Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ przepadam za bauhausowską stylistyką a niedawno znalazłem w szufladzie ojca pozłacanego lub złotego poljota moją uwagę przykuł piękny zegarek i tu zapytam Was ile wypada max zapłacic za ten zegarek. Drugie pytanie dotyczy budzika w tym czasomierzu. Jak u licha brzmi ten dźwięk? Przecież to chyba mechaniczny czasomierz.

Skoro znalazłeś go u ojca w szufladzie to chyba jest u Was w domu, więc za co chcesz płacić? :) weź go sobie od ojca:)

Budzik wydaje dosyć ciche "dryń"o dużej częstotliwości - poszukaj sobie na YT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalowa rakieta? Coś takiego występowało?

gościu użył przymiotnika "stalowa" do określenia koloru, a nie w sensie dosłownym :) mam taką raketę i chromowany mosiądz jak nic!

Jak patrzę na te jego kiczowate pseudo nazistowskie kalkomanie na innych aukcjach, to jestem zupełnie skołowany! bo od tego handlarza kupiłem super cornavina (na łuczu de lux) bez zarzutu...

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba będę musiał sobie załatwić takie kalkomanie bo niezle zarobić można na takim kiczu :P

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oooo!!! tu super okazja -> http://allegro.pl/rzadka-rakieta-olimpijska-stan-nos-i3794469947.html za drobne sześć i pół stówki... dolepisz jeszcze tylko kalkomanię z SS na prawej stronie tarczy i możesz pchać dalej jako unikalny zegarek wojsk rakietowych wehrmachtu z pennemunde :)

Powstrzymując się od dalszego komentowania wyczynów tego typu cwaniaczków niszczących często całkiem fajne i zabytkowe czasomierze np tutaj -> http://allegro.pl/delbana-totenkopf-rzesza-i3817300985.html muszę dać wyraz mojemu zdumieniu: skąd się biorą te rzesze idiotów licytujących ten syf???

Jak będziecie się już bić o ten zegarek, to proszę przy okazji nie klikajcie na tą aukcję -> http://allegro.pl/bitcoin24-pl-i3828572051.html tego sprzedawcy, bo jestem mocno napalony, a nie chciałbym w niej przepłacić...

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile w końcu było tych kolorów w Kirowskich bo się pogubiłem? :)

Ten wygląda obłędnie:

http://allegro.pl/stary-radziecki-zegarek-kirowskije-kirowski-i3830974597.html

W sumie ile było kolorów to pewności mieć nie możemy, bo weź pod uwagę, że radzieckie kolorowe tarcze często zmieniły kolor pod wpywem słóńca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ile było kolorów to pewności mieć nie możemy, bo weź pod uwagę, że radzieckie kolorowe tarcze często zmieniły kolor pod wpywem słóńca. 

Mam takiego z brązowym ringiem. Jak wyjąłem mechanizm z koperty to pod "pazurkami" które zasłaniają ring zamiast brązu jest też wiśniowy. Wniosek z tego taki że ten z allegro jest oryginalny, trzymany w szufladzie i nie wystawiany na słońce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi nazistowskimi kalkomaniami powinna zainteresować się prokuratura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi nazistowskimi kalkomaniami powinna zainteresować się prokuratura.

Witam

Zwróć uwagę iż w aukcji jest dopisek: Nie propaguję faszyzmu!Aukcja kolekcjonerska!!

To załatwia sprawę. Bo są grupy rekonstrukcji historycznej i do tego taki zegarek może służyć, a czy zgodne to z historią

to już oddzielny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem, widziałem. Napisać można wszystko, ale ważne są istota, sedno sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tank - to raczej nie z grupy pancernej guderiana, a wręcz przeciwnie! - więc niewiedza usprawiedliwiona :)

służbowych zegarków wehrmachtu (i innych nazistowskich formacji) było wiele modeli i różnych firm, ale ŻADEN powtarzam ŻADEN nie miał jakichkolwiek ozdób, a już na pewno takiej idiotycznej cepelii...

tak więc owa radosna twórczość, nie ma NIC WSPÓLNEGO z kolekcjonerstwem, a już na pewno z czymś, co można byłoby nazwać próbą rekonstrukcji historycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak, jak radzieckie zegarki wojskowe nie miały wielkiego sierpa i młota, ani napisu "Lenin-Stalin" zamiast cyfr na tarczy :) A mimo to malowanki wciąż mają wzięcie!!!

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie, kończąc tę dyskusję zarazem. Czy ktoś kto rozbiera się do naga w miejscu publicznym i krzyczy, że jest ubrany, nie jest ekshibicjonistą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, jak zapatrujecie się na stan tego Poljota a obecną cenę. Czy warto za niego dać powiedzmy do tych 150 zł? Zastanawiam się nad licytacją w tej aukcji.

http://allegro.pl/potezny-i-piekny-poljot-automatic-23-kam-stan-i3798460828.html

aktualnie na bszarku jest 55g zerknij tam :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, niestety nie w tej wersji kolorystycznej jakiej poszukuję:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten model poliota cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem (tzw poljot 55g) a do tego w ładnym stanie (gdyby nie ślady po wskazówkach na tarczy to byłby ideał ) wiec nie łatwo będzie ci go wygrać za 150 zl . pewnie cena powędruje dużo wyżej

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, niemniej powyżej 150 zł to w mojej opinii cena mało rozsądna i więcej z pewnością nie dam:) Wolę poczekać na okazję, czy kupić nawet w gorszym stanie do poprawek:)

A swoją drogą czy nie są ceny zbyt zawyżone za ten zegarek. OK koperta stalowa co w zegarkach radzieckich ma miejsce nie często, design też całkiem przyjemny, ale werk to żadna rewelacja. Jak obserwuję czasem ceny grubo ponad 200 zł to się zastanawiam czy ten zegarek jest tyle wart. Choć jak wiadomo duże zainteresowanie to wzrost ceny ale czy aż tyle warto dać za ten zegarek.

Edytowane przez johndeacon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na giełdzie staroci widziałem takiego niedawno w porównywalnym stanie za 40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi