Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Za tę cenę to ZDECYDOWANIE nie był okazja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie cierpię tego OLX tam jest stado dziwnych ludzi, miałem przypadki gdzie umawiałem się z klientem na daną kwotę a za godzinę gość pisze że chce dwa razy tyle bo dostał jakąś inną ofertę. Banda cwaniaczkó i kombinatorów, jak nie wysyła towaru za pobraniem to należy się dwa razy zastanowić czy warto ryzykować

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nic -  znajomy zapłacił na OLX za dwie do remontu ,  jakieś dwie złote rakiety , 1000 zł  i kasa poszła na konto a tu ani zegarków , ani telefonu   ani kasy   ani gościa ,   sprawa jest na Policji . On jako druga osoba oszukana od tego sprzedawcy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konto na słupa i po zawodach kasa się rozpłynęła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konto na słupa i po zawodach kasa się rozpłynęła...

Krzysiek , ale znajdź teraz gościa , równie dobrze to mogłem być ja  , albo ty :ph34r:   a bo to wiesz kto co i jak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupy na OLX to loteria, najgorsze jest to, że nie ma tam żadnych danych. Od OLX możemy uzyskać tylko nr IP, jeżeli sprzedawca rejestrował się w jakimś hotspocie to IP można sobie "wsadzić". Fakt jest jeszcze konto bankowe, ale masa kont otwarta jest na tzw, słupy. policja przeprowadzi czynności i ustali, że sprawca wybrał pieniądze np.w Nevadzie w miasteczku Las Vegas. OLX jest dobry jak się podjedzie do sprzedającego i u niego kupi, niestety nie zawsze można do niego podjechać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLX jest dobry jak się podjedzie do sprzedającego i u niego kupi, niestety nie zawsze można do niego podjechać.

I tej zasady się trzymam, kupuję na olx tylko w swojej okolicy z odbiorem osobistym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tej zasady się trzymam, kupuję na olx tylko w swojej okolicy z odbiorem osobistym.

Takiej samej zasady się trzymam.

Chyba, że coś jest naprawdę ciekawego - wtedy jeżeli warto to się przejadę gdzieś dalej, albo przynajmniej telefonuję do sprzedającego - już z samej rozmowy często może wyniknąć czy coś jest nie tak. Warto też np zaproponować wystawienie na allegro z dopłatą różnicy z prowizji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest taki cwaniak np z tarnowskich gor co szrot wysyla.

Nill Satis Nisi Optimum

Jest miałem z nim do czynienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLX to loteria. Sam zostałem raz oszukany. Delbana za 50 zł nie dotarła.

Ale pamiętam bardzo dobrze jak pojawiła się Omega Speedmaster. Oryginał na chodzie. Facet cenił ją chyba 1600 zł. Oczywiście pechowo względem mnie, oferta z drugiego krańca Polski. Faceta męczyłem o pobranie. Niestety dopuszczał tylko przelew. Gra warta świeczki, no ale weź tu zaryzykuj. Wystarczy, że hipotetycznie kilku tak złapię i ma całkiem fajną kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLX to loteria. Sam zostałem raz oszukany. Delbana za 50 zł nie dotarła.

Ale pamiętam bardzo dobrze jak pojawiła się Omega Speedmaster. Oryginał na chodzie. Facet cenił ją chyba 1600 zł. Oczywiście pechowo względem mnie, oferta z drugiego krańca Polski. Faceta męczyłem o pobranie. Niestety dopuszczał tylko przelew. Gra warta świeczki, no ale weź tu zaryzykuj. Wystarczy, że hipotetycznie kilku tak złapię i ma całkiem fajną kasę.

trzeba było gościa gnieść żeby na alle wystawił !! wiem wiem sam nie raz odpuszczam bo szkoda nerwów i kasy

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam czasem pisze dla kawalu ze szukamy z kolegami czegos dla komendanta policji. Zwykle taki fejk szybko znika :)

Nill Satis Nisi Optimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olx to loteria jak pisali wyżej ale przecież i na allegro roi się od oszustów. Kupione konta bankowe, kradzione e-maile i szybkie okazje to ich wizytówka. Kupujesz, płacisz i koniec. Ani towaru, ani kasy. Jedyny plus alledrogo to POK, to daje jeszcze jako takie poczucie bezpieczeństwa.

Niestety w obecnych czasach trzeba być mega czujnym bo inaczej można gdzieś się "nadziać"

pozdr.

R/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy to jest atrakcyjna cena? Choć sprzedawca informuje, że tarczka z fazami księżyca się nie przesuwa sama:

http://olx.pl/oferta/nareczny-zegarek-raketa-CID87-IDe2qU3.html#9e0a5db59e

ktoś wie jak wyglądały oryginalne paski/bransolety w tych zegarkach?

Nie jest to okazja, zegarek kwarcowy do tego uszkodzony jak piszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się :) A patrząc jakie robi się wariactwo z cenami ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego aukcje są bardzo podbijane, "tanio skóry nie sprzeda". ;)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi