Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Juz kibice bija pilkarzy :(;)

Legia.

Powszechnie wiadomo, że kibice nie biją, co w szczególności dotyczy kibiców Legii. Oni co najwyżej "wymierzają sprawiedliwość"  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewy strzelił bramkę w meczu z Hertą , brawo Ty.

Poległa legła, łomot na boisku i poza boiskiem :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Strzelił i to wyjątkowo z gry. Ale punkty znowu stracone, do tego kontuzjowany Ribery, więc ciśnienie rośnie. Do tego za chwilę będzie tam trener znany z trudnego charakteru i niełatwych relacji z piłkarzami, a sam Bayern przestał już nawet straszyć na własnym podwórku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem,  prowadził Bayern 2:0, skończyło sie na 2:2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ostatnio, przy najmniej u siebie, mają pecha. Prowadzą, a kończy się stratą punktów. Jak to natomiast wygląda w Europie to nie ma o czym pisać, bo pokazał to ich ostatni mecz z PSG. Jak to mawiał klasyk, "kasa misiu, kasa" :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Rok 2017, magia nadal pozostała

https://www.youtube.com/watch?v=MAovMMKq_ak

Miszcz  :) ciągle mam w pamięci jego mecz w barwach Barcelony, w LM, chyba przeciwko The Blues. On w polu karnym, kupa obrońców wokół niego, dwa dziubnięcia szpicem buta przy piłce i później starzał ze szpica buta, z miejsca i bramka  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Miszcz  :) ciągle mam w pamięci jego mecz w barwach Barcelony, w LM, chyba przeciwko The Blues. On w polu karnym, kupa obrońców wokół niego, dwa dziubnięcia szpicem buta przy piłce i później starzał ze szpica buta, z miejsca i bramka  :D

Dla mnie żywa legenda i najlepszy technicznie piłkarz w historii. Messi i Ronaldo mają niesamowitą skuteczność, ale nigdy tak nie czarowali i czarować nie będą jak robił to Ronaldinho. 

Jedyny piłkarz, któremu kibice Realu bili brawa na stojąco, gdy strzelił ich zespołowi dwie bramki.

A tutaj poniżej pierwsza jego bramka dla Barcelony. Widziałem na żywo, byłem wtedy na wakacjach w Hiszpanii i udało dostać się na mecz. To był jakiś kosmos, ludzie za głowę się łapali jak to zobaczyli. :o

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie aż tak jak Ronaldinho :P:D

Też tak uważam. Może jego atutem nigdy nie była szybkość, jednak był/jest mistrzem grania na małej przestrzeni, gzie przydaje się technika użytkowa, co zresztą pokazuje ten filmik z futsalu. Do Ronaldo Nazario de Lima mam jednak wielki sentyment, bo to legendarny gracz Realu, który uwielbiam  :) HALA MADRID!  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Troszkę inny aspekt sztuki piłkarskiej  :)  Ilekroć to widzę, to nie mogę się nadziwić  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrz jest tylko jeden

69fd4bd82e7a0c53a07e39f634a0d40f.jpg

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa palce w L legia, dwa palce w L  loser czyli to samo.

Arsenal , jak informują media, w najbliższym okienku transferowym nadal zainteresowany Draxlerem. Klub planuje zaproponować na wymianę Alexisa Sancheza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do "czarujących" piłkarzy. Co powiecie o Denisie Bergkampie? Moim zdaniem gość był niesamowity. Nie był może tak efektowny jak Ronaldinho, ale jego elegancja w grze, wyczucie gry, technika to najwyższy światowy poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrz jest tylko jeden

Jakie to małe i ...polskie. Cieszyć się z cudzych porażek zamiast z własnych sukcesów...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła Ronaldinho nie polegała na tym, że był efektowny (chociaż, naturalnie, był/jest), ale na tym, że z jego gry przebijała zawsze nieprawdopodobna i wyjątkowo zaraźliwa (pozytywnie) radość. :)

Bergkamp - znakomity zawodnik. Ale Ronaldo i Ronaldinho to top wszechczasów. 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Z mojej perspektywy, choć to bez wątpienia był bardzo dobry zawodnik, to nie w typie tych największych, którzy potrafią na boisku zrobić różnicę. Jakbym miał powiedzieć o czymś, co mi się z nim kojarzy, to byłaby to dość powszechnie znana niechęć do latania samolotami  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bergkamp był świetny - bez dwóch zdań. To co mi się z nim kojarzy to dwie bramki (jedna z MŚ z Francji w meczu z Argentyną, a druga z Arsenału z minięciem obrońcy stojąc do niego tyłem i puszczając piłkę z jednej a biegnąc z drugiej strony) i faktycznie taka boiskowa elegancja. Ale prawdą jest, że do poziomu Ronaldinho mu brakowało.

I tak jak pisze LSE - u Ronniego najpiękniejsza była radość w grze. No i to, że podniósł Barcę w trudnym momencie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o kluby to najlepszy skład był w NY Cosmos: Gordon Banks,Franz Beckenbauer,Giorgio Chignalia,Carlos Alberto,Pele,Johan Cruyff, Johan Neeskens,Wim Rijsbergen,Franky Van Der Elst., Chyba nie było klubu który zgromadził tylu najwybitniejszych graczy w tak krótkim okresie., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czarujących piłkarzy na dużą skalę zaliczyć można również Maradonę

Z mniejszym rozmachem, ostatni mecz Lecha, gdy Jevtić mijał jak tyczki cz(L)onków przeciwnej drużyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście o tej akcji przed stadionem jaką doświadczyli ostatnio legioniści? Mam tutaj na myśli buję do jakiej doszło na parkingu przy stadionie.

Podobno piłkarze dostali liścia za przegraną z Lechem Poznań 3:0.

Tutaj opis zdarzenia: https://www.kibice.net/news/6557-pilkarze-legii-pobici-po-meczu-z-lechem.html

Co najlepsze powiedzieli, że jak znowu przegrają, to przyjdą i znowu będą liście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi