Gość watchmaniak_amator #576 Napisano 16 Sierpnia 2007 Mam pytanie. Na Allegro widziałem zegarek Seiko typ A134-5000 A, facet (łapa jak u niedźwiedzia - cytat dosłowny) pisze, że z roku około 1970. Czy to jest możliwe? Kocham tą markę ale w internecie trudno się czegoś konkrektego o nim dowiedzieć. Czy to możliwe, że już na początku lat siedemdziesiątych były takie elektroniczne zegarki z alarmem? Myślałem, że pojawiły się z piętnaście lat późnej. Zegarek fajnie wygląda i chyba prawda, że w doskonałym stanie. Zdjęcia w Allegro są do kitu, dopiero jak się poprosi, facet przyśle dużo dużo lepsze. tutaj podaję link: http://www.allegro.pl/item226029223_zegare...ki_okazja_.htmlA i jeszcze - ile może być wart? Góra 150 mogę dać, bo się rok akademicki zbliża. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
terao 0 #577 Napisano 20 Sierpnia 2007 Ciekawe, mój pierwszy elektronik miał tylko datę (dzień, miesiąc) i podświetlacz. Były to lata 70-te, koledzy wtedy też mieli podobne zegarki. Kupowano pewnie najtansze i tak przelicznik $ był powalający ***************Przy okazji czy ktoś miał jakieś ekstremalne przygody z SEIKO 5, jestem ciekaw co może wytrzymać - a mam tylko jeden i nie chcę eksperymentować :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość seth11 #578 Napisano 28 Sierpnia 2007 No to chyba będę miał pierwszy zegarek Seiko.Zalicytowałem u Pokemoniu, ot tak sobie. I wygrałem. :shock: No cóż, jutro zrobię przelew i będę czekał na przesyłkę. A tu fotka z aukcji. Odebrałem wczoraj na poczcie.Na przesyłce podana wartość 70$.Wszystkich opłat 51zł. Zegarek w sumie ok. Chociaż na początku miałem mieszane uczucia.Bransoleta tandetna na maxa. Od razu poszła w powietrze. Założyłem mu pasek do monsterów od taikonautów, i wygląda ok.Fotki wstawię wieczorem, jak znajdę chwilę czasu.Zrobił od wczoraj +6sek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RMazuś 0 #579 Napisano 31 Sierpnia 2007 Mam taki sam zegarek super spieszy mi około pół minuty na dwa tygodnie założyłem mu paseczek od mrov@ i wygląda rewelacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RMazuś 0 #580 Napisano 31 Sierpnia 2007 Jestem ciekaw ilu z Pepsi na nadgarstku jest w śród nas . Zegarek miej popularny od 007. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #581 Napisano 31 Sierpnia 2007 Myślę że to dobry wątek dla mojego zapytania:otóż jako że obecnie rozważam zakup nowego zegarka, a jednym z moich faworytów jest seiko sna451p1, mam do Was pytanie czy warto zainwestować w ten model, jak dla mnie z wyglądu jest bardzo ok, szkiełko szafirowe, WR100...tyle wyczytałem, a czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym właśnie modelem seikoNa ebayu można dostać ten model w granicach 1000zł... (mieści się to w moiej barierze cenowej), a może znacie jakiś inny model seiko w stylu sportury sna451p1? :wink: :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #582 Napisano 31 Sierpnia 2007 seth11 - łamiesz mi serce ! Mam identycznego 2 tygodnie i bransoleta bardzo mi się podoba ! :evil: Wiadomo, że nie jest to jakieś cudo za setki $ ale jak na fabryczną ... całkiem ok. Ps. Chcesz się jej definitywnie pozbyć ? Daj znać na priv może będę mógł pomóc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqryku 0 #583 Napisano 7 Września 2007 [ 0 Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #584 Napisano 7 Września 2007 Tuńczyk nie jest dostępny w Polsce w żadnej wersji. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #585 Napisano 7 Września 2007 Czy ta skala na deklu do czegoś służy? 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek98rs 0 #586 Napisano 9 Września 2007 Witam kolegów wlasnie powróciłem z wakacji gdzie testowałem swojego samuraja tęperatury od +3 do +43 spływał też kajakiem gorską rzeka i wszystko ok ale nie to jest najciekawsze bo wiedziałem że wytrzyma wszystko na lotnisku podczas standardowej odprawy przy przejściu przez bramkę koleś który prześwietlał mi bagaż podszed i wyjoł mojego samuraja z korytka i zaczoł ogladać nie wiedziałem o co mu chodzi :shock: i zapytałe powiedział ze urządenie pokazało mu że zegarek ma platynowy lub złoty środek :?: :?: :?: co wy na to ?????ja jestem zadowolony na maxa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #587 Napisano 12 Września 2007 Czy ta skala na deklu do czegoś służy? służy - ale zapomniałem do czego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #588 Napisano 12 Września 2007 Dzięki Demon, wiedziałem że ktoś pomoże 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #589 Napisano 12 Września 2007 A taki widzieliście kiedys? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #590 Napisano 12 Września 2007 widzielismy i nawet polecilismy zakup w stosownym watku bardzo fajny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #591 Napisano 12 Września 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #592 Napisano 12 Września 2007 Dzięki Demon, wiedziałem że ktoś pomoże Zawsze do usług Piękna ta Bycza Głowa ... foto mechanizmu jest "możliwe' ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #593 Napisano 12 Września 2007 Yargoth Twój egzemplarz wygląda :shock: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #594 Napisano 12 Września 2007 Wygląda super ... hmmm ... nie sądzicie, że Omega Speedy (sporo się o niej pisze ostatnio na forum ;-) ) i "te" Seiko wyglądają jak bracia cioteczni ? EDIT: "Pstrokaty" i piękny ... ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #595 Napisano 13 Września 2007 Piękna ta Bycza Głowa ... foto mechanizmu jest "możliwe' ? Myślę że lepszych zdjęć niż SteveG nie zrobię:http://ninanet.net/watches/others07/Mediums/mseiko6138.html Po wizycie u pana Iskały w Bytomiu chodzi i wygląda idealnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #596 Napisano 13 Września 2007 Yargoth w świetnym stanie jest ten twój Seiko :shock: Jak bys się go kiedys chciał pozbyc to daj znać 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #597 Napisano 13 Września 2007 seiko moving design http://www.gmtplusnine.com/moving_design_catalog.pdf piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Lew #598 Napisano 13 Września 2007 Ten z prawej na dole jest swietny. Ciekawe jaka bedzie cena. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soft 0 #599 Napisano 17 Września 2007 ` 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #600 Napisano 17 Września 2007 prawdopodobnie jedyna okazja, by kupic nieuzywana, oryginalna konserwe z tunczyka 6159-7010... http://cgi.ebay.pl/Vintage-Seiko-Diver-wat...1QQcmdZViewItem ale ta cena :shock: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach