Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pewnie napiszą, że drogo. Ja też szukam takiej kostki, konkretnie tej lub takiej drugiej, ale nie biorę tej, co pokazałeś, bo drogo. I zwróć uwagę na dół tarczy, wydaje mi się, ze jest brudna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

drogi niedrogi. Ja za sw9jego min 130 bym wolal bo jest w b.ladnym stanie i po pelnym soa z gwarancja ale narazie sie go nie p9zbywam ;)

Nill Satis Nisi Optimum

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś  jest napalony i mocno niecierpliwy, to dwukrotne przepłacenie można jeszcze usprawiedliwić :)

...przepłacenie trzykrotne i do tego za dość popularny (często się pojawiający na aukcjach) zegarek, to już fanaberia

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś  jest napalony i mocno niecierpliwy, to dwukrotne przepłacenie można jeszcze usprawiedliwić :)

...przepłacenie trzykrotne i do tego za dość popularny (często się pojawiający na aukcjach) zegarek, to już fanaberia

chyba conajmniej 5-6 krotne przeplacenie. za to sie placi miedzy 5-20 zeta na targu w zaleznosci od stanu koperty/szkla/tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam czas, pytam o ten bądź podobny, może jednak ktoś ma na sprzedaż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

rozumiem ze mowicie o zegarkach bez ubytkow chromu, ladnej tarczy i po realnym czyszczeniu i smarowaniu u majstra? jesli tak to podzielcie sie gdzie taki cuda ystepuja kiedy majster bierze minimum 40 za umycie i nasmarowanie takiego poljota.

ps. Aga koledzy tu czasem sa jak Ci wedkarze co to taaaka rybe zlapali czyli np. 55g nos za 55 zl :)

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

proponuje lekture znanego drogiego serwisu aukcyjnego w kategorii zakonczone. zeby nabrac czucia cenowego dla leniwych (bez wychodzenia z domu)

dla przykladu w roznych stanach, niektore gotowe, inne do pobawienia sie:

http://allegro.pl/poljot-kostka-i5982283870.html

http://allegro.pl/zegarak-poljot-ussr-i5900195779.html

http://allegro.pl/zegarek-poljot-i5889925317.html#thumb/1

http://allegro.pl/rosyjski-zegarek-poljot-kostka-17-jewels-kal-2609h-i5959131326.html#thumb/1

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-poljot-17-jewels-i6001856727.html#thumb/3

http://allegro.pl/poljot-kostka-na-czesci-i5966758452.html

a wyjscie na swieze powietrze spowoduje dodatkowy spadek cen przy uzyciu narzedzia zwanego jezykiem .... napweno masz targowisko jakies pod reka, wystarczy kilka razy sie przejsc i zawsze jakiegos dziadka z sikorami znajdziesz a jak nie to popytaj tych co sprzedaja to co wyglada jak zlom ;) oni zawsze wiedza do kogo isc.

Edytowane przez antyp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@antyp - z tym komentarzem o dwu- trzykrotnym przeszacowaniem ceny  poljota-kostki chciałem być "delikatnym" :)  bo zawsze "w tyle głowy" należy mieć świadomość, że kupując szrotka za dychę lub dwie należy jeszcze wysupłać kasę na jego serwis i uruchomienie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo zrobic samemu i to zaczyna znaczaco obnizac cene zbieractwa i dodatkowo podnosi poziom samozodowelnia  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz 1 i niebieskiego wrzuciles garść odrapancow które gdyby były stalowe to może coś by z nimi zrobil a tak to szkoda zachodu. Nie każdy jest Maniek złota rączką i sam sobie wszystko naprawi. Twój pierwszy przykład za 45 płn doliczyć przesyłkę i majstra to 100 peknię i już będzie prześzacowany wg ciebie.

Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z drugiej strony, czy 100 zł to dużo za mechaniczny działający i dobrze wyglądający zegarek? dużo-niedużo, zależy ile kto ma na zbyciu kasy, ale wystarczy popatrzeć na ceny zegarków modowych, np Daniel Wellington za 800 zł i to 100 zł okazuję się bardzo mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu i z wyglądu wiadomo, że składaczek -> http://allegro.pl/wostok-mechanizm-pobiedy-i6593097933.html

ale wygląda przecudnie!!!! normalnie nie wytrzymam i zaraz go kliknę :) 

Ktoś z was może pokazać jak ten kamo-wostoczek wyglądał w oryginale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki!  czyli wygląda na to, że koperta pobiedy jest w tym przypadku prawidłowa, tylko werk z 1-szej moskiewskiej jest przeszczepiony... czy tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, to przecież 2602, sam mam taki. Ale musiały się często psuć, pewnie balans, bo mam też składaka, opartego na 2605, kalendarz wymontowany

Edytowane przez Sursum

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składak. Na tarczach WT jest zawsze jeszcze podziałka 24-godzinna.

Na takiego mi wyglądał a i sprzedawca też lubiący .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba oryginal. Widzialem taka ostatnio u Krisa w kolekcji.

Wymęczone na G2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Su-25. Dość często się przewija, to już noworus

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plastikowy komandirski z końca lat 80, oryginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi