Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Barca pozamiatała. Musieliby wyjść sparaliżowani na Allianz Arenie, żeby to przegrać. A co do zachwytów nad Messim- ja również przyznam, że piłkarz to wielki, choć nie wzrostem. Ale stawiam wyżej jednak od niego nie tylko Ronaldo, ale i Ibrahimovića. 

Ibra przy swoim wzroście ma świetną koordynacje i jest fantastyczny a bramka z Anglią na zawsze przejdzie do historii to jednak Mesii i Ronaldo chyba są o stopień wyżej jeżeli chodzi o całość i ciągłość...Ibrę także lubię i to bardzo a po przeczytaniu "Ja Ibra" w ogóle zmieniłem o nim zdanie jako człowieku... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie jest :) Messi genialny, Neymar z zminą krwią, ale i Suarez świetnie się spisał!

Ale stawiam wyżej jednak od niego nie tylko Ronaldo, ale i Ibrahimovića. 

To jednak przesada. Wyżej od Messiego cenisz piłkarza, który niczego poza ligą (a zawsze gra w najsilniejszych i najbogatszych zespołach) nie wygrał, grając w Ajaxie, Juve, Interze, Barcelonie, Milanie i obrzydliwie (hehe, dobre słowo) bogatym PSG? Reprezentacja to inna sprawa, ale... Martin Dahlin i Tomas Brolin byli w stanie prowadzić ją do sukcesów. Akrobata z Ibrahimovicia dobry, ale nie wielki piłkarz. Może działać na wyobraźnię, ma swój niepowtarzalny styl i dynamikę boiskową - tego mu nie można odmówić, ale do wielkości mu daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekałem aż się odezwiesz - pewnie szalałeś w trakcie i po meczu :) - choć może jesteś skrytym człowiekiem i wszystko przeżywasz w środku.

To nie mój wieczór ale za tydzień rewanż - Wszystko się może zdarzyć - Liverpool przegrywał 3:0 w finale 10 lat temu a ostatecznie wygrał LM.

Wspomniałem mojego Idola Brolina ale we dwóch z Dahlinem by nie dali rady - tam grało wielu znakomitych piłkarzy - ale już kiedyś o tym pisaliśmy.

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

:) a ja się zastanawiałem, czy jak wspomnę o Brolinie, to się odezwiesz. Masz pewnie aplikację, że dostajesz sms-a, gdy ktoś wspomni o nim na forum :)

Co do moich reakcji - nie lubię LM, ale dziś o tym zapomniałem i pozwoliłem sobie na parę okrzyków ;) choć do sytuacji z meczu z Chelsea sprzed 6 lat czy meczu Urugwaj-Ghana było daleko.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) a ja się zastanawiałem, czy jak wspomnę o Brolinie, to się odezwiesz. Masz pewnie aplikację, że dostajesz sms-a, gdy ktoś wspomni o nim na forum :)

Co do moich reakcji - nie lubię LM, ale dziś o tym zapomniałem i pozwoliłem sobie na parę okrzyków ;) choć do sytuacji z meczu z Chelsea sprzed 6 lat czy meczu Urugwaj-Ghana było daleko.

Pozdrawiam!

CO poradzę - to mój ulubiony piłkarz szczenięcych lat :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Brolin to był gość i ta jego, jak to dziś mawiają - cieszynka (nie lubię tego określenia) piruecik w powietrzu.

Przy drugiej bramce Messi pokazał swoją wielkość -piękny gol.

Gdyby Barca strzeliła coś na początku spotkania ( "setka " Suareza) to mogło się skończyć "manitą ",ale i tak Bayern raczej nie da rady odrobić strat. Tu D.Sz. dobrze powiedział FCB to nie Porto.

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie jest :) Messi genialny, Neymar z zminą krwią, ale i Suarez świetnie się spisał!

To jednak przesada. Wyżej od Messiego cenisz piłkarza, który niczego poza ligą (a zawsze gra w najsilniejszych i najbogatszych zespołach) nie wygrał, grając w Ajaxie, Juve, Interze, Barcelonie, Milanie i obrzydliwie (hehe, dobre słowo) bogatym PSG? Reprezentacja to inna sprawa, ale... Martin Dahlin i Tomas Brolin byli w stanie prowadzić ją do sukcesów. Akrobata z Ibrahimovicia dobry, ale nie wielki piłkarz. Może działać na wyobraźnię, ma swój niepowtarzalny styl i dynamikę boiskową - tego mu nie można odmówić, ale do wielkości mu daleko.

Owszem nie wygrał, ale czy były to najsilniejsze zespoły to nie do końca się zgodzę. W okresach, kiedy grał tam Ibra kluby te nie dominowały w Europie, no może Barca miała szansę, ale wygonili go z tego klubu. Z interu odszedł akurat przed największymi sukcesami. A w PSG był jednym z filarów projektu, zbudowania wielkiego klubu praktycznie od nowa. Zlatan to według mnie najlepszy obecnie napastnik na świecie (mam na myśli pozycję typowej 9), a może i w historii. Oczywiście opinia subiektywna i każdy ma tu innych idoli. Nie można zaprzeczyć, że wielkich napastników było wielu, mój idol Raul Gonzalez czy El Fenomeno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mecz świetny , uczta dla oczu . Zawsze kibicuję klubom gdzie grają nasi więc trochę przykro . Barca miała w tym sezonie lekką zadyszkę ,słabsze mecze od października 2014 do początku stycznia 2015 i wtedy była do ugryzienia według mnie , ale ostatnie tygodnie to już koncert tej drużyny , szkoda tylko ,że Bayern nie mógł wystawić optymalnego składu z Robbenem i Ribery'm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krisu na rewanż wskakuj w getry, moim pomogło :D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba spróbuję - nie mam nic do stracenia  :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj drugi nasz zorro gra

Wysłane z mojego GT-I9305

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rewanż za finał PP, szczerze życzę zwycięstwa Poznaniakom, żeby "liga była ciekawsza" jak mawiał klasyk :-) Sercem jednak będę w Szczecinie, tam okaże się, czy Lechia rzeczywiście gra o puchary czy tylko była czcza gadanina... Dobry wynik wczoraj Śląska ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Lech 3 - Legia 1

Tak dziś będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc sms o treści niecenzuralnej i zawierając tekst: "Legia Warszawa" pojawił się odnośnik.

Klikając w niego pojawiło się takie coś:

fp244_image.jpg

:lol:

Niech teraz ktoś powie, że Apple nie jest dobre :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash - prawie trafiłeś ;)

Real może w pełni skupić się na Lidze Mistrzów. I to jedyna dobra wiadomość dzisiejszego wieczora ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lech 3 - Legia 1

Tak dziś będzie ;)

Brawo! Trzeba było postawić, na pewno byś zarobił. Wczoraj piękna sobota, wygrał Lech czyli liga będzie ciekawsza, wygrała Lechia w Szczecinie i wygrała Wisła :-) Zapowiada się rewelacyjne widowisko w piątek wieczorem w Gdańsku - przyjeżdża Wisła!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też będę, bo tak sobie już na Lechię chodzę ponad 31 lat... Statystyka meczów z Wisłą nie jest dla nas za ciekawa, ale najważniejsze, że ostatni mecz w Gdańsku wygraliśmy 1:0 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem dzisiaj, że Sevilla może zagrać w Lidze Mistrzów jeśli wygra Ligę Europy. To prawda? Jeśli tak, to to już przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, ale nie jest to awans bezpośredni tylko kwalifikacje. Nie widzę też w tym nic złego... Bo dlaczego nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie? Bo nie zajęli odpowiedniego miejsca w swojej lidze... Ciekawe ilu użytkowników forum pamięta początki rozgrywek Ligi Mistrzów i np. fenomenalny strzał Koemana w finale jeszcze PE? Jak dla mnie teraz te rozgrywki to komercja, dlatego nie umiem się tak ekscytować jak ponad 20 lat temu. Oczywiście, nic nie poradzę, bo rządzi tym pieniądz. Ale tamte prawdziwe rozgrywki będę zawsze miło wspominał. Grali tylko mistrzowie poszzególnych lig i to była rzeczywiście Liga Mistrzów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podzielam Twojej opinii i nie widzę powodu dla którego wygranie rozgrywek niższego szczebla miałoby nie skutkować awansem do eliminacji tych bardziej prestiżowych. Coś jak awans z 1. ligi do Ekstraklasy. I tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie jest to analogiczne do awansu z 1. ligi. LE to zupełnie coś innego ,moim zdaniem nie powinni grać w LM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi