hugo012 1736 #1826 Napisano 27 Marca 2015 To nie jest nowość, ale MM wyłącznie na rynek tajski. Różni się chyba tylko wskazówkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #1827 Napisano 13 Kwietnia 2015 Panowie potrzebuję waszej pomocy Założyłem już temat w dziale poszukuję ale warto spróbować i tutaj. Sprawa ma się tak, że przywaliłem zegarkiem w futrynę i skrzywiłem tą małą część wchodzącą do koperty na końcu teleskopu. W trakcie próby jej wyprostowania część owa odłamała się...No i poszukuję pary nowych teleskopów do mojego seiko 5 sports snzg13. 22mm szerokości, 2mm grube, w naszym kraju widzę że ciężko o nie, na zatoce nie miałem okazji zamawiać i nie za bardzo wiem co i jak.. Chwilowe rozwiązanie mam.. Ale lubię mieć porządnie więc jeśli ktoś ma dostęp do takowych teleskopów to z chęcią odkupię 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 93 #1828 Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Bardzo interesująca nowość (chyba nowość, ja przynajmniej wczesniej tego nie widziałem) http://www.seiko.co.uk/collections/men/sportura/ssc271p9#.VSzQjqbxG74 Solar Chronograph from the Sportura collectionStainless steelBlack face with red second handPower save functionThree-fold clasp with push button releaseCeramic bezelSapphire crystal with anti-reflective coatingCase diameter: 42mm100m water resistanceCzyżby kwarcowe chrono idealne? (no moze poza ceną.... ponad 2k zł) Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez qniczynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #1829 Napisano 14 Kwietnia 2015 Szkoda, ze minutnik wyskalowany do 60, a nie 30. Ciezko odliczyc tak minuty z moim wzrokiem. No i dosc spory, 42mm plus koronki daje juz pokaznych rozmiarow zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 93 #1830 Napisano 14 Kwietnia 2015 Zajrzyj do mojej galerii, Sportura z niej jest w tej samej kopercie, która jest genialnie wyprofilowana, a mam mały nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #1831 Napisano 16 Kwietnia 2015 prawdopodobnie ten zegar ma u mnie dożywocie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antygraffitex 13 #1832 Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Panowie czy ktos mial stycznosc z Seiko SARG015J lub Seiko z tej seri chce sobie sprawic ten model bede wdzieczny za wszelkie opinie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1833 Napisano 17 Kwietnia 2015 Koledzy posiadacze/użytkownicy seiko SNZH, mam pytanie, czy w Waszych SNZH bezel "chodzi" na tyle lekko, że zdarza się (nawet często), że przesuwa się samoczynnie i przypadkowo, np wskutek kontaktu z mankietem swetra, kurtki, etc.?Czy jest jakiś sposób regulacji (pewnie bardziej "patent", niż sposób przewidziany przez producenta)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #1834 Napisano 17 Kwietnia 2015 nie mogę się nadziwić, że za takie pieniądze Seiko robi takie dobre zegarki a ten model jest rzeczywiście kultowy i zostaje ze mną na długo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #1835 Napisano 18 Kwietnia 2015 Nie rozumiem fenomenu tego zegarka :-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #1836 Napisano 18 Kwietnia 2015 Tomek, akurat wczoraj oglądałem w Jubitomie w Poznaniu snzh55 i co mnie zdziwiło, to właśnie ten bezel. Obraca się faktycznie bardzo lekko. Wygląda na to, że ten typ tak ma. A czy jest na to jakieś rozwiązanie - nie wiem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #1837 Napisano 18 Kwietnia 2015 Nie rozumiem fenomenu tego zegarka :-/ też nie rozumiałem, kupiłem i stało się... zrozumiałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stalowy 645 #1838 Napisano 18 Kwietnia 2015 Koledzy posiadacze/użytkownicy seiko SNZH, mam pytanie, czy w Waszych SNZH bezel "chodzi" na tyle lekko, że zdarza się (nawet często), że przesuwa się samoczynnie i przypadkowo, np wskutek kontaktu z mankietem swetra, kurtki, etc.?Czy jest jakiś sposób regulacji (pewnie bardziej "patent", niż sposób przewidziany przez producenta)? Potwierdzam, oglądałem dwie sztuki w sklepie (czarną i niebieską). Poza tym, że bezel obracał się bardzo lekko, to w obu egzemplarzach nie sposób było zgrać trójkąt na bezelu z indeksem na godzinie 12 (zawsze występowało to 1 mm przesunięcie w lewo lub prawo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #1839 Napisano 18 Kwietnia 2015 też nie rozumiałem, kupiłem i stało się... zrozumiałem Mając Tudora i SKX007, spróbuj Sumo (SBDC001 / SBDC003) - zobaczymy co wtedy powiesz ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #1840 Napisano 18 Kwietnia 2015 Akurat Sumo jakos mi nie podchodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #1841 Napisano 18 Kwietnia 2015 nie wiem jakie masz kryteria, ale przekonałbyś się wtedy o zaskakującym skoku jakościowym w praktycznie śmiesznej cenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #1842 Napisano 18 Kwietnia 2015 O jakośći jestem przekonany po tym jak kupiłem Skx009, Sumo po prostu mi się nie podoba, ale wiem już że Seiko to porzadnie wykonane zegarki a Skx009 ma to coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #1843 Napisano 19 Kwietnia 2015 też nie rozumiałem, kupiłem i stało się... zrozumiałem Nie podchodzi mi ten zegarek wiec raczej nie kupie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1844 Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) SNZH bezel - dzięki KOledzy za informację, z trójkątem też prawda z tym, że u mnie nie jest to jeden klik, ale max pół klika, może mniej... powyższe lekie niedociągnięcia nie zmieniają faktu, że to świetny zegarek ) Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #1845 Napisano 21 Kwietnia 2015 seiko SAGJ011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19165 #1846 Napisano 21 Kwietnia 2015 Świetne to seiko - gratuluję nabytku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #1847 Napisano 21 Kwietnia 2015 chyba pierwszy zegarek kolegi, który mi się nie podoba, więc i gratulować nie ma czego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #1848 Napisano 22 Kwietnia 2015 na szczęście to kupującemu ma się podobać. po to wymyślają tyle modeli, żeby komuś podpasować. jakby każdemu podobało się to samo, to świat byłby nudny 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
donpaganistis 126 #1849 Napisano 22 Kwietnia 2015 SEIKO One Piece 15th Anniversary Official Chronograph Watch Limited Cena: 44.800 yen+ tax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1736 #1850 Napisano 22 Kwietnia 2015 Dwa nowe Prospexy z serii Alpinist, spory rozmiar, limitowane po 900 sztuk, cena 40 tys. jenów plus podatek. Plastikowa koperta, stalowy bezel. Powstały we współpracy z UNESCO, na deklu widnieje napis "Mt. Fuji World Heritage Limited Edition". W sprzedaży od końca maja, do zestawu dodają bandanę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach