Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Przed zakupem proszę zapoznać się z treścią ulotki gdyż każde Seiko niewłaściwie wycentowane może prawdzić do trwałego uszczerbku na zdrowiu :D

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Przed zakupem proszę zapoznać się z treścią ulotki gdyż każde Seiko niewłaściwie wycentowane może prawdzić do trwałego uszczerbku na zdrowiu :D

Wysłano z Google Pixel 2

napisali w tej ulotce to co od dawna na stronie Seiya tj. że krzywe to czy tamto to norma?

Edytowane przez M.Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

napisali w tej ulotce to co od dawna na stronie Seiya tj. że krzywe to czy tamto to norma?

Nie sądzę bo zegarka na oczy nie widziałem, weszło i wyszło. Wszystko sprzedało się w mig. Nie mniej nie wydaje mi się. Poza tym skoro limitka na EU to może zrobili idealnie

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

To już nie ma szans kupić tych limitowanych "Dawn grey"? Coraz bardziej mi się podoba ale ciężko ostatnio kupić fajne Seiko za normalne pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak jak pisałem, to co przyszło do PL od razu zeszło i nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To normalna cena sklepowa, ale raczej nikt z pierwszej ręki nie sprzedaje

Jest kłalita ;)

JkxcLBS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że żółw jest oryginalny, ale samuraj podejrzanie centruje :lol:;)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem, to co przyszło do PL od razu zeszło i nie ma.

A kiedy to było, próbowałem dwa dni temu w Time trend i już po ptakach, chyba nie były na sklepie, tylko dla zaufanych :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wiem kiedy, bo dziś się dowiedziałem tylko, że już nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kiedy, bo dziś się dowiedziałem tylko, że już nie ma. 

Trudno, ale zaoszczędzone :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już to widzę jak zaoszczędzone, albo i tak kupisz albo kasa pójdzie na inny zegarek :-)

Jash a tak z ciekawości kiedy w Polskiej dystrybucji będą SRPC97J1???? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już to widzę jak zaoszczędzone, albo i tak kupisz albo kasa pójdzie na inny zegarek :-)

Na razie zaoszczędzone, pewnie że pójdzie na nowy zegar, (nawet się cieszę że nie drażnię mojej połówki) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wydaje mi się że już były, teraz jest SRPC99J1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakiego powodu te zegarki są w tak przystępnych cenach, a szwajcary drogie jak licho? Z jakiego powodu taka masa zegarków szwajcarskich wraca ponownie od sprzedawców hurtowych i detalicznych do Szwajcarii w każdym roku? Podobno zegarek jest tyle wart ile ludzie chcą za niego zapłacić? To powinny schodzić na pniu. Możecie mnie oświecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba z tego samego powodu co moje pytanie.

Dlaczego Kim Kardashian jest sławna i bogata

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakiego powodu te zegarki są w tak przystępnych cenach, a szwajcary drogie jak licho? Z jakiego powodu taka masa zegarków szwajcarskich wraca ponownie od sprzedawców hurtowych i detalicznych do Szwajcarii w każdym roku? Podobno zegarek jest tyle wart ile ludzie chcą za niego zapłacić? To powinny schodzić na pniu. Możecie mnie oświecić?

Płacisz za mit, magie, prace nad marką itd. A i tak szwajcarzy wkładają mechanizmy kupowane od Seiko, oczywiście pod inną własną marką po "lekkich innowacjach".

Nie tak dawno miałem spory budżet na zegarek i mogłem (szukałem) kupić szwajcara, ale nie jestem z osób które płacą za mity (chociaż trochę daje naciągnąć się). Porównałem cenę szwajcara i japońca (jakość wykonania i mechanizm), oczywiście stanęło na japońcu średniej klasy. Spróbuj sam znaleźć szwajcarski zegarek tak wykonany za taką cenę (3K), wtedy dostaniesz OŚWIECENIA :)

https://zegarkiipasja.pl/artykul/655-recenzja-seiko-presage-multi-hand-automatic-spb041

Na zdjęciu Seiko SPB059J1

post-105425-0-70226500-1541249350_thumb.jpg

post-105425-0-67811100-1541249357_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że żółw jest oryginalny, ale samuraj podejrzanie centruje :lol:;)

Eee wydaje Ci się, spójrz na indeksy na pierwszej i drugiej godzinie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi