Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ormiański pianista jazzowy - znakomita muzyka.

Pzdr.

https://www.youtube.com/watch?v=3w6kiYVhI10

już jedzie do mnie cala podwójna płyta :)

Witam,

hmm ... podwójna ? :)

https://www.rockserwis.pl/serwis.do?menu=main&pid=178189&l=1

Pzdr.

edycja: mam co prawda wersję elektroniczną muzyki, ale zachęciłeś mnie :)  - zamówiłem ze względu na BD.

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno dotarła, najlepsza płyta w najlepszej wersji :)

post-40960-0-52344400-1488905636_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zacna pozycja - gratulacje. Po blisko 50-u latach słuchania muzyki, uważam, że to najlepsza płyta w historii muzyki. Zajmuje u mnie honorowe miejsce. Bardzo dobre są również jej wersje w SACD i DVD-A, no ale złoto to złoto :). Ja również odebrałem nową pozycję.

Pzdr.

Pink%20Floyd_1.jpg

King%20Crimson.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zacna pozycja - gratulacje. Po blisko 50-u latach słuchania muzyki, uważam, że to najlepsza płyta w historii muzyki. Zajmuje u mnie honorowe miejsce. Bardzo dobre są również jej wersje w SACD i DVD-A, no ale złoto to złoto :).

Złoto to mniej istotne, ważniejsze że MFSL wydaje płyty korzystając z oryginalnych taśm - nie kopii, oryginalnych masterów 15ips -  więc nagranie jest tak wierne oryginałowi jak tylko można. Z tego co wiem to jest jedyne do którego wykorzystano takie taśmy, nawet pierwsze wydanie CD było z kopii. Ogólnie jest bodaj 11 wersji tej płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również odebrałem nową pozycję.

Pzdr.

Jacku, napisz, jak wrażenia. Wciąż trochę trudno mi wyobrazić sobie zespół bez Adriana B.

Bardzo fajne zdjęcia, ale nie boisz się, że woda przeleci z tych kwiatów na płyty? U mnie (po małej traumie chyba jeszcze z czasów podstawówki) obowiązuje absolutny zakaz umieszczania kwiatków na regałach z moimi książkami i szafce z płytami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

hmm ... jak wrażenia? trudno odpowiedzieć :)

Właśnie obejrzałem cały koncert. Może łatwiej będzie ponarzekać :). IMO grają poprawnie, ale nie poruszająco. Oczywiście melancholijne klasyki wyciskają łzy. Trzy perkusje, nie wiem czy aż tyle potrzeba, czasami jest za "gęsto". Płytę kupiłem do kolekcji, zwłaszcza, że zawiera sporo materiału z pierwszego okresu (mojego ulubionego). Set lista mogłaby być ciekawsza. Filmowanie jest dość proste > kamera na wprost sceny i przebitki/zbliżenia w tle. Ujęcia z bocznych kamer trochę nieostre. Żadnych efektów "typu" Pink Floyd ... może trochę by się przydało, bo muzyka czasem jest "monotonna". Dźwięk poprawny, choć brzmienia mellotronowe mogłyby być "mocniejsze". Bardzo ważny utwór - Epitaph, nie ma takiej mocy w końcówce. W oryginale jest potężne, powalające brzmienie kotłów i mellotronu, tu mimo trzech perkusistów, słabo, rytm też jakiś prostszy. Trochę mnie irytuje śpiew Jakszyka, szczególnie to "krajee" (crying), Lake był Bogiem. Na CD, ciekawostka - utwory z koncertów pozbawione oklasków ... oryginalne, można, ale po co? Myślę, że za 140zł. w RockSerwisie warto kupić.

Co do kwiatków - mają podwójne zabezpieczenie (oczywiście znam Prawa Murphy'ego :) ), ale każdorazowo zdejmuję i podlewam na stole. Ból znam, kiedyś mi rybki z akwarium pochlapały podwójny LP Weather Report 8:30, kupiony w 1980 roku ... wiesz ile to kosztowało. Środek okładki się trochę skleił i niestety zniszczył.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj była pierwsza płyta dziś w nocy słucham drugą:

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie powalił ten numer, oczywiście mam na CD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dalszym ciągu u mnie nastrojowo, tym razem klimaty nordyckie:

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym razem PARADISE LOST w Rumunii , na nota bene świetnym koncercie, rok 1994

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na dobranoc rock gotycki w wykonaniu nieistniejącej już, a skądinąd dobrej kapeli

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi