Gość Jash #17626 Napisano 5 Października 2019 Na pierwszym filmie zegarek wyglada jakby koperta miała z 55mm A co do lumy z all black no ona raczej długo nie będzie świeciła ze względu na kolor Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17627 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Kolo na filmie pisze, że lumę pokrywa cienka warstwa czarnej farby, która ją tłumi.... Jak dla mnie deal breaker. Seiko=zaje***** luma. Nie ma świecenia nie ma zabawy Edytowane 5 Października 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #17628 Napisano 5 Października 2019 Dobra luma to bajer z którego nikt nie korzysta a jedynie pokazuje na zdjęciach na forum. Już widzę jak macie na szafkach nocnych zegarki a obok latarki do naświetlania Co innego tryt, jego sens rozumiem.We wspomnianym zegarku jasna luma zabiłaby efekt całego zegarka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #17629 Napisano 5 Października 2019 Jacek, ja korzystam z lumy w nocy :-) W przypadku Seiko wystarczy mi naświetlenie przed pójściem spać. Z innymi jest różnie, choć najlepiej i tak sprawdza się tryt :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #17630 Napisano 5 Października 2019 Też korzystam, bo często budzę się w środku nocy albo o jakiejś czwartej nad ranem. Telefon wypali oczy, a luma w nurku jest w sam raz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #17631 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) To ja nie wiem czym Wy naświetlacie. Miałem wiele Seikaczy w tym moim zdaniem kiedyś najlepiej świecącego Monstera I generacji i nie przypominam sobie, żeby po kilku godzinach snu i ewentualnym przebudzeniu było cokolwiek widać. Teraz, jeśli mi się to zdarzy razy w roku to robię tapnięcie w smartfona. Druga kwestia, że zegarki mam metr od siebie w pudełku na zegarki, więc za dużo roboty Edytowane 5 Października 2019 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #17632 Napisano 5 Października 2019 Kolekcjonowanie tego czegoś będzie kosztowne - 31 odmian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #17633 Napisano 5 Października 2019 To ja nie wiem czym Wy naświetlacie. Miałem wiele Seikaczy w tym moim zdaniem kiedyś najlepiej świecącego Monstera I generacji i nie przypominam sobie, żeby po kilku godzinach snu i ewentualnym przebudzeniu było cokolwiek widać. Teraz, jeśli mi się to zdarzy razy w roku to robię tapnięcie w smartfona. Druga kwestia, że zegarki mam metr od siebie w pudełku na zegarki, więc za dużo roboty To ja nie wiem jakie masz oczy Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się specjalnie naświetlać zegarka czymkolwiek przed nocą.Kilka razy spałem z Monsterem, czy żółwiem na ręku i bez problemu nad ranem odczytywałem godzinę. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #17634 Napisano 5 Października 2019 Dobra luma to bajer z którego nikt nie korzysta a jedynie pokazuje na zdjęciach na forum....Pozwolę się z tym nie zgodzić.Często z tego korzystam, zwłaszcza poza domem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #17635 Napisano 5 Października 2019 Kilka razy spałem z Monsterem, czy żółwiemObecnie sypiam z Żoną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #17636 Napisano 5 Października 2019 Czyją? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #17637 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) To ja nie wiem jakie masz oczy Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się specjalnie naświetlać zegarka czymkolwiek przed nocą.Kilka razy spałem z Monsterem, czy żółwiem na ręku i bez problemu nad ranem odczytywałem godzinę.Wzrok i słuch mam idealne. I tak jak pisałem nigdy nie zdarzyło mi się tak jak Wam. Pozwolę się z tym nie zgodzić.Często z tego korzystam, zwłaszcza poza domem.Poza domem to normalnie widać godzinę, chyba ze się bywa w katakumbach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 5 Października 2019 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #17638 Napisano 5 Października 2019 ...Poza domem to normalnie widać godzinę, chyba ze się bywa w katakumbach Tam też czasem bywam. Lecz bardzo rzadko. W miejskiej dżungli fajnie mieć dobrą lume. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8216 #17639 Napisano 5 Października 2019 Mi też się zdarza zerknąć przy przebudzeniu w nocy i nawet inne modele Seiko niż nurkowe zdają egzamin w zimie nad ranem. A ten założony dzisiaj (w załączeniu) którejś letniej nocy po słonecznym naświetlaniu tak dawał, że Pani Żona kazała zdjąć bo po oczach Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23197 #17640 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Mi też się zdarza zerknąć przy przebudzeniu w nocy i nawet inne modele Seiko niż nurkowe zdają egzamin w zimie nad ranem. A ten założony dzisiaj (w załączeniu) którejś letniej nocy po słonecznym naświetlaniu tak dawał, że Pani Żona kazała zdjąć bo po oczach Już akurat bym zdjął, poszedłbym spać na kanapę Edytowane 5 Października 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8216 #17641 Napisano 5 Października 2019 Już akurat bym zdjął, poszedłbym spać na kanapę Mądrego miło posłuchać Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #17642 Napisano 5 Października 2019 Już akurat bym zdjął, poszedłbym spać na kanapę A ja nie. Żonkę bym wygonił. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8216 #17643 Napisano 5 Października 2019 A ja nie. Żonkę bym wygonił. Zainicjowałem ten sub wątek, de facto Więc już tylko tyle - ponownie trafna rekomendacja, mimo innego wariantu rozwiązania.I o to chodzi, i oto chodzi .PS w załączniku podkładka celem uniknięcia sankcji administracjnych. Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1102 #17644 Napisano 5 Października 2019 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #17645 Napisano 6 Października 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19607 #17646 Napisano 6 Października 2019 (edytowane) Ale zrąbali ładny zegarek... Edytowane 6 Października 2019 przez karloss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #17647 Napisano 6 Października 2019 Podłączając sie pod temat lumy to moje nowe SBDC053 bez dodatkowego naświetlania wieczornego spokojnie po 5 wskazuje lumą czas kiedy wstaję do pracy. A dzień w dzień sprawdzam, więc u mnie luma jest bardzo przydatna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosmala 12 #17648 Napisano 6 Października 2019 Ale zrąbali ładny zegarek... Właśnie chciałem spytać czy te seiko to na pewno oryginał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #17649 Napisano 6 Października 2019 Właśnie chciałem spytać czy te seiko to na pewno oryginał Pierwsze co pomyślałem, to że to fake zrobiony przez kogoś kto widział Alpinista z daleka i przez chwilę. Coś jak te indyjskie Orisy czy Seiko 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8216 #17650 Napisano 6 Października 2019 Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach