Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pawełku ...np ćwierćfinał euro, ale przede wszystkim zęby mnie nie bolały jak patrzyłem w telewizor. Generalnie jestem za klasowym trenerem zagranicznym, który powinien być autorytetem dla naszych gwiazdeczek a przede wszystkim uczestniczyłby w poważnej reformie naszego sportu narodowego ;).

Ale na razie trzeba ugasić pożar, a przy obecnym i następnym prezesie (czyli tym samym) klubu disco (nie mylić z klubem piłkarskim) raczej nie ma co liczyć na transfer trenera z papierami.

edit

a tak co do osiągnięć jeszcze - nie przegrywał z kelnerami pokroju Finlandii

Edytowane przez sviety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden polski trener nic nie znaczy w wielkiej ani dużej piłce. Skorża - znaczy coś w Azji, to już coś. Papszun jest jakby trochę przed resztą krajowej stawki. W lepszym świecie Kulesza i zarząd powinni wyprzedać na allegro cały barek i zrzec się pensji, a piłkarze premii i w ten sposób uzbierać na Southgate'a albo Spallettiego, przy okazji ratując resztki honoru. Hjulmand to też dobra opcja. Chyba że wszyscy chcą status quo - przyjdzie kolejny człowiek zwolniony chwilę wcześniej z "ekstraklasowego" klubu środka tabeli, np. Urban, i wymęczy klasycznym polskim stylem awans z baraży, później 1 punkt w fazie grupowej i zaczynamy od początku.

p.s.

Wspomniany przez Watch-era Modiri Marumo - wielki bramkarz, ale czy jako trener udźwignąłby presję pracy z polską kadrą?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie chyba ominęło - jakieś związki Klubowych Mistrzostw Świata ze... związkiem z Polski..?  ;):D 

266721431_Screenshot2025-06-13at16-19-05Home_X.png.2481ab60f78fde4cb1cd31e1f2da05f5.png

No a Człowiek Półrocza 2025... ;) 

603157942_Screenshot2025-06-13at13-34-12Home_X.png.e20cf5c0d06320eb0b0e8d3f159adc25.png

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pohybel wszystkim
To jest dobry toast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

No a Człowiek Półrocza 2025

Nerwy koi 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Coś mnie chyba ominęło - jakieś związki Klubowych Mistrzostw Świata ze... związkiem z Polski..?  ;):D 

266721431_Screenshot2025-06-13at16-19-05Home_X.png.2481ab60f78fde4cb1cd31e1f2da05f5.png

Mówiłem że robota w PZPNie to marzenie. Teraz pan prezes ma relaks - reprezentacją zajmie się jak odpocznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Mówiłem że robota w PZPNie to marzenie. Teraz pan prezes ma relaks - reprezentacją zajmie się jak odpocznie.

Ma Pan całkowitOM racjEM.  ;) 

GtRHdIOWoAAqkx3.thumb.jpg.70ef39e4889e52323e248672b334d5f4.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ma Pan całkowitOM racjEM.  ;) 

GtRHdIOWoAAqkx3.thumb.jpg.70ef39e4889e52323e248672b334d5f4.jpg

I dla tego taki look 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

I dla tego taki look 😁😁😁

Jak to niezbyt elegancko określił Boniek: jak na wesele mafijne na Sycylii 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, sviety napisał(-a):

Pawełku ...np ćwierćfinał euro, ale przede wszystkim zęby mnie nie bolały jak patrzyłem w telewizor. Generalnie jestem za klasowym trenerem zagranicznym, który powinien być autorytetem dla naszych gwiazdeczek a przede wszystkim uczestniczyłby w poważnej reformie naszego sportu narodowego ;).

Ale na razie trzeba ugasić pożar, a przy obecnym i następnym prezesie (czyli tym samym) klubu disco (nie mylić z klubem piłkarskim) raczej nie ma co liczyć na transfer trenera z papierami.

edit

a tak co do osiągnięć jeszcze - nie przegrywał z kelnerami pokroju Finlandii

Z całym szacunkiem, ale z tamtym składem to była szansa na mistrzostwo. To chyba była najsilniejsza ekipa od 1982 roku. Przypomnę, że wtedy  Piechniczek doprowadził kadrę do brązowego medalu MISTRZOSTW ŚWIATA. Nie wiem od jak dawna obserwujesz rozgrywki, ale ja sięgam pamięcią do 1972 roku, do czasów genialnego trenera jakim był Kazimierz Górski. I trudno się tu nie pokusić o lekką złośliwość. Wolę tego trenera w rozciągniętym bawełnianym dresie od "elegancika" w garniturze, z cygarem, uwielbiającego grę w golfa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Z całym szacunkiem, ale z tamtym składem to była szansa na mistrzostwo. To chyba była najsilniejsza ekipa od 1982 roku. Przypomnę, że wtedy  Piechniczek doprowadził kadrę do brązowego medalu MISTRZOSTW ŚWIATA. Nie wiem od jak dawna obserwujesz rozgrywki, ale ja sięgam pamięcią do 1972 roku, do czasów genialnego trenera jakim był Kazimierz Górski. I trudno się tu nie pokusić o lekką złośliwość. Wolę tego trenera w rozciągniętym bawełnianym dresie od "elegancika" w garniturze, z cygarem, uwielbiającego grę w golfa. 

Ależ oczywiście, że była szansa nawet na złoto. Ale nawet tego ćwierćfinału nikt nie powtórzył, a i grę mi się przyjemnie oglądało. Poza tym wszystko wyglądało profesjonalnie, otoczka kadry łącznie z matami na trawie, przed dogrywką itp. Potem to już jedna wielka improwizacja u następców ii wesołe autobusy ...sorry -SAMOLOTY.

ps

mój pierwszy mundial, który świadomie oglądałem to Espania '82.

Edytowane przez sviety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, sviety napisał(-a):

Ależ oczywiście, że była szansa nawet na złoto. Ale nawet tego ćwierćfinału nikt nie powtórzył, a i grę mi się przyjemnie oglądało. Poza tym wszystko wyglądało profesjonalnie, otoczka kadry łącznie z matami na trawie, przed dogrywką itp. Potem to już jedna wielka improwizacja u następców ii wesołe autobusy ...sorry -SAMOLOTY.

ps

mój pierwszy mundial, który świadomie oglądałem to Espania '82.

W takim razie masz dziesięć lat więcej w zapasie. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym kopaczom też nie poszło 🤔🤔🤔

IMG_20250615_071601.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tym kopaczom też nie poszło 🤔🤔🤔

IMG_20250615_071601.jpg

Z nową generacją, to nawet dobry trener już nic nie zrobi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie kopacz ale spodobał mi się , taka znajda na giełdzie całe 6zł 😁😁😁

IMG_20250615_113407.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi