Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ni chu chu. Za 50 zeta to bywaja idealne. Może nie dokładnie ten model ale tego typu Wostoki nie są specjalnie w cenie. Jak się nie spieszyć to można ładny upolować za małe pieniądze. Ten jest zryckany jak wieprzek po kowbojskiej imprezie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda całkiem ładnie na zdjęciach... A wskazówki ma oryginalne? Czemu nie są w cenie akurat te?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda całkiem ładnie na zdjęciach... A wskazówki ma oryginalne? Czemu nie są w cenie akurat te?

Bo to pospolity model. Niczym się nie wyróżniający ani specjalnie urodziwy. Może być ładny i trochę kosztować w stanie niemal NOS, ale w takim ja nie dałbym 20 zeta. sorry nic bym nie dał abo albo kupić ładny albo wcale. W takim stanie to mogę kupić jakiś straszny rarytas ale nie pospolitaka.

Edit. Kiedyś też kupowałem zegarki "bo ładne", później wszystkich się wyzbyłem bo jak się wciągnąłem w temat to się okazało że kupiłem albo byle co albo składaki albo przynajmniej przepłaciłem. Z czasem nauczyłem się co jest wartościowe. i teraz wchodzę na aukcje a tam sam same znajome loginy już licytują :D  , bo też się znają i chcą te same rzadsze rzeczy, może brzydsze ale kolekcjonersko ciekawsze.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[...]

Edit. Kiedyś też kupowałem zegarki "bo ładne", później wszystkich się wyzbyłem bo jak się wciągnąłem w temat to się okazało że kupiłem albo byle co albo składaki albo przynajmniej przepłaciłem. Z czasem nauczyłem się co jest wartościowe. i teraz wchodzę na aukcje a tam sam same znajome loginy już licytują :D  , bo też się znają i chcą te same rzadsze rzeczy, może brzydsze ale kolekcjonersko ciekawsze.

Jak jeszcze byłem na etapie przejściowym pomiędzy "ruskie zegarki, bleeee", a "jednak są całkiem ładne" to nie mogłem za nic dojść kto normalny licytuje jakiegoś medycznego Łucza i po co to komu, skoro paskudne co nie miara. Po czasie już zrozumiałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magia radzieckich zegarków jest nie do pokonania jak się już wdepnie trochę głębiej w ten temat. Ja zaczynałem od zegarków "w ogóle". Potem były Atlantici jako normalny etap. U każdego w głowie przez lata utwierdzało się że to najlepsze zegarki na świecie. Przeglądając allegro wtedy wkurzał mnie ten "ruski" spam.

A potem zachciało mi się chrono. Szwajcary były za drogie więc naturalnie wpadł  3133

Potem 55G

Później już było z górki jak chodzi o radzieckie. Coraz piękniejsze, coraz rzadsze, coraz starsze.

I teraz kupuję jakieś nieładne Moskwy, Kamy Sportiwne i inne takie.

Aż wstyd pokazać w "nowościach"....

A końca nie widać........ Ale o to pytać wypadałoby Krisa. On jakby nie było parę zegarków już ma. Ale  myślę że i u niego  jest to samo czyli:' "Już mam prawie wszystko ale końca nie widać" :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem ile to sztuk to 'prawie wszystko'...

BTW ile sztuk liczyłby zbiór z samych lat 50-tych i czy jest sens ograniczać się tylko do tego okresu ?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Z lat 50-tych byłoby "niewiele" w stosunku do 60-tych. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem ile to sztuk to 'prawie wszystko'...

BTW ile sztuk liczyłby zbiór z samych lat 50-tych i czy jest sens ograniczać się tylko do tego okresu ?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Może ta galeria Krisa da Ci pogląd ile to jest "prawie wszystko". Zwróć uwagę, że w wielu katalogach znajduje się po kilka lub kilkadziesiąt zegarków :D

https://picasaweb.google.com/107247623220063053982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już kolega kchrapek coś powie to nie pozostaje nic jak tylko się zgodzić...
ja chciałem mieć taniego ale ładnego ruska do garnituru, później kupiłem poljota 55g i już poszło dalej samo ;) choć muszę zaznaczyć że dystans do wyjadaczy mam bardzo spory, ale w zbiorach też już coś tam jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem. Pewnie każdy musi przejść najpierw przez etap ładne brzydkie a potem kolekcjonerskie i pospolite... A le powiedzcie mi skąd czerpiecie ta wiedzę? Czy coś jest oryginalne, pospolite, czy to składak itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostań tu na forum dłużej i czytaj ..czytaj...czytaj..

To najlepszy nauczyciel potem tylko rzucisz okiem na zegarek i wszystko będzie jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście ten Wostok mi się nie podoba, a na razie nie kupuję zegarków, które mi się nie podobają ;) Już zresztą poszedł...

Co do oglądania forum, to u mnie po 10 dniach od rejestracji i tak samo 'długim' okresie zainteresowania tą tematyką, skończyło się na zakupie 12 zegarków, w tym 10 'rusków'. Ogólnie 10 zegarków kupionych za pośrednictwem tego forum. Ja raczej muszę ograniczać zaglądanie w to miejsce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie na forum da się kupić ruski jest jakiś osobny dział z ofertami czy prywatnie tylko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie na forum da się kupić ruski jest jakiś osobny dział z ofertami czy prywatnie tylko?

Szybko reagowałem na ogłoszenia na tym podforum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, zbierz interesujące Cię aukcje, ponumeruj i zamieść w jednym poście ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi