Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko dostawa za połowę wartości zegarka i już przestaje być fajnie.

Więc okazja dla osób z Wrocka:D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuję wyręczyć Mayora :-)

Numer fabryczny na półmostku balansu wskazuje na wczesny etap produkcji, przed 1963 rokiem, co nie pasuje do reszty. Pod marką Sekonda zegarki te pojawiały się gdzieś od 1966 roku. Napis 19 jewels oraz pentagonalne logo na płycie pod balansem wskazuje na przedział wiekowy 1963-75.

Wniosek: wszystko byłoby spójne gdyby nie balans - półmostek balansu wymieniony z zegarka starszego niż oferowana Sekonda. Mimo wszystko na naszym portalu aukcyjnym rzadko pojawiająca się ciekawostka.

Nic ująć nic dodać,... :) Można jeszcze wspomnieć o koronce.,,Mimo tych wszystkich usterek zegarek i tak wart zainteresowania.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi drogi ... - sorry koledzy wiem że nie okazja ale życie nie rozpieszcza - dzisiaj byłem z córką u dentysty 250zł za 15minut pracy :unsure: - nad nami tez nikt sie nie lituje nie mówiąc o ZUSie czy zarobisz czy nie 1100 w zębach musisz przynieść co miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w roli sprostowania mojego wywodu :D okazja to to nie jest (bo ktoś kiedyś kupił Atoma za 120 zł :P) ale z tego co zaobserwowałem to jest uczciwa cena za tą rakietkę, daleko jej do działu "nie przepłacajcie na allegro"

Edytowane przez rysqut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Wjechałeś na psyche Paweł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wjechałeś na psyche Paweł :D

Zmiękł ;)  Wiem że drogo naprawde mam tego świadomość ale zegarek jest bardzo ładny z minusem (drobne przetarcie i koronka bo jest zjechana) ale jest orGinalny pasek parciak sztywny od skórnych wydzielin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Mnie to nie przaszkadza zupełnie :) kupiec być może się znajdzie a najważniejsze że zegarek jest w super stanie.

Edit

O tym pasku powinieneś napisać w aukcji ;)

Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem jest na allegro do kompletu Doxa tylko trochę zmęczona

Ano zmęczona. Też widziałem. Chwila na zastanowienie i odpuściłem. Kurde czasem coś muszę odpuścić :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Wostoki precyzyjne nie miały "żółtych" mechanizmów? A Wołny miały "srebrne"? Kiedyś na Forum był watek z dyskusja na ten temat... cos znalazłem

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/56003-wolna-zolty-mechanizm/?hl=wo%C5%82na

ale to jeszcze nie to...

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51442-mechanizm-2809a/?hl=wo%C5%82na&do=findComment&comment=566259

to też jeszcze nie to

chyba to:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/52035-lata-produkcji-wolny/?hl=2809

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Wostoki precyzyjne nie miały "żółtych" mechanizmów? A Wołny miały "srebrne"? Kiedyś na Forum był watek z dyskusja na ten temat... 

Wostoki precyzyjne miały żółte mechanizmy i napis "precyzyjny" na tarczy. Według mnie ten z allegro to  po prostu 22 kamieniowy wostok a nie precyzyjny  :D dlatego ma biały mechanizm...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były wostoki 22 j.z żółtym werkiem,sam mam takiego.Z białym zresztą też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed wprowadzeniem B sygnowano mecznizmy CzCzZ . Były więc  Ałmaz 18j; Wołna 22j, Wostok Precyzjonnyje 22j ( poniekąd żółty werk), Po zmianie logo były tylko Wostoki precyzjon class ( złote werki B na mostku) zamiast Wostok precyzjonne . Zamiast Wołny - wostok 22 j . i zamiast Ałmaza Wostolk 18 j.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ten Wostok nie jest precyzyjny tylko 22j co też jest napisane w tytule aukcji.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed wprowadzeniem B sygnowano mecznizmy CzCzZ . Były więc  Ałmaz 18j; Wołna 22j, Wostok Precyzjonnyje 22j ( poniekąd żółty werk), Po zmianie logo były tylko Wostoki precyzjon class ( złote werki B na mostku) zamiast Wostok precyzjonne . Zamiast Wołny - wostok 22 j . i zamiast Ałmaza Wostolk 18 j.

Wostok z aukcji jest z 59 czyli równolegle z Wołnami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi