Gość fidelio #11951 Napisano 30 Lipca 2018 No nosiłbym mimo, że dla mnie za duży A mierzyłeś kiedyś Sumo? Ja sam obawiałem się jego wielkości, przy nadgarstku 16,5, a w porywach do 17 cm, a okazuje się, że z uwagi na kształt (profil) koperty, zagięte uszy, jest całkiem spoko i wygodnie się go nosi, mimo że wymiary na papierze trochę mnie przeraziły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18667 #11952 Napisano 30 Lipca 2018 No u mnie jeszcze słabiej bo 16 w porywach do 16,5 cm Nie miałem go nigdy w rękach, a o zakupach w ciemno z racji rozmiaru nawet nie myślę... Szkoda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #11953 Napisano 30 Lipca 2018 Dokładnie tak, kolory nie centrują Niby drobnostka, ale przecież diabeł tkwi w szczegółach Nie, przesunięcie koloru mi nie przeszkadza, nie rzuca się to perfidnie w oczy. W moim chrono bezel jest zbyt luźny: obraca się zbyt luźno i ma luz w osadzeniu. Jeśli się go dotknie/puknie palcem na krawędzi to słychać jak chamsko uderza o kopertę. Sumo też ma luz, ale nie aż taki, nie można tego zauważyć przy normalnym użytkowaniu. SKX w ogóle nie ma tego luzu, bezel chodzi z fajnym oporem.Zegarek zamówiłem przez neta, byłem już w stacjonarnym sklepie porównać pracę bezela i jest inna, cięższa, luz mniejszy.Taki zestawik dziś : Możesz zrobić zdjęcie paska od wewnętrznej strony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11954 Napisano 30 Lipca 2018 No u mnie jeszcze słabiej bo 16 w porywach do 16,5 cm Nie miałem go nigdy w rękach, a o zakupach w ciemno z racji rozmiaru nawet nie myślę... Szkoda.Pod koniec września znowu mam rozprawę w Gdańsku, więc jakby Sumo do tego momentu się uchowało to moglibyśmy się umówić na jakąś przymiarkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18667 #11955 Napisano 30 Lipca 2018 Koniec września 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11956 Napisano 30 Lipca 2018 Koniec września Cóż, tak sądy w naszym pięknym kraju wyznaczają terminy, że między jednym a drugim upływa kilka miesięcy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6730 #11957 Napisano 30 Lipca 2018 Fajny zegar i nawet wąska bransoleta mi w nim nie przeszkadza Dla posiadaczy Crafter Blue, miał ktoś porównanie na żywo żółtego i pomarańczowego przy Blumo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #11958 Napisano 30 Lipca 2018 Taki zestawik dziś : Ciągle zainspirowany tym Twoim Prospexem przy okazji wizyty w Złotych Tarasach pooglądałem sobie parę nurków z serii SPB. Muszę powiedzieć, że ładnie to wygląda. Faktycznie jakościowo lepiej niż te bardziej popularne. Najbardziej do mnie „zagadał” SPB053j1 (zdjęcie kradzione z sieci) Połączenie morskiego bezela z granatową tarczą na tej gumie nieźle mi się spodobało. Tylko cenowo trochę mniej... w Time Trendzie chcieli 3800, w necie za 3450 widzę. Ale to już blisko budżetu na przykład takiego Longinessa Hydroconquesta. 3,5k za „zwykłe” 6r15... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11959 Napisano 30 Lipca 2018 Na bazarku czasem się pojawiają niewiele używane w cenie o 1000+ niższej. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #11960 Napisano 30 Lipca 2018 Możesz zrobić zdjęcie paska od wewnętrznej strony? Jak będę przy okazji coś pstrykał to wrzucę. Ciągle zainspirowany tym Twoim Prospexem przy okazji wizyty w Złotych Tarasach pooglądałem sobie parę nurków z serii SPB. Muszę powiedzieć, że ładnie to wygląda. Faktycznie jakościowo lepiej niż te bardziej popularne. Najbardziej do mnie „zagadał” SPB053j1 (zdjęcie kradzione z sieci) Połączenie morskiego bezela z granatową tarczą na tej gumie nieźle mi się spodobało. Tylko cenowo trochę mniej... w Time Trendzie chcieli 3800, w necie za 3450 widzę. Ale to już blisko budżetu na przykład takiego Longinessa Hydroconquesta. 3,5k za „zwykłe” 6r15... Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTeż ciekawy , powiem Ci że warto zapłacić za nówke jakby Ci się udało około 2,5-2,7 k.ja za swojego dałem 2,8 k i uważam ,że to db zakup. Na bazarku czasem się pojawiają niewiele używane w cenie o 1000+ niższej.Chciałbym widzieć ten zegarek za tyle mowie o modelach na szafirze w stanie idealnym....Ja wyrwałem na bazarku za 850 pln. żółwia pepsi w stanie perfekcyjnym ale to już roczny zegarek , gdzie nówka kosztuje 1600 pln. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11552 #11961 Napisano 30 Lipca 2018 (edytowane) ...Też ciekawy , powiem Ci że warto zapłacić za nówke jakby Ci się udało około 2,5-2,7 k.ja za swojego dałem 2,8 k i uważam ,że to db zakup.Chciałbym widzieć ten zegarek za tyle mowie o modelach na szafirze w stanie idealnym....Ja wyrwałem na bazarku za 850 pln. żółwia pepsi w stanie perfekcyjnym ale to już roczny zegarek , gdzie nówka kosztuje 1600 pln.Wszystko zależy od tego kto gdzie kupił pierwotnie zegarek. U nas 1600, ale już za granicą można za ok. 1150 nówkę wyrwać Edytowane 30 Lipca 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11962 Napisano 31 Lipca 2018 Chciałbym widzieć ten zegarek za tyle mowie o modelach na szafirze w stanie idealnym....Ja wyrwałem na bazarku za 850 pln. żółwia pepsi w stanie perfekcyjnym ale to już roczny zegarek , gdzie nówka kosztuje 1600 pln. W ciągu ostatnich kilku miesięcy widziałem co najmniej 4 sztuki spb053 w cenach od 2200 do 2650.Zastanawiałem się nad nim więc pamiętam. Ostatecznie zdecydowałem, że 051 będzie lepsze. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #11963 Napisano 31 Lipca 2018 W ciągu ostatnich kilku miesięcy widziałem co najmniej 4 sztuki spb053 w cenach od 2200 do 2650.Zastanawiałem się nad nim więc pamiętam. Ostatecznie zdecydowałem, że 051 będzie lepsze. To zmienia postać rzeczy.Powinieneś zatem napisać w cenie 2000 + a nie 1000 + ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11964 Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) No to może jeszcze raz Na bazarku czasem się pojawiają niewiele używane w cenie o 1000+ niższej. Edytowane 31 Lipca 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #11965 Napisano 31 Lipca 2018 No to może jeszcze raz A to sorki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11966 Napisano 31 Lipca 2018 Spoko Ważne, że się dogadaliśmy (i to bez gorzałki) 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #11967 Napisano 31 Lipca 2018 nowy SBDC055 za ~ 2600 zł https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F272419628905 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #11968 Napisano 31 Lipca 2018 nowy SBDC055 za ~ 2600 zł https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F272419628905 Zapytaj skąd paczka wychodzi.Ja kupowałem na ebay winder box ,też oznaczone było UK czyli teoretycznie UE a przyszło mi z Tajlandii i było 23% VATU do zapłaty od całej faktury... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11969 Napisano 31 Lipca 2018 Na bazarku czasem się pojawiają niewiele używane w cenie o 1000+ niższej.Powinieneś napisać, że się pojawiają w cenie niższej o dwukrotność 500+ Zapytaj skąd paczka wychodzi.Ja kupowałem na ebay winder box ,też oznaczone było UK czyli teoretycznie UE a przyszło mi z Tajlandii i było 23% VATU do zapłaty od całej faktury... W aukcji jest "Item location: Ireland", więc teoretycznie opłat być nie powinno, a jak będą, to do sprzedawcy o zwrot się upomnieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #11970 Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) W aukcji jest "Item location: Ireland", więc teoretycznie opłat być nie powinno, a jak będą, to do sprzedawcy o zwrot się upomnieć W mojej aukcji też tak bylo oznaczone.A winderbox przyszedł z poza UE...Warto się zapytać przed zakupem aby mieć dowód w razie W. Edytowane 31 Lipca 2018 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 379 #11971 Napisano 31 Lipca 2018 Powinieneś napisać, że się pojawiają w cenie niższej o dwukrotność 500+ W aukcji jest "Item location: Ireland", więc teoretycznie opłat być nie powinno, a jak będą, to do sprzedawcy o zwrot się upomnieć Brałem już od nich, albo bliźniaczego konta wcześniej sumo i wysyłka z Irlandii, ale wysłałem zapytanie dla pewności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6730 #11972 Napisano 31 Lipca 2018 Data i godzina już ustawiona, jeszcze raz dziękuję Maciek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #11973 Napisano 31 Lipca 2018 Data i godzina już ustawiona, jeszcze raz dziękuję Maciek Cała przyjemność po mojej stronie Trochę mi szkoda tych Japońców, ale z każdym następnym jestem bliżej celu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6730 #11974 Napisano 31 Lipca 2018 Cała przyjemność po mojej stronie Trochę mi szkoda tych Japońców, ale z każdym następnym jestem bliżej celu...Powodzenia! Chociaż nie wiem czy jednak coś innego nie byłoby ciekawsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23144 #11975 Napisano 31 Lipca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach