Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna odsłona reedycji kultowego albumu ICON zespołu Paradise Lost, tym razem utwór Embers Fire:

https://m.youtube.com/watch?v=jsFE7fOzzaY&pp=ygUZcGFyYWRpc2UgbG9zdCBlbWJlcnMgZmlyZQ%3D%3D

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.10.2023 o 16:21, TomcioMiki napisał(-a):

A są dostępne 🤔

Dostępny na bazarku😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrz Janerka po 18 latach milczenia juz w listopadzie zaserwuje nam  nowa płytę, a zapowiada ją otwór pt. d*pa jak sofa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie dzisiaj naszło i przesłuchałem sobie po wielu latach, w spokoju, pierwszą płytę Emerson Lake & Palmer pod tym samym tytułem. Taka ich „wprawkowa” płyta, ale niesamowitym była debiutem (1970 r.). Niespotykany mix rozmaitych stylów. Polecam wszystkim, a zwłaszcza tym, którzy nie mieli szczęścia zetknąć się z ich muzyką, zwłaszcza tą wczesną. 👍

IMG_5575.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, agremi napisał(-a):

Coś mnie dzisiaj naszło i przesłuchałem sobie po wielu latach, w spokoju, pierwszą płytę Emerson Lake & Palmer pod tym samym tytułem. Taka ich „wprawkowa” płyta, ale niesamowitym była debiutem (1970 r.). Niespotykany mix rozmaitych stylów. Polecam wszystkim, a zwłaszcza tym, którzy nie mieli szczęścia zetknąć się z ich muzyką, zwłaszcza tą wczesną. 👍

imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_5575.jpeg

Oooo. Ktoś tu jeszcze pamięta ELP. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Oooo. Ktoś tu jeszcze pamięta ELP. :) 

Chyba nie śledzisz regularnie tego tematu ;) Kochamy ELP, gardzimy punkiem :)

A przy okazji:

https://www.terazmuzyka.pl/kim-jest-mezczyzna-na-okladce-plyty-led-zeppelin-dokonano-niezwyklego-odkrycia/

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Chyba nie śledzisz regularnie tego tematu ;) Kochamy ELP, gardzimy punkiem :)

A przy okazji:

https://www.terazmuzyka.pl/kim-jest-mezczyzna-na-okladce-plyty-led-zeppelin-dokonano-niezwyklego-odkrycia/

No przyznaję się, że zaglądam tu rzadko. Muszę Cię jednak zszokować, bo ja lubię nie tylko barokowe brzmienie rocka lat 70., ale i punk a płyty Sex Pistols z przyjemnością nadal słucham. Gdybym wymienił chociaż część swoich ulubionych zespołów rockowych, to powstałby z tego prawdziwy miszmasz stylistyczny, bo byłby tam i Tangerine Dream i Hawkwind, the Doors, nawet glam rockiem nie pogardzałem. 

Wracając do Zeppelinów, to przycwaniakowali na prawach autorskich. Zdjęcie z XIX wieku mogli brać za darmo. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

No przyznaję się, że zaglądam tu rzadko. Muszę Cię jednak zszokować, bo ja lubię nie tylko barokowe brzmienie rocka lat 70., ale i punk a płyty Sex Pistols z przyjemnością nadal słucham. Gdybym wymienił chociaż część swoich ulubionych zespołów rockowych, to powstałby z tego prawdziwy miszmasz stylistyczny, bo byłby tam i Tangerine Dream i Hawkwind, the Doors, nawet glam rockiem nie pogardzałem. 

Wracając do Zeppelinów, to przycwaniakowali na prawach autorskich. Zdjęcie z XIX wieku mogli brać za darmo. ;) 

Z tymi punkami to oczywiście była prowokacja, godna koszulek ze sklepiku Malcolma McLarena ;) Ja akurat nigdy nie kupiłem żadnej płyty punkowej, ale dzięki "Chłopcom z ferajny" mam słabość do "My Way" w wykonaniu Viciousa.

Zeppelini natomiast - także dzięki Grantowi - potrafili być cwanymi graczami :) Okładka "Czwórki" jest jednak naprawdę genialna - a zespół miał też kilka innych udanych projektów. Na I, II i IV stara fotografia jest zresztą pewnym motywem przewodnim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Z tymi punkami to oczywiście była prowokacja, godna koszulek ze sklepiku Malcolma McLarena ;) Ja akurat nigdy nie kupiłem żadnej płyty punkowej, ale dzięki "Chłopcom z ferajny" mam słabość do "My Way" w wykonaniu Viciousa.

Zeppelini natomiast - także dzięki Grantowi - potrafili być cwanymi graczami :) Okładka "Czwórki" jest jednak naprawdę genialna - a zespół miał też kilka innych udanych projektów. Na I, II i IV stara fotografia jest zresztą pewnym motywem przewodnim.

12 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Udana prowokacja z tym gardzeniem punkiem 😀

Pozostaje mi się pocieszyć, że ludzi prostodusznych najłatwiej wpuścić w maliny. ;) 

Moim pierwszym zachodnim longplayem kupionym na bazarze była trójka Zeppelinów. Była za "pu ceny", czytaj 300 zł, ale za to trzeszczała jak skwarki smażone na smalcu (rysek było do oporu). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kingcrimson napisał(-a):

Udana prowokacja z tym gardzeniem punkiem 😀

Jak można nie lubić ich 🤔🤔🤔

500x500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jak można nie lubić ich 🤔🤔🤔

To Dexys Midnight Runners (Dexys)?

Udostępnij tę odpowiedź