Gość fidelio #9076 Napisano 15 Stycznia 2018 Oj zgadza się. Pominałem, zapomniałem....ale tylko dlatego że Alpinist strasznie mi się nie podoba i nie chciałbym go nawet gdyby przyszedł do mnie i zapukał do drzwi U mnie ma dożywocie A za jakiś czas będę miał do niego pasek od Filipa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9077 Napisano 15 Stycznia 2018 U mnie ma dożywocie A za jakiś czas będę miał do niego pasek od Filipa I właśnie ostatnie dwa posty stanowią o pięknie zegarkozy.Co pacjent to inne objawy Paski od Filipa (tak jak i od kilku innych naszych paskorobów) są kotami absolutnymi. Bardzo dobrzy pomysł....choć zepsujesz ładny pasek brzydkim zielonym zegarkiem hahahaha 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #9078 Napisano 15 Stycznia 2018 Stop sekunda jest, chodzi dokładnie, nie mam się do czego przyczepić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9079 Napisano 15 Stycznia 2018 I właśnie ostatnie dwa posty stanowią o pięknie zegarkozy.Co pacjent to inne objawy Paski od Filipa (tak jak i od kilku innych naszych paskorobów) są kotami absolutnymi. Bardzo dobrzy pomysł....choć zepsujesz ładny pasek brzydkim zielonym zegarkiem hahahaha Poczekamy na efekt i wówczas się okaże 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9080 Napisano 15 Stycznia 2018 Poczekamy na efekt i wówczas się okaże czekamy 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #9081 Napisano 15 Stycznia 2018 Samuraj fajny, jednak mój entuzjazm nieco zmalał po tym, jak zobaczyłem ceny i doszedłem do tego, jaki mechanizm tam siedzi...Zawsze można poszukać czegoś w starej referencji Co prawda, zegarka już nie mam, ale miło go wspominam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12949 #9082 Napisano 15 Stycznia 2018 051 mogę pokazać napisz na PWJak coś to do Błonia również zapraszam Dzięki Panowie, odezwę się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #9083 Napisano 15 Stycznia 2018 Tam gdzie ja kupowałem było napisane 4r36. Jest jakaś różnica między 4r35 a 4r36 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9084 Napisano 15 Stycznia 2018 Tam gdzie ja kupowałem było napisane 4r36. Jest jakaś różnica między 4r35 a 4r36 ?Może to coś wyjaśni: https://www.watch-wiki.net/index.php?title=Seiko_4R35 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #9085 Napisano 15 Stycznia 2018 Może to coś wyjaśni: https://www.watch-wiki.net/index.php?title=Seiko_4R35Wychodzi na to że mam 4r35 a nie 4r36. Przy 4r36 powinien być jeszcze dzień tygodnia. Tak się zastanawiam nad jakimś fajnym skórzanym paskiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #9086 Napisano 15 Stycznia 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23180 #9087 Napisano 15 Stycznia 2018 Ten Samuraj sni mi się po nocach od kilku tygodni (w tej wersji lub Blue Lagoon). Obiecałem sobie że na jakis moment odpuszczę japońckie zegarki, ale jakoś nie mogę się pozbyć myśli o Samuraju na łapie.Gratulacje oczywiście!Jak tylko się pojawił w sprzedaży to od razu wydawał mi się fajny.Dobra cena była w TT po negocjacji na Blue Lagoon jak jeszcze nie było czarnego.Kumpel kupił i czar prysł Jakościowo od starego Samuraja odstaję i imo w tej cenie Sumo zdecydowanie lepsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9088 Napisano 15 Stycznia 2018 Ja w tych pieniądzach też bym pomyślał raczej o SUMO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12949 #9089 Napisano 15 Stycznia 2018 Nic złego. Po prostu zastanawiam się, czemu w przypadku SARBów 033/035/017, które kosztują tyle, ile kosztują, można dać 6R15, a tu jest inaczej? Do samego 4R nic nie mam, bo miałem w żółwiu i było ok. Pytanie i wątpliwość tylko w kontekście ceny... SARB 017 /Alpinist/ - zakręcana koronka i WR 200 m. Mechanizm 6R15. Warto porównywać porównywalne. Jeśli porównamy ceny SARBów i wspomnianych diverów w podobnych źródłach, to jednak SARBy są nieco droższe - szczególnie od Żółwia, który jest dłużej na rynku. Jeśli zabierzemy się za porównania diver - diver, to też łatwo dostrzeżemy różnicę, zestawiając ceny Żółwia i Samuraia z cenami Sumo. Różnice te będą jeszcze bardziej widoczne, kiedy te dwa nurki, które są stosunkowo nowymi wypustami, porównamy z nowym wypustem na 6r15 czyli SPB 51/53.Z drugiej strony wiadomo, że my chcielibyśmy, żeby zegarki w ogóle były tańsze ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #9090 Napisano 15 Stycznia 2018 Ja za swojego Samuraja dałem 1763zł z przesyłką. Nie wiem czy to dużo? Ale nie żałuję. Skutecznie wyleczył mnie z G-shocków . W sumie poświęciłem 3 G-shocki dla tego jednego Samuraja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9091 Napisano 15 Stycznia 2018 Ale nie żałuję. Skutecznie wyleczył mnie z G-shocków . W sumie poświęciłem 3 G-shocki dla tego jednego Samuraja. I to w tym wszystkim jest najważniejsze Ps. ja za swojego Alpinista zapłaciłem mniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #9092 Napisano 15 Stycznia 2018 Teraz do kompletu przydał by się jeszcze skx. W końcu to kultowy zegarek. To prawda że zakończyli jego produkcję ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9093 Napisano 15 Stycznia 2018 Teraz do kompletu przydał by się jeszcze skx. W końcu to kultowy zegarek. To prawda że zakończyli jego produkcję ?Nie wiem, tu lepsi spece muszą się wypowiedzieć, ale co jakiś czas widać skx w ofertach na olx czy alledrogo... Widziałem też jakieś aktualnie na naszym bazarku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9094 Napisano 15 Stycznia 2018 Jak tylko się pojawił w sprzedaży to od razu wydawał mi się fajny.Dobra cena była w TT po negocjacji na Blue Lagoon jak jeszcze nie było czarnego.Kumpel kupił i czar prysł Jakościowo od starego Samuraja odstaję i imo w tej cenie Sumo zdecydowanie lepsze Oj myślałem o Sumo już wiele razy. jest jednak jedna rzecz która mnie totalnie odpycha od niego.Rozstaw w uszach 20mm! Wszystkie moje zegarki maja 22 jeden nawet 24 i wyglada to dobrze na moim 20cm nadgarstku.Po prostu musiałbym zobaczyć Sumo na żywca i pomacać go nieco. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #9095 Napisano 15 Stycznia 2018 Ja w tych pieniądzach też bym pomyślał raczej o SUMO Dobrze, że każdy ma inny gust:) Mi bardziej samurai wizualnie podchodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #9096 Napisano 15 Stycznia 2018 ogień Super zegarek,ale pasek nie pasuje. De gustibus non est disputandum 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 564 #9097 Napisano 15 Stycznia 2018 Aktualne marzenie spełnione Gdzieś w chmurach majaczy Grand Seiko... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #9098 Napisano 16 Stycznia 2018 cieszy skubaniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #9099 Napisano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć. Mam pytanie, jaka jest różnica między SSA349 a SSA303. Wyglądowo to te same zegarki. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9100 Napisano 16 Stycznia 2018 349 to nowa referencja z napisem Presage na tarczy. 303 nie ma tego napisu. Zegarek ten sam. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach