdopodobnie nie nakręca się na ręku tak szybko jak seiko. opinie z pierwszej ręki możesz sobie wyguglać, skoro wiesz czego szukać przykład:http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?m...p;id=1125417515 edit: różnica widoczna na pierwszy rzut oka - 7s26 - day-date, 8215 - tylko data 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #371 Napisano 26 Grudnia 2006 O, dzięki ! Już wiem. W takim razie Citizen pasuje mi bardziej - można dokręcać. Drobiazg, ale ważny - zwłaszcza w "łykendy" . Chociaż lubię zegarki z "pełną datą" jestem w stanie odpuścić sobie dzień tygodnia - w zamian za pewność "że mi nie stanie" ;-) EDIT: wlaśnie wypatrzyłem, że są też Citizeny z podwójną datą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #372 Napisano 29 Grudnia 2006 SteveG wrzucił kilka fajnych fotek GShttp://ninanet.net/watches/others15/Mediums/mseiko5722.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość yorzo #373 Napisano 2 Stycznia 2007 Trochę z innej beczki: jest tylko 11 tematów( ) poruszających kwestię oznaczeń seiko.O ile w kwestii mechaników można się doszukac wielu rzeczy,z kwarcami tak już nie jest. Chodzi mi o oznaczenie P-lub jego brak Np. SNA027P1.O końcową jedynkę już nie pytam ,gdyż szukałem sam analogii,lecz do niczego konkretnego nie doszedłem-bywały modele ( z 1)zarówno z paskami,jak i na bransoletach,z szafirem i hardlexem.Zresztą z dwójką na końcu było tak samo. Jest ktoś władny rozwiązac ową zagadkę? Pytam dlatego,że zakupiłem sobie model SNA027P1(jeszcze nie dotarł-z Importera),a wiadomo- chciałoby się wszystkiego dowiedziec o własnym sprzęcie.Dziękuję. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU życzę wszystkim Kubowiczom!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #374 Napisano 11 Stycznia 2007 Tak przy okazji: co fabryka dołącza do Seiko 5? J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibber 0 #375 Napisano 11 Stycznia 2007 Tak przy okazji: co fabryka dołącza do Seiko 5? Mechanizm 7S26 lub 7S32. Koperte, szkielko szafirowe lub hardlex, pasek lub branzolete i w zaleznosci od kogo kupujesz: - instrukcje- pudelko- szmateczke- gwarancje 0 Seiko SNM011...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą. PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach