Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też sobie nie mogę przypomnieć żadnej, bo prawdopodobnie w Polsce nie występują takie aukcje, a jak się trafi to jedna na kilka lat.

Patrząc po cenach z zachodu realna cena to od 2000 zł, z tym, że za egzemplarz w takim stanie jak u Phila byłaby ona pewnie dużo wyższa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi Co dokladnie o to chrono jak na zdjęciu u Phila - to jedna z rzadszych tarcz. Jak napisał Ender - rzadko spotykana na aukcjach.

W tamtym roku chyba była na czeskim Aukro - ale ją trochę przespałem. Była na pewno w dużo gorszym stanie.

A cena....? Zalezy od wielu czynników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie - co do ceny chodzi mi o sam przedział cenowy bo zamierzam zdobyć taki egzemplarz do kolekcji, a że to nie będzie tanie muszę odpowiednio wcześniej środki przygotować i zamrozić, stąd też potrzeba informacji o jakich pieniądzach mówimy, bo jeżeli 2 tysie no to sporawo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny zegarek,kwintesencja smaku.Niestety jedyne co posiadam to fabrycznie nową kopertę do takiego zegarka (kupiona od zegarmistrza),może kiedyś uda się dokupić resztę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tam w środku mam,bo inaczej by mi nie sprzedał  :lol: w sumie niedaleko odbiega od oryginału,też venus,tyle że 170

20131019_152508.jpg

20131020_092312.jpg

nie wygląda to najgorzej  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O żesz ! - może mi się Pan nie kłaniać proszę Pana, chociaż to nie ten dział to graty! - super to chrono wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by to chrono było w złotej lub złoconej kopercie to byłby cień szansy na trafienie werku w fajnym stanie,a tak to można liczyć tylko na cud.Jeszcze fotka dekielka

20131020_092152.jpg20131019_192351.jpg

i na ręce.Złote pushery trochę psują kompozycję,ale nie można mieć wszystkiego.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyciski circa 35 zl szkielko circa 20, uruchomienie u majstra bez extra czesci 80 do 100 pasek circa 20. Tak na wejscie. Wskazowka smukla jest od czapy. Jak bedzie pech i jakas czesc do wymiany to bedzie sky high.

Ciekawe, który zegarmistrz zrobi przegląd chrono za 100 zł? Ja myślę, że 200 trzeba spokojnie liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to o ile nie bedą potrzebne części...

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na alle był wystawiony taki chrono 3133:

http://allegro.pl/poliot-szturmanski-werk-3133-i4920301760.html

cena startowa była 200 z zaznaczoną ceną minimalną i zaraz ktoś się chyba dogadał, bo aukcja została zakończona na poziomie 400 zł.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jackie01 na podstawie własnych doświadczeń z 3133 proponuję jednak kupić coś z kompletnym chodzącym i po przeglądzie mechanizmem. Ja miałem dwa 3133 których naprawa u zegarmistrza (nie mówiac o czasie i cenach poszukiwanych do uruchomienia części) pochłonęła kasę wystarczającą na zakup kolejnego chrono. Najtrudniej jest dostać części do mechanizmu. Prędzej znajdziesz tarczę, wskazówki, kopertę itd... Dlatego pomyśl, może warto napisać do forumowego kolegi który sprzedaje chrono na bazarku ( ponoć po przeglądzie i w 100% sprawne wszystkie funkcje) i poszukac orginalnej tarczy. Link tu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/113705-poljot-3133-szturmańskie-mod/ 

Odpuściłem ten egzemplarz, cena koncowa straszna i konto z listkiem. Co do chrono z bazarku to wszystko ok tylko jednak wolę w oryginale. No cóż pożyjemy zobaczymy i... poszukamy ;)

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio na alle był wystawiony taki chrono 3133:

cena startowa była 200 z zaznaczoną ceną minimalną i zaraz ktoś się chyba dogadał, bo aukcja została zakończona na poziomie 400 zł.

Tommly z całym szacunkiem ale nie można porównywać klasycznego 3133 z tymi "nowoczesnymi tandetami"? No sorry ale wspólny to one mają napis na mechanizmie 3133  i to tylko napis, bo i mechanizm nie ten.

Dla mnie ten to jakaś masakra i tandeta i góra 200 zł :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogato poszła.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznać się, kto kupił lodówkę, a cena stała cały czas niemal do końca na 53 zł ;-) a tu masz !!!

http://allegro.pl/zegarek-slava-26-kamieni-kostka-i4906605137.html

Gdzie dobra lodówka tam i ja!!  Walczyłem o nią zaciekle :)

KChrapek to nie był mój max ;)

Edytowane przez nekroskop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie dobra lodówka tam i ja!!  Walczyłem o nią zaciekle :)

KChrapek to nie był mój max ;)

A tak by mi pasowała do tej która dopiero jedzie :

post-49869-0-52015600-1419367423.jpg

Zdjęcie z aukcji. 144 zł z wysyłką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fuksjowa... Daj jej tylko ładny paseczek bo ta branza aż w oczy kłuje. Na tą dzisiejszą polowałem kilka lat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fuksjowa... Daj jej tylko ładny paseczek bo ta branza aż w oczy kłuje. Na tą dzisiejszą polowałem kilka lat :)

No patrz. A tu dwa tygodnie i dwie sztuki... I obie mi uciekły :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi