Triptical 7668 #8601 Napisano 8 Grudnia 2017 To masz podroby jak tego nie masz Lubię zatem te swoje podróby 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8602 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) W biedaMASie jest tak tylko na godzinie 11 więc w sumie dziwne, bo w sdgm003 miałem wszędzie. Edyta.Z ciekawości sprawdziłem wszystkie biedaMASy na 6r15 a mam 4 sztuki i wszystkie tak maja na godzinie 11 i tylko tam. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #8603 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Od razu widać że oryginał Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka Można tak to sobie tłumaczyć ale prawda jest taka, że wciskają niedorobione gówno a jakieś Tiselle czy inne chińskie garażowe wydumki są stanie wykonać zegarek dokładniej niż Seiko. Niestety. . Edytowane 9 Grudnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #8604 Napisano 8 Grudnia 2017 Osadzić na nowo wskazówkę, ot " problem" Do Tokio z nim A widzisz przyjacielu i tu jesteś w błędzie ...To nie takie proste i to nie ze względu na odległość do japońskiej stolicy. Seiko raczej robi jeszcze okrągłe tryby a nie jajowateRozjazd pojawia się na poszczególnych ndeksach Co za tym idzie ich zleceniobiorcy (ChrL.) krzywo biją te indeksy na tarczę.Czasem ktoś pokazuje w necie spartoloną totalnie tarczę, gdzie przesunięcia o milimetry widać gołym okiem,Wtedy nie ma wątpliwości skąd bierze się ten rozjazd! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamBanan #8605 Napisano 8 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1719 #8606 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Żółw w brązie dla mnie CZAD!!! I cena nawet przystępna, będę polował wiecie może gdzie można takiego zamówić? Albo ustawić się do kolejki? Edytowane 8 Grudnia 2017 przez dawid82 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8607 Napisano 8 Grudnia 2017 A widzisz przyjacielu i tu jesteś w błędzie ...To nie takie proste i to nie ze względu na odległość do japońskiej stolicy. Seiko raczej robi jeszcze okrągłe tryby a nie jajowateRozjazd pojawia się na poszczególnych ndeksach Co za tym idzie ich zleceniobiorcy (ChrL.) krzywo biją te indeksy na tarczę.Czasem ktoś pokazuje w necie spartoloną totalnie tarczę, gdzie przesunięcia o milimetry widać gołym okiem,Wtedy nie ma wątpliwości skąd bierze się ten rozjazd! Ale bez wiedzy czy indeksy są zle nałożone, czy wskazówki zle osadzane, obaj możemy " sobie pogadać ". 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #8608 Napisano 8 Grudnia 2017 Wiem, że trudno przyznać się do błędu, ale co poradzę, że nie widzisz, że o 14 jest już dobrze. Więc możemy pogadać czy jednak tryby są jajowate ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8609 Napisano 8 Grudnia 2017 Panowie, zachorowałem na Seiko SBDC053. Powiedzcie, czy jest jakaś różnica pomiędzy SBDC053 a SPB053, czy to to samo?I jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakaś kolosalna różnica w wykończeniu ww. i niebieskiego Sumo? Jak z komfortem noszenia na pasku na 18,5cm nadgarstku? Pytam, bo rozważam zakup SBDC033 albo SBDC053. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8610 Napisano 8 Grudnia 2017 SBDC053 i SPB053 to ten sam zegarek przy czym pierwszy był na Japonię. Mam go drugi raz. Fajny, wygodniejszy dla mnie od Sumo. Co do jakości. Dla mnie to samo. Przewaga Sumo to smaczki na płaszczyznach koperty i uszach i tyle. Sumo miałem i już drugi raz bym nie kupił a biedaMASa mam drugi raz Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8611 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Wiem, że trudno przyznać się do błędu, ale co poradzę, że nie widzisz, że o 14 jest już dobrze. Więc możemy pogadać czy jednak tryby są jajowate ... Gdzie o 14? Matka mi mówi "ty jesteś chyba głupi" Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu TapatalkaCaly czas piszę o tym zdjeciu, a raczej zegarku. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #8612 Napisano 8 Grudnia 2017 przypomnę: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8613 Napisano 8 Grudnia 2017 A to zegarek @ Jasha i ktorym rozmawiamy, i ktorego zdjecie dzis pokazal, czy jakis inny? No i na zegarku jest 18:28, nie 14 jak pisałeś 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28534 #8614 Napisano 8 Grudnia 2017 Na zegarku Jash'a wszystkie indeksy godzinowe wyglądają na precyzyjnie osadzone. Więc jeśli wskazówka godzinowa ma "niedolot" o 11-tej, to o 14-tej i każdej innej pełnej godzinie pewnie ma taki sam niedolot. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #8615 Napisano 8 Grudnia 2017 A to zegarek @ Jasha i ktorym rozmawiamy, i ktorego zdjecie dzis pokazal, czy jakis inny?No i na zegarku jest 18:28, nie 14 jak pisałeś Marek, ja wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz, mam nadzieję, że Ty też.Raczej oczywistym jest, że jako fan i posiadacz kilkunastu Seiko powinienem wychwalać tą firmę a nie pokazywać babole! Pokazałem inny zegarek gdzie widać to wyraźnie w LE za górę kasy,W necie jest jeszcze kilkanaście takich tematów, gdzie komuś chciało się nawet rozebrać inne i pokazać o czym mówię np żółwie, czy chociażby po zdjęciach wyznaczać proste linie po przekątnej, ale zaraz napiszesz mi o luzach na trybach, albo przekłamaniu kąta zdjęcia a mi nie zależyjak mówiłem są też rozebrane ze ściągniętą tarczą Jak Jackowi się chce niech Ci robi zdjęcie centrowania na każdej godzinie.Najłatwiej to zaobserwować cz tarcza ma rozjazd ustawiając godziny 12/3/6/9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8616 Napisano 8 Grudnia 2017 Jestem codziennie w pracy więc nie mam kiedy ale jak pisałem jest to na 11 godzinie i tak mam we wszystkich sztukach a mam 4. Na innych też nie jest idealnie ale tam jest pici kłak praktycznie niewidoczny a na 11 widać to wyraźnie Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8617 Napisano 8 Grudnia 2017 Ok, ja pisalem tylko o zegarku Jacka, reszta " technikaliow " z produkcji Seiko jest mi znana. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frugoman 60 #8618 Napisano 8 Grudnia 2017 Muszę w końcu zrobić mu sesję normalnym aparatem bo ma potencjał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #8619 Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Muszę w końcu zrobić mu sesję normalnym aparatem bo ma potencjał Świetne ujęcie. Lepsze niż dzielenie włosa na czworo Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Blunio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamBanan #8620 Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) sumo padi spoko, sumo pepsi bleehttp://www.japan-onlinestore.com/SBDC057 Edytowane 9 Grudnia 2017 przez AdamBanan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #8621 Napisano 9 Grudnia 2017 Nie jest źle Tylko poczekać trzeba , na to by Crafter wydał czerwoną gumę i mamy fajny wakacyjny zegarek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72841 #8622 Napisano 9 Grudnia 2017 Muszę w końcu zrobić mu sesję normalnym aparatem bo ma potencjałZepsuty - źle pokazuje datę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28534 #8623 Napisano 9 Grudnia 2017 sumo padi spoko, sumo pepsi blee [url=http://www.japan-onlinestore.com/SBDC057]http://www.japan-onlinestore.com/SBDC057[/urlNajlepsze jest szkiełko wg specyfikacji na tej stronie - Curve Hard Rex.IMO zegarek daje radę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8624 Napisano 9 Grudnia 2017 Czyli szkło w typie wypukły twardy król, coś w tym musi być ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #8625 Napisano 9 Grudnia 2017 Podoba mi się odchudzenie czcionki insertu.Czerwony tylko do '15' jakoś dziwnie wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach