Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł piękne projekty ale jak one się mają do porcelany ? Czy efekt giloszowania bedzie widoczny po wypaleniu ? Chyba, że to osobny pomysł.

Zegarek będzie kilerem !

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są fantastyczne! :D choć osobiście bardziej podobało by mi się jak by zamiast tych kropkowanych indeksów na obwodzie, były zwykłe malowane, jak w zegarkach w stylu "marine"

No i drugi element na który zwróciłem uwagę to logo które jest imo nie spójne z krojem czcionki Chronos art. Logo jest typowo techniczne, a czcionka ładna odręczna. Może trochę je pochylić i zrobić w bardziej odręcznym stylu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga, czekam na całość z niecierpliowścią. Boję się jednak pytać o ewentualną cenę, ale wiadomo dobre rzeczy muszą kosztować :D

Gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy słuszne jest umieszczanie na tarczy zarówno loga i napisu "Chronos Art" jednocześnie, może by tak tylko jedno. Poddaje to jako temat do dyskusji.

Sprawa nr 2, napis "Made in Poland" może umieścić na obwodzie tarczy między godzinami 6 a 9? Umieszczanie go na godzinie 6 to stereotyp powielany przez większość. Sam jestem ciekaw jakby to wyglądało.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze będą wykonane z mosiądzu potem złocone a na koniec rodowane cyfry i litery będą wypełnione w kolorze czarnym lub ciemno granatowym .Co do logo to rzeczywiście powinno być większe.Na pewno nie zadowolę wszystkich jest to niewykonalne ale Bardzo Dziękuję . za wszystkie uwagi i sugestie i czekam na następne .A co do faz Księżyca to tarcza będzie inna w tej tarczy pomyślałem ze taki sekundnik może wyglądać fajnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś "zgrzyta" mi umieszczenie loga zamiast 12stki,logo jest nieco z innej bajki ,normalna 12 a logo ew.poniżej..tam gdzie zwykle bywa i (moim zdaniem ) byłoby lepiej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo zamiast godziny 12 podoba mi się bardzo. Samo logo jest świetne, ale mam wątpliwości co do napisu Chronos-Art poniżej i jego czcionki :/

IIII też mi się podoba.

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty tarcz są świetne ! W wersji z arabskimi cyframi tarczka sekundnika nie zakrywa indeksów, w wersji rzymskiej cyfry są lekko przycięte i to wygląda bardzo dobrze. Co do napisu "made in poland" to wydaje mi się że nie powinien układać się według obrysu tarczki sekundnika (jest za bardzo wygięty w łuk) tylko powinien być ułożony równolegle do krawędzi tarczy.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy firmy na tarczy, to raz, wizualizacje widać, że przekłamują, napis wydaję się b. wyraźny, z mnóstwem "cienia", ale może też nie najszczęśliwszy jest fakt iż napis już jest pisany kursywą i wygięcie w łuk mi po prostu nie pasuje (ale to też pewnie wina wizualizacji). Jednak czymś co mnie razi to brak w nim symetrii, dwa słowa pisane wielką literą, jedno dłuższe, drugie krótkie... rozumiem, że tego już nie zmienimy :)

Poza tym zdecydowanie jestem za rzymskimi cyframi.

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i REGULATOR z innymi wskazówkami.

chronosartbeigearabicsm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak projekty Pawła dużo bardziej mi się podobają. Te które zaproponował Łukasz w ogóle do mnie nie przemawiają. Próbowałem chociaż coś z nich znaleźć dla siebie ale niestety. Koronka zupełnie z innej bajki.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka zupełnie z innej bajki.

Jak napisałem, to jest koperta od innego zegarka, użyta jedynie w celu wizualizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle,

Wracam do tego bukszpanu.

Niestety koledzy nie tylko że nie mają ale nawet nie bardzo wiedzą gdzie go szukać.

Nie myślałem, że w dzisiejszych czasach może być z tym taki problem.

Szkoda bo chciałem pomóc ale i tak nadal będę czynił poszukiwania.

Pozdrawiam

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29001-0-71357300-1331820449.jpg<

post-29001-0-02509000-1331820446.jpg

post-29001-0-96451800-1331820448.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość asfin_Francja
post-0-0-66475100-1331820451.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość asfin_Francja

i REGULATOR z innymi wskazówkami.

chronosartbeigearabicsm.jpg

tutaj takze dwie uwagi jesli wolno:

1. znowu niezgodnosc wskazowki sekundnikowej

2. czcionka ChronosArt powinna sie "wiecej" roznic od tej uzytej w Regulator...

rozumiejac ze to wszystko jest tylko (a moze i nie) zabawa z checia w niej biore udzial...

pzdr

Arkadiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Made in Lodz, PL zastapilbym bardziej wyrafinowanym "Fabriqué ? Łódź, PL" lepiej mi to pasuje po prostu i w calosci oddaje prawdziwosc tego stwierdzenia...

pzdr

Arkadiusz

dodatkowo to strona internetową agencji reklamowej, pomyślałem początkowo, że jakiś nowy gadżet reklamowy ;)

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak projekty Pawła dużo bardziej mi się podobają. Te które zaproponował Łukasz w ogóle do mnie nie przemawiają. Próbowałem chociaż coś z nich znaleźć dla siebie ale niestety. Koronka zupełnie z innej bajki.

+1

mam takie samo zdanie jak Maciato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może coś konkretniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna koronka, dziwne uszy, za duże indeksy - cyfry przytłaczają całą tarczę.

Projekty tarcz Pawła mają swój styl, który (jak to określam) podchodzi pod styl vintage i to bardzo mi to się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna koronka, dziwne uszy

JA nie wiem..jak z dziećmi ;)

Przecież napisałem już kilka razy, że koperta i koronka są z innego zegarka, TYLKO NA POTRZEBY WIZUALIZACJI !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.