Lincoln Six Echo 83592 #8776 Napisano 5 Lutego 2024 SLAYER, KU..... WA!!! 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 62973 #8777 Napisano 6 Lutego 2024 8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): SLAYER, KU..... WA!!! Będzie nieźle 🤘 Dziadki mają jeszcze moc🤘 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83592 #8778 Napisano 6 Lutego 2024 2 godziny temu, Artur74 napisał(-a): Będzie nieźle 🤘 Dziadki mają jeszcze moc🤘 Powiem Ci, że przez LATA całe w ogóle Saxon nie śledziłem - tyle, co miałem sentyment, dzięki jeszcze Liście Trójki, do "Broken Heroes" i to tyle. Ale kiedy usłyszałem kilka numerów z tej nowej płyty, to Łomatko! Super album. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 62973 #8779 Napisano 6 Lutego 2024 Ja też nie śledziłem ich poczynań jakoś szczególnie mam parę płyt. Dla mnie zawsze to była kapela taka poza głównym nurtem heavy, ale ta płyta ma moc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2274 #8780 Napisano 6 Lutego 2024 8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Powiem Ci, że przez LATA całe w ogóle Saxon nie śledziłem - tyle, co miałem sentyment, dzięki jeszcze Liście Trójki, do "Broken Heroes" i to tyle. Ale kiedy usłyszałem kilka numerów z tej nowej płyty, to Łomatko! Super album. w tym wieku taki ogień to aż niepojęte 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83592 #8781 Napisano 6 Lutego 2024 (edytowane) 17 minut temu, Admof napisał(-a): w tym wieku taki ogień to aż niepojęte Wokaliści Saxon i Judas to rówieśnicy - obaj rocznik 1951. Edytowane 6 Lutego 2024 przez Lincoln Six Echo 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 62973 #8782 Napisano 6 Lutego 2024 Nowej płyty Judaszów też się niedługo doczekamy🤘 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2131 #8783 Napisano 6 Lutego 2024 No, jeśli chodzi o Judaszów, to ja lubię ten ich coverek. Przy okazji koledzy zainteresowani wątkiem o okularach słonecznych mogą podejrzeć jakie nosił Rob 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8044 #8784 Napisano 6 Lutego 2024 W dniu 5.02.2024 o 07:44, paul221 napisał(-a): Ja też, ja też!!!😃 1. Red 2. Thrak 3. Lizard 4. Discipline 5. In The Court Of The Crimson King To podobnie jak u mnie "Lizarda" też oczywiście bardzo lubię, ale mogę - na pewno tak jak i Ty - powiedzieć to jeszcze o niejednej Karmazynowej płycie, która nie zmieściła się w pierwszej piątce. Teraz np. słucham sobie "In The Wake Of Poseidon", do której dojrzewałem kilka lat. Długo uważałem ją za bardzo dobrą, ale nie wybitną kontynuację pomysłów z debiutu, wszak można znaleźć tu sporo analogii ("21st Century..." i "Pictures Of a City"; "I Talk to the Wind" i "Cadence..."; "Epitaph" i "In The Wake...", do pewnego stopnia też rozimprowizowane "Moonchild" i "Devil's Triangle"). Tymczasem każde kolejne przesłuchanie ujawnia bezkompromisowość, piękno i bogactwo tej płyty - zresztą, u nas @Jacek K. o tym już pisał nie jeden raz. Debiut jest na niej punktem odniesienia, ale "In The Wake Of Poseidon" jest w istocie integralnym arcydziełem rocka, nie tylko swej epoki. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42156 #8785 Napisano 7 Lutego 2024 10 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): Moim ostatnim odkryciem jest "The ReconstruKCtion Od Light" z 2019. Pat Mastelotto nagrał ponownie bębny oraz zmiksował od nowa album bazowy z 2000 roku, za przyzwoleniem Frippa. Teraz ta muzyka błyszczy. Uwielbiam oryginał, ale przeszkadzały mi elektroniczne bębny i straszna produkcja. Teraz wszystko się zgadza🙂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #8786 Napisano 7 Lutego 2024 A dziś tak 😉 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #8787 Napisano 7 Lutego 2024 Bela pupa - Kora i Pudelsi tango konczace plyte, jak posluchalem tekstow utworow to musieli niezly towar wciagac ; ) 2 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1820 #8788 Napisano 7 Lutego 2024 11 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): (...) Tymczasem każde kolejne przesłuchanie ujawnia bezkompromisowość, piękno i bogactwo tej płyty (...) Debiut jest na niej punktem odniesienia, ale "In The Wake Of Poseidon" jest w istocie integralnym arcydziełem rocka, nie tylko swej epoki. Pełna zgoda Wspaniała płyta, ze wspaniałego,"mellotronowego", najlepszego moim zdaniem okresu twórczości KC. Te pierwsze płyty, wywarły wówczas na mnie tak duży wpływ, że na późniejsze wcielenia, choć znam prawie wszystkie już nie miałem takiej wrażliwości Mimo upływu pół wieku, słuchając utworu tytułowego od ok.5:40min nadal mam łzy w oczach. To może trwać i trwać, jest genialne, dlatego słucham wersji 30s dłuższej z wydania 40th anniversary. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17708 #8789 Napisano 7 Lutego 2024 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #8790 Napisano 7 Lutego 2024 Godzinę temu, Wamo napisał(-a): A dziś tak 😉 Breakout bylo swietne, pamietam jak w latach 70-tych wystepowali w lodzkiej filharmonii, fruwaly marynary ; ) a to co wyprawial Hajdasz z paleczkami budzilo podobny entuzjazm pozniej okolo 2005 r., w jakims lodzkim klubie byl recital Nalepy, wystepowal z synem i nowa zona, byl powaznie chory, nie pamietal tekstu swoich utworow, co chwile odwracal gitare na odwrocie ktorej mial kartke ze slowami, przykro bylo patrzec czasem wlaczam sobie ich plyte gdzie zebrali swoje wszystkie bluesowe ballady (Breakout - Ballady) a moja najbardziej ulubiona, nie bede chyba zbyt oryginalny, to 'Modlitwa' 3 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #8791 Napisano 7 Lutego 2024 U mnie takim absolutnym klasykiem jest Blues, jeszcze na kasecie ją mocno jechałem, teraz korzystam z dobroci technologicznych ale sentyment mam 🙂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #8792 Napisano 7 Lutego 2024 u mnie takie klimaty 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83592 #8793 Napisano 7 Lutego 2024 Random Środa Selection. Jeden numer na Cyber Disco, jeden na Puf Puf After i jeden na DUUUUŻĄĄĄ whisky... 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 21267 #8794 Napisano 7 Lutego 2024 Już od kilku dni nie mogę sie uwolnić od tego motywu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17708 #8795 Napisano 8 Lutego 2024 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42156 #8796 Napisano 8 Lutego 2024 Dziś jedna z moich ulubionych płyt Bowiego 😍 Kupiłem ją kiedyś w likwidującym się sklepie muzycznym za 19,99. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 21267 #8797 Napisano 8 Lutego 2024 2 godziny temu, paul221 napisał(-a): Dziś jedna z moich ulubionych płyt Bowiego 😍 Kupiłem ją kiedyś w likwidującym się sklepie muzycznym za 19,99. Tej akurat nie znam ale skoro polecasz to muszę poznać 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 74619 #8798 Napisano 9 Lutego 2024 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale podobają mi się takie klimaty 🤔🤔🤔 "Mazzy Star" Record_2024-02-09-11-58-29.mp4 Edytowane 9 Lutego 2024 przez TomcioMiki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #8799 Napisano 9 Lutego 2024 Przy piątku 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 74619 #8800 Napisano 9 Lutego 2024 Takie tam starocie 🤗🤗🤗 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach