Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ale takie igły ? Co to w sianie jak Rudy 40 lat leżakowało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma nie igły, tylko dobry aparat i umiejętności obsługi programów do obróbki grafiki. Większość tych zegarków widzę na żywo więc wiem do czego równam...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregch w nocy o północy poda stronę i linijkę w katalogu, więc wie co prawi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma nie igły, tylko dobry aparat i umiejętności obsługi programów do obróbki grafiki. Większość tych zegarków widzę na żywo więc wiem do czego równam...

kilka podstawowych zasad w jego zdjęciach

# zawsze są jasne 

# na jednoilitym tle

# aprata z dobrą funkcją mackro lub lustrzanka +++ obiektyw do mackro

# do takiej obróbki zdjęć wystarczy podstawowy PhotoFiltre 

# no i lanie wody w opisie ! ludzie kupują obrazy i lanie wody tzn lubią być "połechtani" przed jaką szansą to nie stoją :D:P :P :P

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia robią swoje, wiadomo, ale jak dobre by nie były, to przede wszystkim zegarki są rozebrane, umyte i złożone. Syf było by widać na foto bardzo dobrze, szczególnie w makro. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze twierdziłem , że fotografia kłamie. Ponad połowę życia z nią kłamałem. 

Dobrze , że chwilowo mam problemy z większą kasą bo bym mógł sie rozczarować.( Padła mi skrzynia biegów i nikt w mojej okolicy nie chce robić nissana  :(  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia robią swoje, wiadomo, ale jak dobre by nie były, to przede wszystkim zegarki są rozebrane, umyte i złożone. Syf było by widać na foto bardzo dobrze, szczególnie w makro. ;)

w prostym programie graficznym ukryję wszystko ! tylko chwila zabawy i zegareczek nawet największy trup będzie wyglądał jak nowy trochę gumki, kopiowania wygłądzania podostrzenia korekcja Gamma i jest nówka funkiel nieśmigany :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej ukrywania wad czy brudu tam nie ma - oceny za sprzedaż wysokie - gdyby to były szroty wypicowane programem graficznym to ktoś kto taki zegarek dostał raczej by gorzej ocenił sprzedającego 

Po prostu potrafi dobrze pokazać swój towar robiąc ładne zdjęcia a wtedy cenę uzyskuje dużo wyższą - zegarki wyszukuje tylko w ładnym stanie może za nie zapłacić więcej nawet cenę już końcową bo wie że przy odpowiednim zaprezentowaniu i tak zarobi...... Zarobi bo w to że jest to wyprzedaż kolekcji to raczej nikt nie uwierzy - no może urząd skarbowy ale to już nie nasz problem 

Co do zdjęć ładnych i w dobrym świetle - czy jak sprzedajecie cokolwiek choćby samochód to robicie zdjęcia brudnego i w deszczu ??? Czy raczej umyty nawoskowany i w słoneczku ??? 

Dobrze i drogo sprzedaje tylko pogratulować umiejętności nie bądźcie zawistni chłopaki  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywista oczywistość, to że je czyści to moim zdaniem jest pozytywne i tak o tym pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie widzę nic złego w robieniu dobrych zdjęć, sam jestem fotografem zawodowo i nieraz sprzedawałem różne przedmioty na allegro, profesjonalne zdjęcia zrobione w warunkach studyjnych pozwoliły mi dokładnie przedstawić produkt i uwierzcie mi, że moje rzeczy osiągały wyższe ceny na aukcjach niż u innych, którzy mieli robione zdjęcia telefonem.

Nieraz narzekamy, że ktoś ma słabe zdjęcia przez co zakup jest ryzykowny. Fakt co innego zrobić dobre zdjęcie, a co innego świadomie je wyretuszować tak by produkt wyglądał jak nowy - ale to już zwykłe oszustwo bo produkt jest niezgodny ze zdjęciami i możecie się domagać zwrotu. Najważniejsze by poczytać komentarze użytkownika przed zakupem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałem wywołać burzy. Ciekawy tylko byłem,  na przyszłość, na ile znacie sprzedawcę i jego wiarygodność.

A że cuda op korekcie w programie można kupić to inna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale takie igły ? Co to w sianie jak Rudy 40 lat leżakowało ?

no a czemu nie ? nie mam teraz kasy ale znajomy ma taką tylko chyba z jasną tarczą (nie mogę sobie przypomnieć) z paszportem w pudełku i z metką chce 200pln 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Nie chciałem wywołać burzy. Ciekawy tylko byłem,  na przyszłość, na ile znacie sprzedawcę i jego wiarygodność.

A że cuda op korekcie w programie można kupić to inna sprawa

Facet sprzedał 397 przedmiotów i wszyscy jego klienci są zadowoleni, bo nie ma ani jednego negatywa.

Po raz kolejny raz powtarzam tym, co biadolą czasem i linkują do różnych aukcji z których przebiegu nie są zadowoleni: po to są komentarze by ocenić transakcję! Kupowanie, wystawianie pozytywa a potem "jojczenie" po forach nie ma sensu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/poljot-piekny-i-poszukiwany-i5999324477.html
Piękny i poszukiwany?

http://allegro.pl/damska-zlocona-czajka-nos-z-papierami-i-pudelkiem-i5999274623.html#thumb/4
Czajka nos - może nie super okazja jak na damski model ale cena w miarę ok.

Zastanawiam się co z tą Rakietą było nie tak, że nikt nie licytował?

http://allegro.pl/piekna-rakieta-grubozlocona-i5984117809.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej ukrywania wad czy brudu tam nie ma - oceny za sprzedaż wysokie - gdyby to były szroty wypicowane programem graficznym to ktoś kto taki zegarek dostał raczej by gorzej ocenił sprzedającego 

Po prostu potrafi dobrze pokazać swój towar robiąc ładne zdjęcia a wtedy cenę uzyskuje dużo wyższą - zegarki wyszukuje tylko w ładnym stanie może za nie zapłacić więcej nawet cenę już końcową bo wie że przy odpowiednim zaprezentowaniu i tak zarobi...... Zarobi bo w to że jest to wyprzedaż kolekcji to raczej nikt nie uwierzy - no może urząd skarbowy ale to już nie nasz problem 

Co do zdjęć ładnych i w dobrym świetle - czy jak sprzedajecie cokolwiek choćby samochód to robicie zdjęcia brudnego i w deszczu ??? Czy raczej umyty nawoskowany i w słoneczku ??? 

Dobrze i drogo sprzedaje tylko pogratulować umiejętności nie bądźcie zawistni chłopaki   ;)

Life is brutal...Reklama dźwignią handlu ;)

http://allegro.pl/damska-zlocona-czajka-nos-z-papierami-i-pudelkiem-i5999274623.html#thumb/4
Czajka nos - może nie super okazja jak na damski model ale cena w miarę ok.

Ta cena chyba całkiem przyjemna.

Edytowane przez robertos102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że coś z nią musi być nie tak jeżeli nie poszła....

Po prostu bardzo popularny model. Naprawdę bardzo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że coś z nią musi być nie tak jeżeli nie poszła....

Po prostu bardzo popularny model. Naprawdę bardzo ;)

Model popularny aczkolwiek atrakcyjny wizualnie i dobrze leżący na nadgarstku. Ale akurat ten egzemplarz z aukcji ma chyba plamę na tarczy - między centralnym punktem a indeksem na godzinie 7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma mała plamę tak jakby tłuszcz lub woda, która na dobrą sprawę rozlewa się w mniej widoczną na środku godziny 7 a 8.

Tylko, że pozostały stan jest całkiem znośny i dziwiłem się, że nie poszedł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi