Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie czekamy na nr. konta od TIK TAKA :blink:

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że ci wszyscy którzy nie są zapisani na listy, grzecznie czekają na informację, kiedy będzie można zapłacić za naszą Antośkę w sklepie Stowy?

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaję ceny na akcesoria - przy zakupie limitowanej stowy:

Mesh (Milanaisestrap) - cena 135 EURO ( normalnie 150 )

Zapięcie motylkowe do paska - cena 30 EURO (normalnie 35 )

Pasek z krokodyla - cena 108 EURO ( normalnie 120 )

Brak tutaj informacji na temat cen OPCJI. W standardzie na stronie STOWY wygląda to tak. Antea 390, porównywalna konstrukcyjnie z wersją klubową, na zwykłym skórzanym pasku kosztuje 620 euro, a na meshu 690 euro. Myślę, że zainteresowanym chodzi raczej o cenę opcji właśnie, a nie tylko o to, ile wynosi upust na dodatkowe w tym przypadku akcesoria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zobaczymy jak to będzie wyglądało ze od strony sklepu. A przekonamy się o tym wieczorkiem:

today i will put watch into shop- afternoon .-)

please let everybody know that they can order from today evening with their special number and perfect adress (if we have to ship the watch to them directly - single watch shipping)

best regards

jörg schauer

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudisz, czy przy płatności zbiorowej grupy krakowskiej kody obowiązują?

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudisz, czy przy płatności zbiorowej grupy krakowskiej kody obowiązują?

Nie,

numery zegarków podawałem niezależnie - prosto do Jorga.

Myślę, że jest jeszcze parę godzin na dobicie do grupy ew chętnych. Proszę porozumieć się z Pawłem ( TIK TAK ) i wtedy ja dopiszę osoby chętnych do grupy.

Pozdrawiam

Klaudiusz

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info dla grupy krakowskiej

Proszę o wpłaty pełnej kwoty za zegarek, bez wysyłki - (wersja basic -340 EUR, reszta zgodnie z cennikiem)

Nr rachunku:

Bank Millenium

23 1160 2202 0000 0001 3890 8173

Posiadacz Paweł Sobota

UWAGA!

Jest to rachunek walutowy w EUR. Tylko w Euro mogą być wpłaty. Najlepiej w okienku w banku. W przypadku przelewów banki potraktują je jako przelewy miedzynarodowe i odpowiednio skasują prowizję. Również przelew wewn. banku będzie miedzynarodowy.

Bank millenium nie przyjmuje popisanych banknotów. Proszę przy zakupie waluty zwrócić na to uwagę.

Tytuł wpłaty

nick klubowicza oraz numer zegarka - wspólny zakup Stowy

np. TIK TAK 55 -wspolny zakup Stowy.

Proszę nie pisać w tytule innych rzeczy. To ułatwi mi identyfikacje.

Im szybciej się z tym uporamy tym szybciej dostaniemy zegarki.

Kwota za wysyłki będzie ustalona gdy poznam koszty banków pośredniczących przy przelewie, wiec podam ją po wykonaniu przelewu do Stowy i wtedy też podan nr rachunku do wpłat kwoty w pln.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem PANOWIE- DO ROBOTY !))) :blink:

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
today i will put watch into shop- afternoon .-)

please let everybody know that they can order from today evening

Swietnie! Wlasnie na taka wiadomosc czakalem. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

czy już jest afternoon??

Jakoś na stronie Stowy nie mogę się dokopać do naszych zegarków.

Albo coś mi umknęło... :rolleyes:

Pozdrawiam

Pułkownik

Davosa Classic L.E., Blonex po Dziadku, Poljot budzik (MISTRZ dokładności!), Seiko 5 Aviator, Klubowa Stowa Antea,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , czy w końcu są te zegarki? Podobnie jak Pulkownik, nie mogę ich nigdzie dojrzeć .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minal kolejny termin a na stronie Stowy o naszych zegarkach dalej ani widu ani slychu.

Uwazam, ze takie podejscie Jörga i zalogi Stowy do czlonkow Forum oraz naszego zamowienia tchnie nieprofesjonalnoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minal kolejny termin a na stronie Stowy o naszych zegarkach dalej ani widu ani slychu.

Uwazam, ze takie podejscie Jörga i zalogi Stowy do czlonkow Forum oraz naszego zamowienia tchnie nieprofesjonalnoscia.

To normalne, że w projektach wszelkiego typu są jakieś opóźnienia, ale wydaje mi się, że powinna być chociaż jakaś informacja. Co prawda nie kupuję wersji klubowej, ale odnośnie chronometrycznej też nie ma żadnych wieści.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Miałem okazję odebrać zegarki od Jorga (są już w Wawie) i chciałbym przekazać info w tej sprawie.

Po pierwsze ? zegarki wyglądają, moim zdaniem, świetnie. Znacznie lepiej niż na zdjęciach. Wkrótce będziecie mogli sami je zobaczyć. Jeśli chodzi o przekazanie zegarków, to proponuję rzecz następującą. Myślę, że okazja jest wystarczająca, żeby się spotkać i trochę wspólnie pocelebrować.

Osobom zainteresowanym proponuję spotkanie w najbliższy piątek o 20 na piwo, przekażę zegarki i będziemy mogli porozmawiać. Myślę, że dobrym miejscem będzie restauracja ?The Mexican?, ul. Słomińskiego 19 (żółty apartamentowiec po drugiej strony ulicy patrząc od strony centrum handlowego Arkadia, obok szarego budynku Babka Tower). Jeśli inni koledzy mieliby ochotę się przyłączyć będzie jeszcze fajniej.

Osoby zainteresowane (wstępnie to już sygnalizowałem) proszę o potwierdzenie, postaram się zamówić stolik. Pozostałe dobre wiadomości:

- kolego Armal ? masz brązowy pasek,

- kolego Hddvd ? udało się, masz zapięcie motylkowe.

Teraz wiadomości gorsze. Cena wynosiła jednak 340 Euro, a nie 335 (grawer na wahniku), więc poproszę pozostałych o dopłatę 5 Euro (za wyjątkiem Dommira, od którego dostałem 340) i Hddvd (mam u Ciebie 35 Euro).

Osoby, które nie będą mogły się pojawić proszę o telefon, zegarki zasadniczo będą do odbioru w moim biurze (ale zachęcam do spotkania wieczornego ? chyba warto to uczcić).

Teraz wrażenia z wizyty w Stowie. Nie miałem zbyt wiele czasu, byłem tam pomiędzy innymi spotkaniami, a przed powrotem. Niemniej, moje odczucia są jak najlepsze. Stowa mieści się w nowej siedzibie, jest to nieduży, nieco futurystyczny budynek. Przenieśli się tam niedawno, wciąż jeszcze trwają prace wykończeniowe na zewnątrz.

Bardzo miłe przyjecie, zegarki przygotowane. Po wejściu od razu trafia się do otwartej przestrzeni, z jednej strony stoły zegarmistrzowskie i pracujące osoby, nieco z tyłu muzeum Stowy. Wystawione jest ok. 200 historycznych zegarków Stowy, nie ma regałów, ale są one podwieszone na cienkich stalowych linkach, każdy zegarek oświetlony osobną diodą. Całość wygląda tak, jakby się unosiły w powietrzu. Zegarki bardzo różnorodne, część na oryginalnych paskach ?z epoki?, jest także klasyczny olbrzymi 55 mm lotnik. Wśród innych zaprezentowane, z pewnym jakby zażenowaniem, również kilka zegarków kwarcowych.

Potem możliwość obejrzenia dostępnych modeli Stowy i Schauera. Muszę powiedzieć, że Stowa na żywo wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach (zazwyczaj jest odwrotnie). Zdjęcia nie oddają efektu, jakości wykonania i eleganckiej prostoty tych zegarków. Widziałem również nowości, Stowa z chronografem, z tłoczoną tarczą z brązu, fantastyczna. W zegarkach sporo interesujących detali i zegarkowych ?smaczków?.

Zegarki sygnowane i wykonane przez Jorga Schauera to klasa sama w sobie, wyglądają jeszcze lepiej niż na stronie www, po prostu się w nich zakochałem. Interesująca była tez możliwość obejrzenia werku sygnowanego Durowe, na razie jest to mutacja Unitasa, ale jest to krok w kierunku swoich mechanizmów.

Na zakończenie krótkie spotkanie z Jorgiem, podziękowania i w drogę. Ogólnie ? miejsce z zegarkową magią, nieduże, kompaktowe, ale niezwykle sympatyczne i interesujące. Zrobiłem kilka zdjęć, postaram się wkleić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ;)))

już zazdroszcze Waszej Grupie -

mam nadzieje, że "krakowska" szybko wpłaci

i uda się przetransportować do Polski w rozsądnym czasie...

Certina: DS Automatic; DS Spel (Q); DS Pilot; Adriatica Automatic (8102); Casio MDV-100; TIMEX Data-Link Ironman Triathlon INTEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, koniecznie daj zdjęcia ,please ....ja ,jako spóźniony na "warszawską" dziś,prędziutko wpłaciłem na konto "krakowskie" i czekam niecierpliwie..;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... I ja również dołączam do grona zazdrośników... :D i czekam niecierpliwie na przyjazd zegarków z grupy ,,Krakusów" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin,

Czy dopłata 5eur - może być w pln - oczywiście kurs ustalasz Ty ;-)? Mam nowonarodzonego na głowie, więc pewnie tylko na chwilę w piątek podjadę po zegarek do knajpy ;-)

pozdr / tommybox

PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich którzy pytają o mozliwość dopisania się do listy, na ten moment nie mam miejsc. Wynika to z maksymalnej wartości ubezpieczenia przesyłki.

Wpłaty są od:

Irek 49

robak 32

y60 1

jacjakuza 29

yargoth 13

tasiemiec 54

marek_k 27

Umówmy się, że na pozostałych czekam do poniedziałku do 10 rano. Przed godziną 13 chciałbym zrobić przelew, aby u Jorga był we wtorek.

Wszelkie kwestie dotyczące opcji, kolor paska, certyfikaty etc. proszę ustalać z Jorgiem.

Moja rola polega na wykonaniu przelewu zbiorczego oraz i rozesłaniu potem zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten moment brakuje wpłat od :Robla,kkwpk,Piotrkrakow,Zegaris,elite2,grzegorzps,Satou.

Osoby wykonujące przelew, a nie wpłatę bezpośrednio w banku , proszę pamiętać , ze jest rachunek walutowy i prawdopodobnie bank wymaga zapisu w formie IBAN oraz SWIFT banku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej na stronie Stowy nie ma zegarów czy ślepy jestem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, nie ma. Mi się już powoli kończy cierpliwość (ze szczególnym uwzględnieniem rosnącego kursu euro...)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi to wpłata powinna być zaksięgowana. Wpłacałem tak jak radziłeś Pawle, w banku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich którzy pytają o mozliwość dopisania się do listy, na ten moment nie mam miejsc. Wynika to z maksymalnej wartości ubezpieczenia przesyłki.

Wpłaty są od:

Irek 49

robak 32

y60 1

jacjakuza 29

yargoth 13

tasiemiec 54

marek_k 27

Umówmy się, że na pozostałych czekam do poniedziałku do 10 rano. Przed godziną 13 chciałbym zrobić przelew, aby u Jorga był we wtorek.

Wszelkie kwestie dotyczące opcji, kolor paska, certyfikaty etc. proszę ustalać z Jorgiem.

Moja rola polega na wykonaniu przelewu zbiorczego oraz i rozesłaniu potem zegarków.

Paweł

Ja "biorę" czasomierz w wersji "podstawowej". Kolor paska - obojętny, więc chyba nic nie muszę uzgadniać z Jorgiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irku, nic nie musisz uzgadniać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.