Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do znawców tego modelu, czy ten akurat egzemplarz jest w kopercie stalowej, bo widzę przód koperty szczotkowany jest....?

Te Poljoty były w kopertach chromowanych i ten egzemplarz też taki jest. Dopiero modele bardziej współczesne były stalowe i szersze w uszach bo 20 mm, a ten ma 18 mmm. Swoją drogą w bardzo zacnym stanie jest ten egzemplarz. Polecam. Mam taki zegarek i uważam że to prawdziwy klasyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli historia tego Poliota jest prawdziwa, to moim zdaniem cena jest do przyjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Tyle lat w powietrzu i bez zarysowań i obić?

Ja tam się nie znam, ale kabina MiGa chyba nie należy do przestronnych, zegarek raczej pod mankietem nie latał.

Ale to tylko takie szukanie dziury. A stan fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Te Poljoty były w kopertach chromowanych i ten egzemplarz też taki jest. Dopiero modele bardziej współczesne były stalowe i szersze w uszach bo 20 mm, a ten ma 18 mmm. Swoją drogą w bardzo zacnym stanie jest ten egzemplarz. Polecam. Mam taki zegarek i uważam że to prawdziwy klasyk.

Dzięki za informację... Kurcze kusi  mnie, ale bardziej się skłaniam do wersji w stali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już widziałem gdzieś tak zakręconego i ten z linku wydaje się być oryginalnym...

Hmm... dobrze wiedzieć. Ale w tej postaci to chyba jeden z "ostatnich".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie składak,tarcza za mała(widać wałek koronki),koronka za duża...szuka jelenia i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy jaki jest wymiar tego zegarka , i wogóle co myślicie o nim ?

http://allegro.pl/piekna-rakieta-i3624843338.html

pozdr

Srednica 34mm L2L 40mm w uszach 18mm.

Mechanizm 2603 - czyli dolna sekunda. Moim zdaniem super :)

Ale ja nie jestem obiektywny ponieważ bardzo lubię Rakiety :P

PS. Zdjęcie tarczy słabe i nie widać czy nie odnawiana i czy nie ma wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterany życiem a za prawie stówę jednak poszedł

Okazja była na początku i do czasu kiedy dałem linka - 8 minut przed końcem chyba. Wtedy nikt nie licytował i było 49zł. Skończyło się lekkim szokiem ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale prawie sto za tego Sputnika to chyba nie tragedia?

Jednak nie jest to codziennie spotykany zegarek. 

Gdyby ktoś miał w cenie do  100 zł w lepszym stanie to ja jestem chętny kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech...mój zegarmistrz ma takiego jeszcze w pudełku i z papierami. Świnia nie chce mi go sprzedać. Mówi, że trzyma jako zabezpieczenie na gorsze czasy ;) Jak mi go pokazał pierwszym razem, to mnie zatkało. Drugim razem to już mnie wku..ł. Jestem u niego co tydzień i próbuję wytargać co ciekawsze sztuki, ale sknera jest okrutny ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku tych Sputników zapewne w jakimś stopniu cenę zawsze podnosi obecność sekundnika z dyskiem. Swoją drogą. W tych zegarkach wskazówka sekundnika powinna mieć taką długość jak we wspomnianym egzemplarzu czy też powinna pokrywać się długością z minutową?

Zegarki radzieckie - dobre i tanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku tych Sputników zapewne w jakimś stopniu cenę zawsze podnosi obecność sekundnika z dyskiem. Swoją drogą. W tych zegarkach wskazówka sekundnika powinna mieć taką długość jak we wspomnianym egzemplarzu czy też powinna pokrywać się długością z minutową?

Zegarki radzieckie - dobre i tanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech...mój zegarmistrz ma takiego jeszcze w pudełku i z papierami. Świnia nie chce mi go sprzedać. Mówi, że trzyma jako zabezpieczenie na gorsze czasy ;) Jak mi go pokazał pierwszym razem, to mnie zatkało. Drugim razem to już mnie wku..ł. Jestem u niego co tydzień i próbuję wytargać co ciekawsze sztuki, ale sknera jest okrutny ;)

Mój jest chyba gorszy, co jakiś czas wyskakuje z wypowiedzią: " Tego to już Ci pokazywałem" i na ladzie kładzie jakieś cudo. Oczywiście mnie zatyka, "obśliniam mu ladę", a on zuśmiechem na twarzy :"to chyba ten co ostatnio nie chciałeś kupić" ;)  Zejdę mu tam kiedyś na zawał serca :D

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi