Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne! A na żywo jeszcze ładniejsze!

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to to już jest gotowy produkt..czy jeszcze prototyp ?

Jeśli prototyp, to kiedy Pawle przewidujesz pierwszy, gotowy egzemplarz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są to egzemplarze testowe a co do produkcji to wszystko zależy od zainteresowania potencjalnych nabywców kolejki nie będzie ;) i nie przewiduje komitetów kolejkowych :D Na spotkanie postaram się przygotować coś extra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o pierwszy, w 100% wykończony i gotowy egzemplarz - jest już taki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antidotum przypada mi do gustu calkiem calkiem, jak rowniez ten PVD ... moze go nazwac PeVuDe ;)

Jak z cenami bedzie (orientacyjnie)? Czy bedzie na tarczy Made In Poland czy Wyprodukowano W Polsce?

Gratki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz mechanizmu wszystko jest wykonywane w Firmie Chronos-Atr czyli prze zemnie ;)Jeśli chodzi o 100% to jeszcze pracuję nad klamrą i logo na pasku Co do ceny to jeszcze troszkę trzeba poczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wielkim wrażeniem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Dekompresja... Garniturowiec, że hej!

Czy można je obejrzeć też od spodu? Będą dalsze zdjęcia?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się cieszę, że wreszcie mamy prawdziwie polską manufakturę zegarkową.

Paweł wszystkie elementy zegarka robi własnoręcznie. Miałem szczęście widzieć, jak poleruje i barwi wskazówki, jak frezuje tarcze, wypełnia indeksy, etc.

To manufaktura przez duże "M"! Tego w Polsce jeszcze nie było!

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekompresja przepiękna! Pozostałe również bardzo mi się podobają i w końcu jesteś Pawle na ostatniej prostej, a Polska będzie miała swoją zegarkową manufakturę :)

Jedyne czego się "czepię" to brak światła między znakami w napisie "Łódzka Manufaktura", trochę tam ciasno, brak lekkości. Reszta jednak świetna - super tarcza, wskazówki i ciekawe ich przesunięcie w pionie. Klasa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wielkim wrażeniem!

Ja też! Gratulacje!

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten drugi to już in-house!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super jest! ten czarny intryguje, klasyczna tarcza, bardzo fajne wskazówki i pvd, dobre ;] Werki też super, osobiście lubię ascetyczny mosiężny styl werków, coś jak Daniels ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werki wspaniałe. Fantastyczna robota.

Szkoda że ludzie tak wiele czasu i energii poświęcają w dyskusji na temat "arcydzieła" Strojnego. Natomiast jeśli mamy do czynienia z pozytywistycznym dziełem, to niewielu jest chętnych do dyskusji. A jest to przecież jakby całkowite przeciwieństwo na polskim rynku zegarmistrzowskim.

Ale widocznie już tak musi być. Ludzi przyciąga sensacja i smród, natomiast realna praca twórcza pozostaje w samotności :(

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie wszyscy są zachwyceni wynikiem pracy. Wydaje mi się ze to troche jak w muzyce jak wykonawca sam pisze teksty to są jakie sa. IMO brakuje tutaj dobrego projektanta/ grafika przez co zegarki są przyciężkawe. Dekompresja byłaby genialna z inna koronka i bez tych napisów. W pozostałych małeśnik sekundnika jest za ciężki - lepiej się broni rewelacyjna tarcza Antidotum. Kolor wskazówek nie pasuje do koperty murzynka. Narzekam ale liczę na to ze wkrótce Pawel zaprezentuje taki model ze trzeba bedzie policzyć ile jest w skarbonce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie wszyscy są zachwyceni wynikiem pracy. Wydaje mi się ze to troche jak w muzyce jak wykonawca sam pisze teksty to są jakie sa. IMO brakuje tutaj dobrego projektanta/ grafika przez co zegarki są przyciężkawe. Dekompresja byłaby genialna z inna koronka i bez tych napisów. W pozostałych małeśnik sekundnika jest za ciężki - lepiej się broni rewelacyjna tarcza Antidotum. Kolor wskazówek nie pasuje do koperty murzynka. Narzekam ale liczę na to ze wkrótce Pawel zaprezentuje taki model ze trzeba bedzie policzyć ile jest w skarbonce

ojtam ojtam - zegarki są super :)

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werki wspaniałe. Fantastyczna robota.

Szkoda że ludzie tak wiele czasu i energii poświęcają w dyskusji na temat "arcydzieła" Strojnego. Natomiast jeśli mamy do czynienia z pozytywistycznym dziełem, to niewielu jest chętnych do dyskusji. A jest to przecież jakby całkowite przeciwieństwo na polskim rynku zegarmistrzowskim.

Ale widocznie już tak musi być. Ludzi przyciąga sensacja i smród, natomiast realna praca twórcza pozostaje w samotności :(

polska natura ... lubimy krytykować ... a jak jest coś ładnego patrzymy milcząco

z niedowierzaniem, że jednak można zrobić coś cennego ...a ja jeszcze czekam

na tarcze z porcelany... :))) ale i tak te, co można zobaczyć są super :)

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie wszyscy są zachwyceni wynikiem pracy. Wydaje mi się ze to troche jak w muzyce jak wykonawca sam pisze teksty to są jakie sa. IMO brakuje tutaj dobrego projektanta/ grafika przez co zegarki są przyciężkawe.

Trochę racji masz. Ja też czuję jakiś nieokreślony "ciężar" w tym wszystkim. Być może przydałby się jakiś designer (nie-zegarmistrz) ze świeżym spojrzeniem. Ale i tak jest to kawał dobrej roboty i chwalić trzeba :)

Nie wiem może się mylę, ale wydaje mi się że Paweł jest pod dużym wpływem zegarków A.Lange&Sohne. I żeby nie było nieporozumień, nie mówię o kopiowaniu, tylko o zwykłym wpływie i charakterze. Przy czym w porównaniu do niemieckiej manufaktury, brakuje jeszcze właśnie lekkości i polotu. Ale trzeba też spojrzeć na to inaczej. A.L&S to manufaktura obracająca milionami, mogąca kupować i zatrudniać designerów na pęczki. Natomiast Paweł to pojedynczy rzemieślnik, i to też ma swoje zalety. Jest w tych zegarkach jakiś specyficzny, dobry charakter, wynikający z autorskiej pasji tworzenia. I to też jest fajne.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dotąd trzeba przyznać że zegarki świadczą o dużej indywidualności ich twórcy. Bezwzględnie mają w sobie to"coś". Bałbym się proponować ingerencji jakiegokolwiek designera, ze względu na unikalny charakter zegarków. Paweł w tym co robi, musi przebyć własną drogę, by nie utracić oryginalności. To czego dokonał, to dopiero początek tej drogi, czego Mu życzę. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
0ff4172c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cudo B) Czy te zegareczki są całkowicie przypadkiem na sprzedaż? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę sobie, ale to Paweł musi potwierdzić, że już wkrótce będzie można zamawiać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.