Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy edycja 2010

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś TIK TAK pisał, że może załatwić duży upust u EPOSA,
W chwili obecnej takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.

Ja nie szukałbym u producentów zegarków z własną marką. Zegarkowi braknie unikatowości, tak jak to było w 1 edycji.

Tutaj mozna zamówić sobie zegarki, a nawet stworzyc nawet własny projekt na bazie możliwości producenta.:

http://www.121time.com/

lub w Cattinie. Z tą firmą mam stały kontakt.

http://www.cattin-watch.ch/site-your.html

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zdecydowalibyscie się na Glycine Combat to myslę ze w budzecie 1000-1500 w zalezności od ilości dałoby się zorganizować

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po wstępnych kontaktach z Jorgiem.

Może być Antea - 39mm - limited KMZiZ Edition 50 Pcs ( na deklu - tak jak limited Museum edition ).

Jorg zgodził się na tarczę wg naszego projektu. Choć uważam, że zegarek dalej powinien mieć logo Stowa na naszym projekcie lub żadnego.

Robimy propozycje tarczy - nie będzie to klasyczna Antea.

Uważam że kierunek - wypuszczanie dla klubu edycji limitowanej jest optymalny. Taka Stowa będzie też łakomym kąskiem na rynku wtórnym - dla tych, co chcą pospekulować.

Na tarczy nie powinno być logo. To powinien być uniwersalny zegarek uznanego producenta - robiony specjalnie dla nas we współpracy. Jorg obiecał bardzo dobre ceny. Pytanie, czy tarcze wykona Jorg, czy my w Polsce na czystych przesłanych przed Stowę ?

Co rok - dwa powinniśmy robić klubowy zegarek we współpracy z producentami - a nie nanosić nasze logo na gotowe zegarki - tak mi się wydaje i takie zegarki są potem poszukiwane jako edycje limitowane. to chyba lepszy kierunek.

Może pomyślmy o projektach tarczy?

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz,

ta cena w rejonie 300 euro byłaby realna?

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Popieram pomysłz dekielkiem, może to przez świra na punkcie zegarków nurkowych, ale jak dla mnie wszelkie dedykacje wyglądają 100x lepiej na porządnym stalowym deklu niż na tarczy. Nie róbmy z zegarka typowej "reklamówki" jaką czasem zamawiają duże firmy, umieszczając swojego logo na tarczy. Antea z dużym, grawerowanym na deklu (K) z logo KMZiZ to byłoby coś wspaniałego :)

Albo na wahniku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robimy propozycje tarczy - nie będzie to klasyczna Antea.

...

Może pomyślmy o projektach tarczy?

Czy są profesjonalni graficy na forum?

To historyczna szansa.

Projekt tarczy to nie jest tylko zwykłe naniesienie logo (jak w poprzedniej edycji). Można przejść do historii.

Może by dać cynk na jakieś forum grafików? (ma ktoś kontakty) Ogłosić konkurs.

Do wygrania mop do podłogi i słoik ogórków konserwowych :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zdecydowalibyscie się na Glycine Combat to myslę ze w budzecie 1000-1500 w zalezności od ilości dałoby się zorganizować

Myślę, że to ciekawa propozycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

To ja może poproszę o wystawienie gdzieś wektorowych elementów logo KMZiZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może poproszę o wystawienie gdzieś wektorowych elementów logo KMZiZ.

Jeśli jest tak jak Klod100 mówi, że projekt tarczy ma być całkowicie odmienny od standardowego, czyli zegarek bedzie całkowicie unikatowy, to ja optuje żeby na tarczy nie było loga KMZiZ

Chyba że logo na deklu, wtedy dekiel musiałby być pełny, stalowy.

Z drugiej strony Jorg dosyć ładnie zdobi te werki, więc może dekiel szklany, a logo na wachniku?...

,

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz,

ta cena w rejonie 300 euro byłaby realna?

Jestem przekonany że tak - i takie są założenia. Będziemy maksymalnie dążyli do obniżenia ceny.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Jeśli jest tak jak Klod100 mówi, że projekt tarczy ma być całkowicie odmienny od standardowego, czyli zegarek bedzie całkowicie unikatowy, to ja optuje żeby na tarczy nie było loga KMZiZ

Chyba że logo na deklu, wtedy dekiel musiałby być pełny, stalowy.

No mnie chodzi właśnie o dekiel.

Ja to widzę w formie stylizowanego, dużego (K) z naszego logo pośrodku i napisu "KMZiZ Limited Edition"/"Klub Miłośników Zegarów i Zegarków" na okręgu dookoła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Krakowskim targiem malutkie (k) na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Ja to widzę w formie stylizowanego, dużego (K) z naszego logo pośrodku i napisu "KMZiZ Limited Edition"/"Klub Miłośników Zegarów i Zegarków" na okręgu dookoła.

Dokładnie tak. Na tarczy już nie umieszczać żadnych oznaczeń Klubowych.

Poniżej zdjęcie dekla limitowanej MUSEUM:

Według mnie najlepsza byłaby analogiczna wersja Klubowa. Żeby nie okazało się, że po tej Antei zostanie tylko nazwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt daleko idąca projekty - np specjalny wachnik, specjalny dekiel znacznie podwyższają koszty - a są to koszty u producenta. Zegarek edycji limitowanej musi byż w dalszym ciągu pełnoprawnym zegarkiem producenta z jego oznaczeniami inaczej traci na wartości po czasie.

Trzeba dokładnie określić warunki, żeby ewentualny projektant(ci) wiedział co może zrobić, a czego nie może.

Z tego co zrozumiałem dotychczas to:

• nie możemy interweniować w kształt koperty, uszu, dekla (czyli dekiel musi pozostać szklany)
  • nie możemy interweniować w mechaniźmie, zdobić wachnika itp..
  • mamy całkowitą dowolność w projekcie tarczy, pod warunkiem że pozostanie tam logo STOWA
  • na deklu możemy zaproponować jakąś grawerkę w miejscu gdzie teraz jest napis "EDITION MUSEUM"
  • podejrzewam że można zmienić kolor wskazówek

ps. Jeśli projekt tarczy ma być "nasz", to w umowie z manufakturą trzeba to zastrzec, czyli zakazać wykorzystywania projektu do jakichkolwiek późniejszych produkcji bez zgody Stowarzyszenia. To tak dla formalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mało radykalna zmiana tarczy - jak nowa to nowa. Popuśćmy wodze fantazji tak aby zegarek zyskał całkowicie nowe oblicze - i stał się obiektem pożądania na innych forach na świecie :(

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że zajmuję się grafika zawodowo (duże słowo :()...sam też coś zaproponuje.

Postaram się na dniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak tak to tak. Jestm za a nawet przeciw. Pomysł pierwsze klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pozamiatane. Stowa Antea wybrana przez 5 osobowe gremium. Ja się już nie odzywam. Jak jednak zdecydujecie się na coś odważniejszego ( w stylu divera candino lub glycine combat to możecie mi dać znać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również byłbym za unikatową tarczą tylko nie wiem czy z logo klubu. Moze logo tylo na wahniku i deklu? Żeby nie było za duzo krzyku KMZiZ bo Stowa to elegancja i prostota. Takie moje sugestie

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko propozycja ze strony 121time, podanej przez Tik Taka:

KMZIZConcept.jpg

504$ plus grawer na deklu(niestety nie udało mi się go dodać w tym edytorze). Przy wiekszej ilości sztuk może by dało się uzyskać zniżkę. Zegarków nie widziałem na żywo, ale zakładam że są całkiem przyzwoitej jakości.

A zegarek unikalny (oczywiście do zmodyfikowania jest w nim wszystko), i przyzwoity cenowo.

tu jeszcze jeden zeby pokazac że można dowolne wzory wymyślać :(

KMZIZConcept2.jpg

Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 |

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się pomysł kkwpk (takie połączenie kolorów na tarczy ma w sobie coś przyciągającego), choć koncepcja Klubowej Glycine powoduje u mnie szybsze bicie serca :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.