Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

"Przepłacony", "nieprzepłacony" - śmieszą mnie takie określenia. Kto, jak kto, ale kolekcjonerzy powinni być chyba nieco bardziej "na luzie".

"Choruję" i poluję na jakiś rzadki egzemplarz, aż wreszcie się pojawia na aukcji - ktoś inny również chce go mieć. Jaka cena będzie zatem adekwatna? Średnia z ostatnich kilku miesięcy? A co, jeśli zegarek pojawia się w ładnym stanie raz na dwa, trzy lata? Albo w ogóle się nie pojawia?

Druga sprawa - cena, która dziś wydaje się absurdalnie, kosmicznie wysoka ("przepłacona") za pół roku, rok może być wspominana z westchnieniem żalu "ale było tanio, szkoda, że wtedy nie brałem"...

Przerabiałem już to wszystko przez ponad dziesięć lat w numizmatyce, widzę, że i w zegarkach jest tak samo ;)

Skoro przerabiałeś to wiesz że cena jaką trzeba zaplacić dzisiaj dotyczy dnia dzisiejszego. Nie za rok czy rok temu.

Takie licytacje jak dzisiejsza też  rządzą się swoimi prawami i czasami magia licytacji bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.

A jak dość pospolity zlocony  Poljot 23j sprzedaje sie w cenie w jakiej niedawno poszedł stalowy Poljot  23j to moim zdaniem taki zegarek jest przeplacony.

A kolekcjonerzy są na luzie i to że dyskutują o najciekawszej od dawna serii licytacji to nie jest żadna spinka  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na kopertę  - przepłacony  :D

Edycja

A co powiecie o Rodinie od tego sprzedajacego?  :lol:

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na kopertę  - przepłacony  :D

Edycja

A co powiecie o Rodinie od tego sprzedajacego?  :lol:

Piękna! Jak nowa! :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na kopertę - przepłacony :D

na temat koperty była cała dyskusja i w sumie większość mówiła że jest ok. Chociaż głosy były podzielone :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie licytacje jak dzisiejsza też  rządzą się swoimi prawami i czasami magia licytacji bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.

Ubawiłeś mnie tą "magią", ale pust' budiet'...  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kto mnie przebił? Przyznać się :angry:

Ja niestety nie...

Licytowałem tę Rakietę, ale nie spodziewałem się takiej ceny  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kto mnie przebił? Przyznać się :angry:

Heh- też sie zastanawiałem ale to chyba nikt z forum - choć moja pamięć do nicków jest raczej słaba.

Może ktos z kolegów kojarzy nick      i...h    ?

Pytam z ciekawości  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55G - wydaje się być w ładnym stanie: :)

http://allegro.pl/piekny-poljot-55g-i6005849611.html#thumb/3

Edit:

teraz doczytałem, że uszkodzony...więc nie do końca okazja ;)

Szkło porysowane, ring posiada odbarwienia, a sprzedający nie chce nic opuścić, bo jak to stwierdził: ostatnio takie podobne, tylko sprawne poszły za 400-450 zł :D więc woli naprawić, bo zegarmistrz powiedział, że to koszt 30 zł i wystawić jeszcze raz naprawiony ...

Jak widać jednak tego nie zrobił.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze ze mnie ktoś przelicytował...

Ja żem to uczynił. Tarcza przesłoniła mi oczy na stan koperty ale i tak przyjdzie to zobaczymy jak się na żywo będzie prezentował, czy przełknę cenę czy odstąpienie od umowy będzie, choć i tak pewnie zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja żem to uczynił. Tarcza przesłoniła mi oczy na stan koperty ale i tak przyjdzie to zobaczymy jak się na żywo będzie prezentował, czy przełknę cenę czy odstąpienie od umowy będzie, choć i tak pewnie zostanie.

Bez przesady, nie jest źle, a Cornavin rzadko się sprzedaje tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany, przyznaje się, to ja kupiłem tą rakiete:). Na forum jestem od niedawna, na razie czytam Wasze posty, uczę sie, pytam, bo moja wiedza, w porównaniu z Waszą jest praktycznie żadna. Ta rakieta strasznie mi się podobała, a wole kupić jeden zegarek w miesiącu, w dobrym stanie, niż kilka słabych. Zreszta, to też jest jedna z Waszych rad:).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi