pk_kamil 7334 #5126 Napisano 13 Kwietnia 2018 to prawie 40 lat temu - na początku ich kariery, ale ten czas leci... 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5127 Napisano 13 Kwietnia 2018 Metallica najfajniejsza była wtedy... Hmmm. Metallica wówczas była super i nawet nie chodzi o Fade to black, bo dla mnie osobiście, jeśli chodzi o Ride The Lightning, to najfajnieszy kawałek jest taki: Ja tam jednak jestem wyznawcą Master of Puppets, a skoro tak to: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75916 #5128 Napisano 13 Kwietnia 2018 W tamtych czasach nowości metalowe (naturalnie wyłącznie jeszcze na winylu) ze Stanów osiągały na giełdach płytowych ceny stanowiące równowartość średniej krajowej za album. Przewinęło się tego trochę... A mój ulubieniec z "Master..." to ten pikuś: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5129 Napisano 13 Kwietnia 2018 W tamtych czasach nowości metalowe (naturalnie wyłącznie jeszcze na winylu) ze Stanów osiągały na giełdach płytowych ceny stanowiące równowartość średniej krajowej za album. Przewinęło się tego trochę... A mój ulubieniec z "Master..." to ten pikuś: Super kawałek! Oczywiście w tej sytuacji nie mam już wyboru: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75916 #5130 Napisano 13 Kwietnia 2018 No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5131 Napisano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D Dla mnie to już zbyt ekstremalnie Więc żeby troszkę uspokoić atmosferę: Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #5132 Napisano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D \m/ Ja teraz cisnę Nuclear Assault Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75916 #5133 Napisano 13 Kwietnia 2018 No, skoro to ma być Thrash Friday , to pora na... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7334 #5134 Napisano 14 Kwietnia 2018 dalej w duchu klasyki i rocka gotyckiego koncert Fields of The Nephilim z 1991 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Turrican #5135 Napisano 14 Kwietnia 2018 dzisiejsza nabytki, oryginalne amerykańskie wydania - brzmią pięknie, wyglądają jeszcze lepiej : ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5136 Napisano 14 Kwietnia 2018 No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D Ja z tego okresu chyba najbardziej lubiłem Sepulturę, a przygodę z ich twórczością zacząłem od "Beneath The Remains". https://www.youtube.com/watch?v=bSR-UfAc2Hk Przed Sepulturą najbardziej jarałem się Iron Maiden. https://www.youtube.com/watch?v=I-Mu-XYUgPQ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 75916 #5137 Napisano 14 Kwietnia 2018 Sepultura, oczywiście, też długo była "na talerzu". Z różnych okresów: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #5138 Napisano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja dziś w ramach prezentu dla mojej ukochanej, miałem przyjemność posłuchać live tej Pani:To w ogóle nie są moje klimaty, ale czego się nie robi z miłości W każdym razie, muszę przyznać że jestem pod mega wrażeniem wokalu tej Pani oraz atmosfery na koncercie.Mimo wszystko nie zacznę jej słuchać Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Turrican #5139 Napisano 16 Kwietnia 2018 Ani Dąbrowskiej nie ma się co wstydzić, no może tylko ostatniej płyty, ale cała reszta jest świetna. Jedna z niewielu polskich wokalistek których z przyjemnością można posłuchać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5140 Napisano 20 Kwietnia 2018 Lubię takie mroczne klimaty... The Newton Brothers & Richard Patrick. Kawałek ze ścieżki dźwiękowej do filmu "The Bye Bye Man". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Repttail 1 #5141 Napisano 21 Kwietnia 2018 Coldplay - Clocks 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #5142 Napisano 21 Kwietnia 2018 Ani Dąbrowskiej nie ma się co wstydzić, no może tylko ostatniej płyty, ale cała reszta jest świetna. Jedna z niewielu polskich wokalistek których z przyjemnością można posłuchać.No dokładnie, ja tam lubię i Anię Dąbrowską i Dawida Podsiadło jak i Burzum, Napalm Death, albo Extreme Noise Terror ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7334 #5143 Napisano 21 Kwietnia 2018 wieczorową porą... 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #5144 Napisano 28 Kwietnia 2018 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5145 Napisano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Tymczasem w Krakowie... No i jak tu Metaliki nie lubić? W Pradze grali "Jožin z bažin". Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez The Lord 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5146 Napisano 29 Kwietnia 2018 No nie da się ich nie lubić :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #5147 Napisano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja nie lubię Muzyka dla mnie średniawa, podnieśli ceny biletów bo im pieniędzy brakuje... Chyba że coś źle przeczytałem, to przepraszam. Aczkolwiek przez takie akcje powoli się do nich przekonuje Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5148 Napisano 29 Kwietnia 2018 Ja nie lubię Muzyka dla mnie średniawa, podnieśli ceny biletów bo im pieniędzy brakuje... Chyba że coś źle przeczytałem, to przepraszam. Aczkolwiek przez takie akcje powoli się do nich przekonuje Byłem na ich koncercie na Narodowym 4 lata temu, w ramach trasy, która była typowym "odcinaniem kuponów". Nie żałuję jednak ani złotówki wydanej na biley, bo dzięki trmu, że to fani układali set, na żywo był "Orion", "Call of Khtulu", "For Whom the bells ...", " One" i inne "perełki" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #5149 Napisano 29 Kwietnia 2018 Koncerty Metalliki zawsze warte są zobaczenia Bez względu nawet na Larsa, który średnio daje radę na perkusji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5150 Napisano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Fakt, studio to studio. Na koncertach wychodzi jednak, że Lars nie jest wirtuozem :-) Za to Kirk, bardzo go cenię jako gitarzystę bo widać, że odebrał tu klasyczne wykształcenie - vide lekcje z Satrianim :-) Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach