7ara7ony 274 #576 Napisano 21 Marca 2017 No i super, gratulacje dobrego nabytku. Wiem o czym piszesz bo mój też nie może jakoś zejść z ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #577 Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) pomijam to ze moze komus nie pasowac ten model bo jest zbyt popularny i zbyt tani, ale na serio kazdy powinien chociaz na moment miec w kolekcji ten modelnie pamietam kiedy tak mi sie gęba ucieszyła jak go zobaczyłem i założyłem... a może właśnie chodzi tu o stosunek jakości do ceny... nie potrafie tego jeszcze rozgryźć, ale za pare dni dam znać dawno nie nosiłem tak wygodnego zegarkaod razu po zalozeniu kojarzy mi sie z tym klimatem edit: kurde zgubiło mi poprzednie zdjęcie, więc w zastępstwie wrzucam fotę z netu dobra, znalazło się też wcześniejsze zdjęcie Edytowane 22 Marca 2017 przez PiTT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #578 Napisano 22 Marca 2017 pomijam to ze moze komus nie pasowac ten model bo jest zbyt popularny i zbyt tani Chyba Cię oszukali na tej przesyłce i przysłali ... No właśnie, co ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
finchers 3 #579 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) co do tłoku na tarczy skx to mam odrębne zdanie ale o gustach....Jak dla mnie im mniej tym lepiej.Co do seiko to dość że trzeba więcej dać za te samą jakość wykonania, to jeszcze ten wężyk Made in Japan ciągnie się jak wąż na dole i brudzi tarcze;PPytanie po co to komu?po jakiego mi napis made in japan? skoro wiem, że on nie jest wykonany w Japoni? dla szpanu?przed kolegami w liceum;P Edytowane 23 Marca 2017 przez finchers 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #580 Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Tak sobie czytam...... i kiedyś bym się z Tobą kolego finchers nie zgodził, ale teraz jestem tego samego zdania odnośnie "made in Japan" jakoś takoś nie potrzebne psuje minimalistyczny, prosty i surowy styl bądź co bądź świetnego divera, który ma swój styl a nie podszywa się pod inne zegary. Raczej inne marki próbują go naśladować ....chociażby Deep blue. Edytowane 23 Marca 2017 przez zooropa156 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #581 Napisano 23 Marca 2017 Mi nawet nie chodziło o to Made in Japan, tylko ta dodatkowa linia tekstu "21 Jewels" robi trochę większy tłok na tarczy - co mi się podoba. co do tłoku na tarczy skx to mam odrębne zdanie ale o gustach....Jak dla mnie im mniej tym lepiej.Co do seiko to dość że trzeba więcej dać za te samą jakość wykonania, to jeszcze ten wężyk Made in Japan ciągnie się jak wąż na dole i brudzi tarcze;PPytanie po co to komu?po jakiego mi napis made in japan? skoro wiem, że on nie jest wykonany w Japoni? dla szpanu?przed kolegami w liceum;P Finchers pisząc o "tłoku" chodziło nam (MasterMindowi oraz Mi) o napis "21 Jewels" Dzisiaj odebrałem Citizena NY0040, poniżej porównanie "tłoku" na tarczy z Seiko SKX009. Finalnie stwierdzam że jedna i druga tarcza mają swój urok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12679 #582 Napisano 23 Marca 2017 Co kto lubi. Napis Made in Japan jest tak mały, że na co dzień się go nie zauważa. Nawet jeśli, to wg. mnie nadaje większej symetrii pod markerem 6tej, bo napisy są po obu stronach (jedynie czcionka mogłaby być mniejsza, taka sama jak po prawej). Mi z kolei bez napisu "21 Jewels" w wersji K jakoś pustawo na tarczy, która ma dosyć dużą średnicę. W dodatku podoba mi się kontrast czerwonego napisu z białym. Ale to szczegóły. Dawniej miałem SKX007/009K, to teraz zamówiłem SKX007J dla odmiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carlos 0 #583 Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Cześć,Policzcie i mnie. Edytowane 24 Marca 2017 przez Carlos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #584 Napisano 26 Marca 2017 kolejne dni nie schodzi z nadgarstka jeden z najwygodniejszych zegarkow jakie nosilem i jakie mialem a troche sie ich przewinelo, najmniejszy nurek 40 a najwiekszy 45,5. Mimo tego ze podobaja mi sie wizualnie wieksze zegarki niz 42mm to jednak zawsze przegrywały po dłuższym czasie noszenia... Rangemana przestalem juz tez nosic bo zwyczajnie zaczal mi przeszkadzac jego rozmiar i zakladam go jedynie na basen.Musze sprawdzic jeszcze Sumo bo Turtle w porownaniu do skx'a byl mniej wygodny ze wzgledu na rozmiar i bransolete. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #585 Napisano 26 Marca 2017 Po co sprawdzać skoro sumo jest większe? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #586 Napisano 26 Marca 2017 Po co sprawdzać skoro sumo jest większe? tak juz mam, lubie sprawdzac wystarczy ze inaczej koperta jest wyprofilowana i juz moze zupelnie inaczej lezecprzez ostatnie 2 lata praktycznie codziennie nosilem 43mm zegarek na przemian ze skorzanym paskiem i bransoleta, jedyne zastrzezenia mialem do wagi zegarka bo byl to calkiem spory ciezarek, ale sama wygoda noszenia byla ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41449 #587 Napisano 26 Marca 2017 W nowym Żółwiu skopali kajdan. Sumo jest świetne. Sprawdź koniecznie. Obecnie oprócz SKX mam Stargata i również rewelacyjnie leży. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 348 #588 Napisano 29 Marca 2017 W żółwiu skopali lumę. Plastikowa i mdła, w SKX jest vintyżowa, a tu porażka. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #589 Napisano 30 Marca 2017 w zolwiu jest swietna luma, na pewno mocniej i dluzej swieci niz w skx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Picy 2578 #590 Napisano 1 Kwietnia 2017 To i ja dochodzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #591 Napisano 1 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #592 Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) @_Kwiatek_ ..... "są i inne, Klakier łap je...... --> https://www.youtube.com/watch?v=F1kz241rSxg#t=04m47s Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez 7ara7ony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #593 Napisano 2 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #594 Napisano 3 Kwietnia 2017 w zolwiu jest swietna luma, na pewno mocniej i dluzej swieci niz w skx Żółw nie ma żadnej fajnej lumy, bo ma ją czymś polakierowaną - co za tym idzie nie świeci ona ani nad wyraz długo, ani mocno - niby standard dla Seiko, ale przy Monsterze i Sumo wymięka!Możliwe, że ma przewagę nad SKX'em bo jest grubsza - w SKX placki są dosyć płaskie ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #595 Napisano 4 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41449 #596 Napisano 4 Kwietnia 2017 Czy ktoś się orientuję, gdzie mozna przewiercić uszy w SKX ❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #597 Napisano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) W sumo jest 14 dziurek a CB05 do SKX 16no i opis na stronie:Sumo 205Skx 220Czyli jest dłuższy ...że też nie mógł mieć takich wymiarów do Sumo Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 489 #598 Napisano 4 Kwietnia 2017 Pewnie nie jednemu się narażę i trochę zatrolluję, ale SKX007/009/011 jest dla mnie jak VW Garbus. W wersji z fabryki, jak większość nurków, jest takim disco polo, że aż oczy bolą :-P Jego największą zaletą jest możliwość łatwego modowania, czego pozbawionych jest większość nurkowych zegarków. Tylko, kto chciałbym poprawiać Longines Legend Divera? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #599 Napisano 4 Kwietnia 2017 Nie garbus tylko golf.Prosty, że wręcz banalny i pospolity. Dobry do tuningu.Tak prosty, że nie ma się co psuć, a nawet gdyby to jest cała kopa części do niego. Oryginalnych i zamienników.Legenda wciąż żyje, póki my żyjemy 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #600 Napisano 5 Kwietnia 2017 W sumo jest 14 dziurek a CB05 do SKX 16no i opis na stronie:Sumo 205Skx 220Czyli jest dłuższy ...że też nie mógł mieć takich wymiarów do Sumo Hehe, a l2l jest tylko 0.5 mniejszy, więc urósł 1 cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach