Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

NOS jest wtedy gdy zegarek nawet nie był otwierany. Każda ingerencja wyklucza ta kategorie.

Czyszczenie Poljota chrono w Gliwicach kosztuje 50zl.

Podaj adres na forum i zapewniam cię że za kilka dni będzie już 100 lub więcej. Nawet pojechać dla niektórych byłoby warto że o wysyłce nie wspomnę.  50 zł to przegląd Pobiedy w większości dużych miast ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha teraz rozumiem.

Edytowane przez Etin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Na pw mogę podać dane :) 25 zwykly mechanik, automat 35zl a chrono 50.

Robota jest wykonana bardzo dobrze i widać ze uczciwie bo po odbierze sam zawsze dokładnie oglądam zakres wykonanych prac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOS jest wtedy gdy zegarek nawet nie był otwierany. Każda ingerencja wyklucza ta kategorie.

Czyszczenie Poljota chrono w Gliwicach kosztuje 50zl.Za

Za 50 zł to sam bym mu zawiózł z 3 zegarki.

Daj Wojciech adres na PW to majster coś przyrobi jeszcze przed świętami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj adres na forum i zapewniam cię że za kilka dni będzie już 100 lub więcej. Nawet pojechać dla niektórych byłoby warto że o wysyłce nie wspomnę.  50 zł to przegląd Pobiedy w większości dużych miast ;)

Za przywrócenie do życia tego Zim'a którego niedawno od Ciebie kupiłem i ustawienie wskazówek w tym Poljocie zapłaciłem 50 z ;) A tak w ogóle jak juz tak bardzo odeszliśmy od tematu to polecam przeczytać

http://www.pszczynska.pl/i-bedzie-sobie-deptal.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przywrócenie do życia tego Zim'a którego niedawno od Ciebie kupiłem i ustawienie wskazówek w tym Poljocie zapłaciłem 50 z ;) A tak w ogóle jak juz tak bardzo odeszliśmy od tematu to polecam przeczytać

No właśnie. Pasjonat i mistrz i nie patrzący na każdą złotówe bateryjkarz. I ma umiejętności co coraz rzadsze. Kiedyś Sursum przeraził mnie swoją hipotezą, że te nasze zegarki będą g... warte jeśli nie będzie ludzi którzy je naprawiają, a tych coraz mniej. Tym bardziej warte uwagi są inicjatywy jak naszego forum co do nauczania fachu. warto o tym pamiętać. Gdybym nie był takim nerwusem to już dawno wziąłbym się za te swoje złomki... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz tego że fachowiec to jeszcze pasjonat. Kocha i lubi to co robi :)

Takich ludzi niestety juz coraz mniej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś Sursum przeraził mnie swoją hipotezą, że te nasze zegarki będą g... warte jeśli nie będzie ludzi którzy je naprawiają, a tych coraz mniej.

Całkiem nie znikną bo potrzeba rynku będzie. Tylko że ceny będą chyba poza zasięgiem przeciętnego zbieracza. Już od jakiegoś czasu myślę, że kolekcje składające się ze sprawnych zegarków będą warte w złocie tyle ile ważą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem nie znikną bo potrzeba rynku będzie. Tylko że ceny będą chyba poza zasięgiem przeciętnego zbieracza. Już od jakiegoś czasu myślę, że kolekcje składające się ze sprawnych zegarków będą warte w złocie tyle ile ważą

Ale ich sprawność ma określony czas i wcześniej czy później znów będą wymagały serwisu i kiedyś może być realny problem z jego wykonaniem. Z braku fachowców, a tym samym wysokich cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pw mogę podać dane :) 25 zwykly mechanik, automat 35zl a chrono 50.

Robota jest wykonana bardzo dobrze i widać ze uczciwie bo po odbierze sam zawsze dokładnie oglądam zakres wykonanych prac.

Też proszę o adres tego zegarmistrza jeśli można na pw .Ja za zwykłego ruska bez daty płacę 50 Edytowane przez Etin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Spóźniłem się o logowanie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też proszę o adres tego zegarmistrza jeśli można na pw .Ja za zwykłego ruska bez daty płacę 50

Chrono za 50 zł to chyba myje w całości... Ja znam takiego co bierze 20 za pełen serwis. Co prawda nic nie robi, ale wychodzi na swoje ;-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ludzie jacyś zawsze będą , ale ceny serwisu pójdą w górę. Utrzymywanie kolekcji radzieckich zegarków zgodnie ze sztuką to nie jest dobry model biznesowy... ;-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już spotkałem się u jednego zegarmistrza z ceną 180 zł za serwis zwykłego Vostoka. 

Oczywiście nie skorzystałem. Jedno jest jednak pewne ceny serwisu pójdą mocno do góry.

Czasy naprawy zegarków za 30-40 zł skończą się za 5-10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sława "lodówka " http://allegro.pl/unikatowa-slawa-lodowka-26-jewels-do-kolekc-i7092857587.html

ale chyba sprzedający pomylił się bo dał cenę kup teraz 1zł albo ja czegoś nie rozumiem

Kupiłem i dałem gościowi znać co i jak

Wydeptane mi5s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi