Progfan_87 4429 #776 Posted August 5, 2020 (edited) 53 minuty temu, Remi124 napisał: IMO wskazowka minutowa jest z innej bajki Tarcza - czy tam był ring czy wskazówka godzinowa wytarła pół okrąg w górnej części ? Ta tarcza jest trochę poprzecierana na krawędziach więc podejrzewam że to od wskazówki minutowej. Zresztą ona jest trochę zakrzywiona ku dołowi na samym końcu tak jakby trochę za długa była ale już to widziałem w kilku Kirowskich. A po środku tarczy jest ring. Czyli wskazówka minutowa od kompletnie innego zegarka czy innego Kirowa? 53 minuty temu, Remi124 napisał: Edited August 5, 2020 by Progfan_87 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Elob500 670 #777 Posted August 6, 2020 I ja proszę o pomoc. Nie mam lepszych zdjęć. Sprzedawca twierdzi za to początek 70 lat, czy w tym zegarku wszystko jest ok? Jak cena powinna być w porządku? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #778 Posted August 6, 2020 to "popularniak" wostoka na werku cal.2214 , bardziej z końcówki lat 70-tych jeżeli sprzedawca wysoko wycenia kilogram brudu (w pakiecie), to należałoby ostrożnie podchodzić do zakupu ...szczególnie , że brakuje uszczelki. 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
Remi124 3669 #779 Posted August 6, 2020 Progfan_87 Do pooglądania: https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/kirovskie 0 Remi Share this post Link to post Share on other sites
Elob500 670 #780 Posted August 6, 2020 Dzięki Dzięki 0 Share this post Link to post Share on other sites
fortune 0 #781 Posted August 10, 2020 witam, mam ja taka Pobiede 1-55 od jakiegoś czasu, była w gratisie razem z paroma częściami które były potrzebne w tamtym czasie, zastanawiam sie czy warto reanimować, tarcza dość zmęczona, włos zerwany czy jest w oryginale? tarcza z logiem 2 moskiweskiej na mechanizmie 1 moskiewska. Przeglądnalem tez temat z Pobiedami i takiej tarczy nie widziałem, na zdj słabo widac ale wewnetrzne koło ma fakture 'w koła' czy wskazówki, koronka owyginalne? dzięki 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4849 #782 Posted August 10, 2020 Tarcza oryginał, wskazówki już nie, no i werk powinien być z 2 moskiewskiej. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4613 #783 Posted August 25, 2020 Mam kopertę i mechanizm w stanie agonalnym i tarczę ze sprawnym mechanizmem ale bez koronki. Jak myślicie, jak to się w całość połączy to będzie wielki franken z tego? Szkoda, żeby części leżały i patrzyły na siebie. Poradźcie co robić? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #784 Posted August 26, 2020 Tarcza z prawej jest "cywilnym" klonem komandirskiego. Wsadzenie jej do tej koperty to podwójna zbrodnia! raz, że pasowałaby jak pięść do nosa, dwa: zarazi się syfem od tego obszarpańca... 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4613 #785 Posted August 26, 2020 Dzięki Cofer, toś mnie zmotywował do do dalszych poszukiwań. Szczerze? Po czasie uznałem, że pomysł może i dobry ale nie w powyższym przypadku i czekałem na kogoś z większym rozsądkiem niż mój. Jeszcze oświeć mnie proszę jak powinna być koperta i wskazówka sekundowa bo naoglądałem się wczoraj cudów z internetów i zgłupiałem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #786 Posted August 26, 2020 (edited) Mam dokładnie takiego wostoka to go pstryknę i podeślę. Póki co komandir w dwóch wersjach kopert (okrągła au20, kanciasta au10) . Widywałem jeszcze okazy (komandiry) w chromowanych kopertach ale to mogły być przekładki Edited August 26, 2020 by cofer 1 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4613 #787 Posted August 26, 2020 Właśnie taki chrom mylił moje oczy. Dzięki Cofer. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4849 #788 Posted August 26, 2020 I tu się cofer mylisz... Była i w chromie i złocona A żeby było ciekawiej nawet Komandir też taki był 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4849 #789 Posted August 26, 2020 6 godzin temu, drobnypijaczek napisał: Właśnie taki chrom mylił moje oczy. Dzięki Cofer. Aha i jakby co to ten też jest ok 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #790 Posted August 27, 2020 Koledzy podpowiedźcie czy ten Wostok jest okej? Ta tarcza w tej kopercie? 🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #791 Posted August 28, 2020 Może ktoś ma foto z katalogu tego Wostoka dla porównania czy jest okej? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4849 #792 Posted August 28, 2020 28 minut temu, Ziben86 napisał: Może ktoś ma foto z katalogu tego Wostoka dla porównania czy jest okej? Proszę 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #793 Posted August 28, 2020 Czyli potwierdzone że oki 👌🙂 Krzysztof dzięki 🤝 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #794 Posted September 23, 2020 Witam Mógłbym kolegów prosić o ocenę tego Wostoka, dokładnie kolega Krzysztof stwierdził że zastanawia go koperta... Może ktoś wie czy ta tarcza wychodziła np w kilku typach kopert oraz dlaczego datownik tutaj jest czarny, a w katalogach czerwony... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #795 Posted September 23, 2020 W katalogu może niedziela ustawiona Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #796 Posted September 24, 2020 hmmm... przez to, że quote[ kolega Krzysztof stwierdził że zastanawia go koperta...]/quote zacząłem przyglądać się uszkom: czy ustawienie do fotki powoduje ukrycie charakterystycznego fazowania? czy jego tam nie ma i jest to inny model koperty?? Widywałem takie wostoczki z czarnymi cyframi kalendarza, ale mogły to być "przekładańce"... poniżej mój "wzorzec" 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #797 Posted September 24, 2020 Koperta kształtem moim zdaniem identyczna tylko właśnie bez tych fazowań na uszach. Teraz pytanie czy ten model szedł tylko w tej jednej kopercie z fazowanymi uszami. Cały mój Wostok wygląda idealnie, wzorowa tarcza, wskazówki, koronka, cały wygląda jak szufladowiec więc po co miałby mieć zmieniają kopertę... 🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #798 Posted September 24, 2020 Wiem, że to właściwa konfiguracja, ale jaka tam jest tarcza - srebrna? Biała? Perłowa? Skłaniam się ku srebrnej. Krzysztof, podobno masz kwity na każdego 1 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4429 #799 Posted September 24, 2020 Witam. Czy takowa Pierestrojka wychodziła w złoconej kopercie? Czy to może przekładka? 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4849 #800 Posted September 24, 2020 4 godziny temu, Po Bieda napisał: Wiem, że to właściwa konfiguracja, ale jaka tam jest tarcza - srebrna? Biała? Perłowa? Skłaniam się ku srebrnej. Krzysztof, podobno masz kwity na każdego A były obie wersje. Ty pokazałeś białą ale była też i srebrna. No i w złoconej kopercie Edit. I dwa rodzaje kopert i werków 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites