Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Z naszych krajowych nowości jeszcze bardzo, bardzo ciepłych dwa różne albumy:

1. Adam Palma meets Chopin - płyta ukazała się 27 września. Koncert promujący miał miejsce w tego samego dnia w Łodzi w Wytwórni. Adam Palma, to wirtuoz z doktoratem ! Ta płyta spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem, chociaż wielu mówiło wcześniej, że to się nie uda. Udało się i to znakomicie  :) W gronie wielkich - Tommy Emmanuel, Al Di Meola, Igor Prasnyakov jest też Adam Palma !

2. Mery Spolsky - Dekalog Spolsky. Ta płyta też jest jeszcze gorąca. Twórczość Mery, to przede wszystkim zabawa słowem. Sama komponuje i sama pisze teksty. To młode pokolenie wychodzące poza schematy. Nie każdemu  jej twórczość przypadnie do muzycznego gustu, ale jeśli ktoś będzie miał okazję posłuchać tej dziewczyny na żywo podczas koncertu, jest spora szansa na to, że polubi Mery  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Długo szukałem i czekałem aż w końcu moja cierpliwość została nagrodzona. Wreszcie jest, najlepszy Miles Davis od MFSL.

mfsl_mw2.jpg

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Dzięki za wrzutkę i opatrzenie zacnym komentarzem :)

Fajny tekst i muzyka.

Super! Dzięki za wrzutkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krygo, film widziałem, ale nie skupiałem się na muzyce. ;)

A w temacie Arctic Monkeys album AM stoi u mnie na równi z pierwszym wydawnictwem. Reszta mogłaby nie istnieć. No, może poza drugim i mooooże poza ostatnim albumem.

Długo szukałem i czekałem aż w końcu moja cierpliwość została nagrodzona. Wreszcie jest, najlepszy Miles Davis od MFSL.

Kind od Blue to prawdziwe cudo. Na drugim miejscu jak dla mnie Sketches of Spain. Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Kind od Blue to prawdziwe cudo. Na drugim miejscu jak dla mnie Sketches of Spain.

Ja lubię też "Round About Midnight" - świetna, klimatyczna płyta, której zgodnie z tytułem znakomicie słucha się w nocy, a taki relaks można sobie dodatkowo umilić szklanką Macallana.  :) Dzisiaj u mnie Mietek Kosz.

https://www.youtube.com/watch?v=fpAK_IAzXuY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza premiera :)

P.S.

znalazłem jeszcze - znakomita jakość - esencja Genesis

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że lubisz jak Twoje jest zawsze na wierzchu :)

P.S. Chodzi oczywiście o klip muzyczny ...

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kilkanaście dni temu obchodziliśmy 50tą rocznice wydania tego wyjątkowego albumu. Ta płyta to bez wątpienia mój prywatny Top 5 (oprócz I, II, III i IV od Led Zeppelin  :)). Dziś nadrabiam więc zaległości, bo jak był czas pisać o tym, to byłem nieobecny.  

post-34987-0-52010400-1572027535_thumb.jpg

post-34987-0-16359100-1572027548_thumb.jpg

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kolega wiedzę wybrał nieco trudniejszy utwór  :) Ja a pierwszym razem nie poradziłem sobie z tą płytą. Ale z czasem zacząłem ją ogromnie cenić. Im częściej jej słucham, tym bardziej się zachwycam. I pełna zgoda, to były czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lincoln Six Echo

Myślałem, że to widać, ale może mi się wydaje ... zauważyłem pewną prawidłowość >> ktoś zamieszcza jakiś klip, i zaraz w niedługim czasie Ty zamieszczasz swój ... i tak dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lincoln Six Echo

Myślałem, że to widać, ale może mi się wydaje ... zauważyłem pewną prawidłowość >> ktoś zamieszcza jakiś klip, i zaraz w niedługim czasie Ty zamieszczasz swój ... i tak dalej :)

JPRDL. Do głowy by nie przyszło, że ktoś wpadnie na "taki trop". Owszem, Jacku - raczej staram się nie zamieszczać swoich dwóch postów jeden pod drugim. Ale zrobię Tobie i podobnym więcej miejsca - cała przestrzeń należy teraz do Ciebie.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebne wulgaryzmy i obrażanie się. Nie miałem złych intencji, po prostu to zauważyłem i tyle. Traktuje to na wesoło i Tobie też to sugeruję :)

Pozdrawiam.

To zagrajmy coś :) >>> świetny koncertowy Santana, polecam

https://www.youtube.com/watch?v=urgnkiV3CSs

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebne wulgaryzmy i obrażanie się. Nie miałem złych intencji, po prostu to zauważyłem i tyle. Traktuje to na wesoło i Tobie też to sugeruję :)

Pozdrawiam.

To zagrajmy coś :) >>> świetny koncertowy Santana, polecam

https://www.youtube.com/watch?v=urgnkiV3CSs

Smurf Sygnalista, czy raczej Lord Protektor? Niełatwo się zdecydować, prawda..? ;)

Trudno byłoby nie zamieszczać swoich klipów po czyichś - inaczej zamieszczałoby się dwa swoje z rzędu, a tego chyba zabrania regulamin, Wesoły Jacku. Na pewno to też zauważyłeś. ;)

Kiedyś ktoś mądry powiedział: "Nie ufaj facetom, którzy nigdy nie klną". A propos - mam nadzieję, że posłuchasz z szerokim banankiem na twarzy - mimo wyraźniej "jesiennej deprechy". ;)

Wesołe Pozdro, Jacku! :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi