pk_kamil 7652 #5126 Posted April 13, 2018 to prawie 40 lat temu - na początku ich kariery, ale ten czas leci... 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5127 Posted April 13, 2018 Metallica najfajniejsza była wtedy... Hmmm. Metallica wówczas była super i nawet nie chodzi o Fade to black, bo dla mnie osobiście, jeśli chodzi o Ride The Lightning, to najfajnieszy kawałek jest taki: Ja tam jednak jestem wyznawcą Master of Puppets, a skoro tak to: 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 91853 #5128 Posted April 13, 2018 W tamtych czasach nowości metalowe (naturalnie wyłącznie jeszcze na winylu) ze Stanów osiągały na giełdach płytowych ceny stanowiące równowartość średniej krajowej za album. Przewinęło się tego trochę... A mój ulubieniec z "Master..." to ten pikuś: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5129 Posted April 13, 2018 W tamtych czasach nowości metalowe (naturalnie wyłącznie jeszcze na winylu) ze Stanów osiągały na giełdach płytowych ceny stanowiące równowartość średniej krajowej za album. Przewinęło się tego trochę... A mój ulubieniec z "Master..." to ten pikuś: Super kawałek! Oczywiście w tej sytuacji nie mam już wyboru: 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 91853 #5130 Posted April 13, 2018 No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5131 Posted April 13, 2018 (edited) No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D Dla mnie to już zbyt ekstremalnie Więc żeby troszkę uspokoić atmosferę: Edited April 13, 2018 by fidelio 0 Share this post Link to post Share on other sites
Admof 2286 #5132 Posted April 13, 2018 (edited) No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D \m/ Ja teraz cisnę Nuclear Assault Edited April 13, 2018 by Admof 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 91853 #5133 Posted April 13, 2018 No, skoro to ma być Thrash Friday , to pora na... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7652 #5134 Posted April 14, 2018 dalej w duchu klasyki i rocka gotyckiego koncert Fields of The Nephilim z 1991 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Guest Turrican #5135 Posted April 14, 2018 dzisiejsza nabytki, oryginalne amerykańskie wydania - brzmią pięknie, wyglądają jeszcze lepiej : ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest The Lord #5136 Posted April 14, 2018 No, to ja też nie mam - jak powszechnie bowiem wiadomo... SLAYER, K....A!!! :D Ja z tego okresu chyba najbardziej lubiłem Sepulturę, a przygodę z ich twórczością zacząłem od "Beneath The Remains". https://www.youtube.com/watch?v=bSR-UfAc2Hk Przed Sepulturą najbardziej jarałem się Iron Maiden. https://www.youtube.com/watch?v=I-Mu-XYUgPQ 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 91853 #5137 Posted April 14, 2018 Sepultura, oczywiście, też długo była "na talerzu". Z różnych okresów: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #5138 Posted April 15, 2018 (edited) Ja dziś w ramach prezentu dla mojej ukochanej, miałem przyjemność posłuchać live tej Pani:To w ogóle nie są moje klimaty, ale czego się nie robi z miłości W każdym razie, muszę przyznać że jestem pod mega wrażeniem wokalu tej Pani oraz atmosfery na koncercie.Mimo wszystko nie zacznę jej słuchać Edited April 15, 2018 by Kwiatek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Turrican #5139 Posted April 16, 2018 Ani Dąbrowskiej nie ma się co wstydzić, no może tylko ostatniej płyty, ale cała reszta jest świetna. Jedna z niewielu polskich wokalistek których z przyjemnością można posłuchać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest The Lord #5140 Posted April 20, 2018 Lubię takie mroczne klimaty... The Newton Brothers & Richard Patrick. Kawałek ze ścieżki dźwiękowej do filmu "The Bye Bye Man". 0 Share this post Link to post Share on other sites
Repttail 1 #5141 Posted April 21, 2018 Coldplay - Clocks 0 Share this post Link to post Share on other sites
Admof 2286 #5142 Posted April 21, 2018 Ani Dąbrowskiej nie ma się co wstydzić, no może tylko ostatniej płyty, ale cała reszta jest świetna. Jedna z niewielu polskich wokalistek których z przyjemnością można posłuchać.No dokładnie, ja tam lubię i Anię Dąbrowską i Dawida Podsiadło jak i Burzum, Napalm Death, albo Extreme Noise Terror ;D 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7652 #5143 Posted April 21, 2018 wieczorową porą... 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2983 #5144 Posted April 28, 2018 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Guest The Lord #5145 Posted April 29, 2018 (edited) Tymczasem w Krakowie... No i jak tu Metaliki nie lubić? W Pradze grali "Jožin z bažin". Edited April 30, 2018 by The Lord 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5146 Posted April 29, 2018 No nie da się ich nie lubić :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
SzymonJestem 62 #5147 Posted April 29, 2018 (edited) Ja nie lubię Muzyka dla mnie średniawa, podnieśli ceny biletów bo im pieniędzy brakuje... Chyba że coś źle przeczytałem, to przepraszam. Aczkolwiek przez takie akcje powoli się do nich przekonuje Edited April 29, 2018 by SzymonJestem 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5148 Posted April 29, 2018 Ja nie lubię Muzyka dla mnie średniawa, podnieśli ceny biletów bo im pieniędzy brakuje... Chyba że coś źle przeczytałem, to przepraszam. Aczkolwiek przez takie akcje powoli się do nich przekonuje Byłem na ich koncercie na Narodowym 4 lata temu, w ramach trasy, która była typowym "odcinaniem kuponów". Nie żałuję jednak ani złotówki wydanej na biley, bo dzięki trmu, że to fani układali set, na żywo był "Orion", "Call of Khtulu", "For Whom the bells ...", " One" i inne "perełki" ;-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #5149 Posted April 29, 2018 Koncerty Metalliki zawsze warte są zobaczenia Bez względu nawet na Larsa, który średnio daje radę na perkusji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest fidelio #5150 Posted April 29, 2018 (edited) Fakt, studio to studio. Na koncertach wychodzi jednak, że Lars nie jest wirtuozem :-) Za to Kirk, bardzo go cenię jako gitarzystę bo widać, że odebrał tu klasyczne wykształcenie - vide lekcje z Satrianim :-) Edited April 29, 2018 by fidelio 0 Share this post Link to post Share on other sites