Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko licytujcie w miarę wysoko :)

ooooo urwał nać!!! ...nie to, że mam smaka na pancernika, bo akurat te sławki mnie nie kręcą, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy  przypadkiem ten sprzedawca nie pociągnął mnie na spinningu przy innych swoich aukcjach z wostoczkami??? 

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prekrasny czasomierz ale to kalkomania w/g mnie

Ten sprzedawca od dawna handluje ale noworuskimi zegarkami - tylko nowe nieużywane - ten niby ma CCCP ale obstawiam że to cos nowego jak tarcze w stylu KIRODA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Jak część oferty z podobiznami dwóch wąsatych "dżentelmenów"... Dziżas, kto to nosi :( ? To żadne okazje... Spadajmy z tego wątku a takimi ofertami...

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że tarcza nie ma nic wspólnego z tarczami z ZSRR to jest oczywiste. To trochę nowotwór a trochę franken. Może ma ew. z ZSRR kopertę, mechanizm czy przekładane z innej wersji wskazówki. Ale jeśli ktoś ma tego świadomość to jak to mówią "o gustach się nie dyskutuje" :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleście mnie pojechali, to że to nie jest rakieta z tytułu to wiedziałem, sądziłem jednak, że to tarcza z Wostoka ze wskazówkami jest oryginalana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu taka ciekawostka - jak na wiek i stan cena (dla miłośników takich zegarów) wydaje się być rozsądna :

http://allegro.pl/zegar-licznik-warszawa-m-20-pobieda-1956-r-sprawny-i3920711541.html

Ten zegar jest radziecki, ale późniejsze polskie miały identyczny design ;) A jeszcze późniejsze były elektromechanikami, ale zewnętrznie prawie się nie różniły od powyżej przedstawionego. Montowane oczywiście nie tylko w FSO Warszawa, ale np. też w Żukach, Jelczach MEX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu taka ciekawostka - jak na wiek i stan cena (dla miłośników takich zegarów) wydaje się być rozsądna :

http://allegro.pl/zegar-licznik-warszawa-m-20-pobieda-1956-r-sprawny-i3920711541.html

Ten zegar jest radziecki, ale późniejsze polskie miały identyczny design ;) A jeszcze późniejsze były elektromechanikami, ale zewnętrznie prawie się nie różniły od powyżej przedstawionego. Montowane oczywiście nie tylko w FSO Warszawa, ale np. też w Żukach, Jelczach MEX.

W Jelczach były w takiej fajnej metalowej obudowie i na korbe z tyłu - ten z aukcji jest na prund

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu się dzisiaj wyrabia? :unsure: Parada frankenów w Dziale Okazje?

NO I SPRZEDAŁ SIĘ :rolleyes:

W końcu, jakby nie było, został rozreklamowany w Dziale Okazje. Może reszty postów ktoś nie doczytał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym dole dwie od prawej to mołnie reszta to chińskie dziadostwo niestety - te z kolejowe u g óry tak samo koperty odlane z szajsmetalu w środku albo kwarc z centralną sekundą albo mechanik na 17kamieniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co się dzieje - nie dodaje moich wpisów - nie moge edytować - jak klikam edytuj to wchodzi mi w tą aukcje na ebayu

MOŻE KTOŚ WYMAZAĆ TE WPISY OSTATNIE MOJE ?????????

Te kieszonkowe oprócz dwóch mołni na dole po prawej stronie to same Chińskie badziewie niestety :(

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyczny jak orient !!! pierwszy raz coś takiego widze :blink:  Ciekawy nie ma co !!!

Tego Łucza teraz można traktować jako ciekawy obiekt kolekcjonerski, ale lepiej się nie domyślać jakie zdanie mieli o nim miłośnicy Orientów w latach świetności tzw. Orienta cesarskiego :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One się pojawiają na A. przeciętnie raz na 2-3 miesiące.

Muszą się przyznać przy okazji, że mi się podoba ta stylistyka. Nawet uważam, że jest lepsza od Orienta.

W ogóle wyciągnęli to co stylistycznie najlepsze z Rakiety, Orienta i Łucza i wyszła ciekawa kompozycja (szkoda tylko, że to nowoBiałorus)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , a w tej Rakietce to jakiś dobry werk siedzi ?,Widywałem to kiedyś w takich tekturkowo foliowych blistrach na bazarkachi w taniości . :blink:  Pozdrawiam.Yema

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi