Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wolał jednak klona 2824, czyli st2130. St25 jest ok ale szwajcarska myśl techniczna to jednak to ;)

Chronofraf zawsze będzie droższy od normalnego werku. Większe skomplikowanie mechanizmu, więcej części, wyższe pozycjonowanie ("prestiż"), ładniejszy z wyglądu

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Tajemniczy' pilocik już w kraju, ale zanim dotrze to korzystam z takiej bateryjki. 

IMG_20230213_073421.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Wygląda fajnie, gratki. Czekamy na wrażenia organoleptyczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.02.2023 o 17:24, oszolom napisał(-a):

były kiedyś takie wynalazki z Mao machającym ręką... nawet zabawne, ale ja nic z czerwoną gwiazdą ani z czerwonym zbójem na rękę nie założę :P

maowatch.gif

Jakby sprzedawali taki zegarek z pustą tarczą do nadruku to by można było nadrukować Ziuka lub Dmowskiego bądź Witosa i itp.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polubiliśmy się ponownie i teraz już musi zostać, ta wersja kolorystyczna najbardziej a kilka yachtmasterów miałem :D 

IMG_20230214_132903.thumb.jpg.7e68c55478baea2d1f87f4b192f4e452.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

Polubiliśmy się ponownie i teraz już musi zostać a ta wersja kolorystyczna najbardziej a kilka miałem yachtmasterów :D 

IMG_20230214_132903.thumb.jpg.7e68c55478baea2d1f87f4b192f4e452.jpg

Czyli ten i Bieszczady?!?!?!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Czyli ten i Bieszczady?!?!?!???

Nie no bez przesady, do wypadu w Bieszczady za wiele nie pomoże - chyba że na same paliwo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

- chyba że na same paliwo

Musisz blisko mieszkać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy ten projekt, choć osobiście ostatnio preferuje cyfry zamiast indeksów. Pewnie to pokłosiem siadającego wzroku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Rumcajs997 napisał(-a):

20230218_115605.jpg

20230218_115530.jpg

20230218_115456.jpg

20230218_115446.jpg

20230218_115438.jpg

Jak z jakością wykonania? Półka San Martina czy lepiej/gorzej? Podoba mi się kilka zegarków z ich stajni tylko ta ich nazwa... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Bonthyc said:

Jak z jakością wykonania? Półka San Martina czy lepiej/gorzej? Podoba mi się kilka zegarków z ich stajni tylko ta ich nazwa... ?

Tak w sumie to ciężko się do czegoś przyczepić, bardzo dobra jakość. Mimo wszystko San Martina ciagle oceniłbym nieco wyżej, ale na pewno te wszystkie Pagani, Tandorio itd. nie mają podejścia do tego Rmalti. Nazwa mi się akurat podoba, przypomina trochę Bvgari trudnością wymowy. Są wersje z czysta tarcza, a podobno ten producent może też Ci napisać co chcesz jeśli dasz mu znać.

https://youtu.be/JGEjuBMgs20

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ponad tygodnia nie schodzi z nadgarstka. Ten seagull bez żadnych dodatkowych regulacji który siedzi w środku zawstydza dokładnością niejedno moje seiko w 2-3 razy droższych zegarkach. Póki co średnio łapie+1,9s/dzień. ?

IMG20230218194919.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Tam siedzi niby jakiś bidny ST16xx, a tu niedosc że rotor chodzi bardzo przyjemnie, to jeszcze u mnie też chyba 2-3s na dzień robi. Za 190zl to po prostu genialny model. Nawet oryginalny pasek jest fajnej jakości i go zostawiłem, co się w chińczykach raczej nie zdarza!

20220702_134219.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Bonthyc napisał(-a):

Od ponad tygodnia nie schodzi z nadgarstka. Ten seagull bez żadnych dodatkowych regulacji który siedzi w środku zawstydza dokładnością niejedno moje seiko w 2-3 razy droższych zegarkach. Póki co średnio łapie+1,9s/dzień. ?

IMG20230218194919.jpg

14 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Potwierdzam. Tam siedzi niby jakiś bidny ST16xx, a tu niedosc że rotor chodzi bardzo przyjemnie, to jeszcze u mnie też chyba 2-3s na dzień robi. Za 190zl to po prostu genialny model. Nawet oryginalny pasek jest fajnej jakości i go zostawiłem, co się w chińczykach raczej nie zdarza!

20220702_134219.jpg

Ja mam chyba na MIyocie, ale potwierdzam opinie o tym modelu (także o pasku). 

IMG_20220128_103150.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99% też masz tego Seagula. Teraz chyba wyszedł model, który wygląda tak samo, ale ma całą tarczę podświetlaną i on chyba na Miyocie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Na 99% też masz tego Seagula. Teraz chyba wyszedł model, który wygląda tak samo, ale ma całą tarczę podświetlaną i on chyba na Miyocie jest.

Pewnie masz rację. W moim nie ma stop sekundy i stąd to skojarzenie z tanią Miyotą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi