Daito 5946 #4276 Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Panowie, pytanie, czy ktoś orientuje się, gdzie w PL można oddać Sumo do rzetelnego serwisu po 5-6 latach? Strojny w Krk wyreguluje mechanizm, ale nie mam mowy o czyszczeniu i ew. serwisie, z oczywistych względów nie chcę oddawać do Time Trend.Nie masz w okolicach żadnego zegarmistrza z prawdziwego zdarzenia? Jest gdzieś na forum temat z polecanymi zegarmistrzami - poszukaj - może znajdziesz któregoś w Twojej okolicy. Edit: Istvan - świetne to Twoje Seiko - ta tarcza na żywo musi wyglądać obłędnie. Edytowane 5 Listopada 2016 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #4277 Napisano 5 Listopada 2016 Panowie, pytanie, czy ktoś orientuje się, gdzie w PL można oddać Sumo do rzetelnego serwisu po 5-6 latach? Strojny w Krk wyreguluje mechanizm, ale nie mam mowy o czyszczeniu i ew. serwisie, z oczywistych względów nie chcę oddawać do Time Trend.Seiko SerwisAdres: 6 Sierpnia 18, 90-416 ŁódźTelefon: 42 633 52 49 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4278 Napisano 6 Listopada 2016 SKX007 wraca na polskie półki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian.hofman.7 0 #4279 Napisano 6 Listopada 2016 SKX007 wraca na polskie półki jak to? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4280 Napisano 6 Listopada 2016 A tak to sam sobie na grudzień do salonu zamówiłem na kajadanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian.hofman.7 0 #4281 Napisano 6 Listopada 2016 A tak to sam sobie na grudzień do salonu zamówiłem na kajadanie.mogę zapytać gdzie? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4282 Napisano 6 Listopada 2016 SKX007 wraca na polskie półki Jeśli to prawda to bardzo dobra nowina.Po bazarku było widać ostatnio,że parę osòb odleciało z ceną za ten zegar. 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4283 Napisano 6 Listopada 2016 Cena w PL też odlotowa, ale grudzień idzie, wszystko się sprzeda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #4284 Napisano 6 Listopada 2016 Konkretnie , jaka to cena ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43097 #4285 Napisano 6 Listopada 2016 Kiedyś były po 1200. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4286 Napisano 6 Listopada 2016 Na al....o są po 1750 zł. 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #4287 Napisano 6 Listopada 2016 potrzeba niezłej desperacji, żeby kupić w takiej cenie. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4288 Napisano 6 Listopada 2016 Konkretnie , jaka to cena ?1245zl Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2927 #4289 Napisano 6 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4290 Napisano 6 Listopada 2016 Kurcze jakoś do żòłwia nie mogę się przekonać.SKX ma to coś. 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12855 #4291 Napisano 6 Listopada 2016 Tak piszesz, jakbyś miał zjeść zupę z żółwia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2927 #4292 Napisano 6 Listopada 2016 żółwik też ma to coś świetny zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #4293 Napisano 6 Listopada 2016 Zacny no i lepiej wykonany od SKX. 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43097 #4294 Napisano 6 Listopada 2016 SKXa nie da sie porównać do Żółwia. Przepaść dzieli te zegarki. Imo oczywiście. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10693 #4295 Napisano 6 Listopada 2016 Odpowiadając na pytanie 70'- powiedział, że nie ma dostepu do częsci w razie ew. konieczności wymiany- regulacja tak, czyszczenie i serwis nie. Daito- "Strojny" to akurat jeden z lepszych zegarmistrzów w Krk Burns- czy masz jakieś doświadczenia z tym serwisem w Łodzi? Nie chę oddawać zegarka w ręce dyletantów.. Dzięki i pozdrawiam,Piotrek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #4296 Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) No robi Seiko to się raczej zna, a nie będzie się dopiero uczył na twoim zegarku jak to bywa najczęściej u innych zegarmistrzów. Mimo nazwy to jest tylko i aż Zegarmistrz a z częściami zależny od Zibi...Raz wysyłałem, osobiście nie znam, bez zarzutów, ale zegarek jak twój nie był nowy, więc kolejna ryska mogła mu nie robić różnicy - nic grubego nie znalazłem.Pytaj kolegów z Łodzi, ale opinie też powinny być pozytywne bo to dzięki Im go znalazłem... Edytowane 6 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4297 Napisano 6 Listopada 2016 Odpowiadając na pytanie 70'- powiedział, że nie ma dostepu do częsci w razie ew. konieczności wymiany- regulacja tak, czyszczenie i serwis nie.No to "partacz" jezeli chce regulowac brudny zegarek. Tak w kazdym razie powiedzialby majster u ktorego ja serwisuje zegarki 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #4298 Napisano 6 Listopada 2016 a Ty gdzie robisz swoje i w jakim stanie je dostajesz z powrotem ? To są cenne informacje bo z przykrością partaczy nie brakuje, którzy dorabiają ideologie, zamiast zrobić to zgodnie ze szkołą, Na pewno jest sporo dobrych, ale raczej się ukrywają, albo mają w poważaniu internet.A wysyłka kurierem to ~20zł więc lepiej poświęcić te 40zł niż mieć pyknięty zegarek i wracać 5x do poprawki, bo za którymś razem może się uda ... W myśl zasady powinno wydać się więcej na uszczelki, no ale smar sylikonowy dobry na wszystko ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4299 Napisano 6 Listopada 2016 Nie wiem, czy zgodnie ze szkola. Zgodnie jednak z logika jest regulowanie wyczyszonego, a nie brudnego zegarka. Chcac wyregulowac zegarek, musialby go otworzyc, po czym zalozyc nowa uszczelke (to pewnie zgodnie ze szkola) i zamknac. Jednak nie brak oryginalnej uszczczelki najprawdopodbniej stanowi dla niego problem z czyszczeniem skoro bez problemu podejmie sie regulacji. No chyba, ze potrafi wyregulowac zegarek bez otwierania, tylko zdaje sie, ze nazywa sie Strojny, a nie Kaszpirowski 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #4300 Napisano 6 Listopada 2016 Nie podałeś namiarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach