lysolek007 46263 #251 Posted March 2, 2023 tak wyglądają na żywo 1 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Saper223 839 #252 Posted March 2, 2023 Ten i ten mnie się bardzo podoba 1 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #253 Posted March 2, 2023 2 minuty temu, Saper223 napisał(-a): Ten i ten mnie się bardzo podoba Faktycznie na filmie znacznie lepiej wyglądają niż na zdjęciach, mimo wszystko zostaje przy swoich wersjach. 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 88323 #254 Posted March 2, 2023 4 godziny temu, lysolek007 napisał(-a): Faktycznie na filmie znacznie lepiej wyglądają niż na zdjęciach, mimo wszystko zostaje przy swoich wersjach. Zostajesz bo masz fajne zegarki😀 Mi się natomiast ten niebieski napaćkany bardzo podoba 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #255 Posted March 3, 2023 13 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Zostajesz bo masz fajne zegarki😀 Mi się natomiast ten niebieski napaćkany bardzo podoba 😀 Hm... Jakbym nie miał limitowanych wersji, to też bym wybrał niebieskiego worldtimera 👊 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Saper223 839 #256 Posted March 3, 2023 Strzyga bedzie cie dusiła po nocach i zaprosisz do domu kolejnego mido do kolekcji. Kwestia czasu 0 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #257 Posted April 7, 2023 ;] 10 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
DawidM86 2506 #258 Posted April 20, 2023 (edited) Alez to jest wysmienity zegarek w swojej cenie! Certina i Tissot moga pozazdroscic dizajnu, jakosci i regulacji. Edited April 20, 2023 by DawidM86 6 Share this post Link to post Share on other sites
Saper223 839 #259 Posted April 20, 2023 Bardzo podoba mi się to Mido z zieloną tarczą. 1 Share this post Link to post Share on other sites
DawidM86 2506 #260 Posted April 20, 2023 (edited) To juz ten nowszy, lekko zmieniony, wiekszy model (42mm), ja mam wersje 38mm. Ktora i tak nosi sie jak wiekszy zegarek (39/40mm) przez dosc cienki bezel. Polecam przymierzyc, poniewaz sa wykonane ponad swoja RRP, przez co swoje waza. Edited April 20, 2023 by DawidM86 0 Share this post Link to post Share on other sites
mr.chilihead 361 #261 Posted May 9, 2023 W dniu 29.11.2022 o 14:34, lysolek007 napisał(-a): ;] Dla mnie mało czytelny, ale trzeba oddać, że projekt oryginalny i ciekawy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mr.chilihead 361 #262 Posted May 10, 2023 (edited) Miałem sposobność obejrzenia kilku zegarków MIDO i zrobiły na mnie duże wrażenie. Na tyle duże, że się zdecydowałem na zakup. Bardzo starannie wykonane czasomierze. Z bardzo dużą dbałością o szczegóły. Wysokiej jakości wykończenie. Porównać mogę do cieszących się na forum dobrą opinią zegarków epos i przyznam, że wg mojego skromnego zdania obie marki mają wiele wspólnego. Poniżej Belluna, jeden z zakupionych zegarków MIDO. Nowoczesny charakter projektu zwraca na siebie uwagę, która z czasem koncentruje się na odkrywanych szczegółach. Na zdjęciu tego nie widać, ale każda z tarczy wykonana jest inną techniką. W weekend postaram się zamieścić lepszej jakości zdjęcia macro oddające różnorodność szczegółów i wysoką jakość wykonania tarczy. I jak on leży na nadgarstku?!? Koperta i pasek tworzą spójną całość. Nie ma uczucia przemieszczania się zegarka na nadgarstku. Mam nadzieję oddać wszystko na zdjęciach. Edited May 11, 2023 by mr.chilihead 4 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #263 Posted June 14, 2023 (edited) ;] Edited June 14, 2023 by lysolek007 7 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 88323 #264 Posted June 14, 2023 2 godziny temu, lysolek007 napisał(-a): ;] Zdjęcia jak zwykle super. Chodzi mi po głowie nowa wersja tylko te 40mm trochę za mało. Cenowo też do przełknięcia około 6k 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #265 Posted June 15, 2023 (edited) 12 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Zdjęcia jak zwykle super. Chodzi mi po głowie nowa wersja tylko te 40mm trochę za mało. Cenowo też do przełknięcia około 6k Dzięki 👊dokładnie 40,5mm, jak dla mnie rozmiarowo dobrze leży na nadgarstku 18,5-19cm, co do samego zegarka, obejrzałem kilka recenzji tego nowego modelu i jak dla mnie to już za dużo się dzieje na tarczy, przez to jeszcze trudniej odczytać godzinę, ale ⌚ sam w sobie ładny 🙃 Edited June 15, 2023 by lysolek007 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 46263 #266 Posted June 16, 2023 (edited) Rainbow Diver Edited June 17, 2023 by lysolek007 7 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
PistolPete 1819 #267 Posted July 2, 2023 Jakby ktoś pytał, to pomarańczowa guma jest w drodze. Miałem do czynienia z Mido wcześniej ale telewizorek mnie rozwalił. Są głosy, że zrzyna z Nautilusa. Niesłusznie aczkolwiek trochę ma w sobie z PP i Piaget. Jednak są istotne różnice. Kształt koperty, wskazówki, indeksy, faktura tarczy, bigdate i jej umiejscowienie. Bezel i bransa faktycznie trochę jak Nautilus dla ludu. No i pomarańczowy kauczuk ja PP. Na żywo świetny zegarek! A i bym zapomniał, może się mylę ale z tego co wyczytałem to Nautilus był wypuszczony w roku 1976 a Mido robi Multifort TV, ze zmianami, od 1973. Jak się mylę proszę o info. 🙂 15 Share this post Link to post Share on other sites
piku 2100 #268 Posted July 2, 2023 Dzięki za info. I tutaj pogratuluję. Faktycznie przypomina trochę Polo S od Piageta (takie odniosłem wrażenie, gdy zobaczyłem go na renderach), ale przynajmniej jest w rozsądnej cenie i jest jednak nieco.mniejszy (dla mnie to akurat plus). 1 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6607 #269 Posted July 2, 2023 Godzinę temu, PistolPete napisał(-a): Jakby ktoś pytał, to pomarańczowa guma jest w drodze. Miałem do czynienia z Mido wcześniej ale telewizorek mnie rozwalił. Są głosy, że zrzyna z Nautilusa. Niesłusznie aczkolwiek trochę ma w sobie z PP i Piaget. Jednak są istotne różnice. Kształt koperty, wskazówki, indeksy, faktura tarczy, bigdate i jej umiejscowienie. Bezel i bransa faktycznie trochę jak Nautilus dla ludu. No i pomarańczowy kauczuk ja PP. Na żywo świetny zegarek! A i bym zapomniał, może się mylę ale z tego co wyczytałem to Nautilus był wypuszczony w roku 1976 a Mido robi Multifort TV, ze zmianami, od 1973. Jak się mylę proszę o info. 🙂 Tu też pogratuluję fajnego zegarka. 1 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #270 Posted July 2, 2023 Godzinę temu, PistolPete napisał(-a): Jakby ktoś pytał, to pomarańczowa guma jest w drodze. Miałem do czynienia z Mido wcześniej ale telewizorek mnie rozwalił. Są głosy, że zrzyna z Nautilusa. Niesłusznie aczkolwiek trochę ma w sobie z PP i Piaget. Jednak są istotne różnice. Kształt koperty, wskazówki, indeksy, faktura tarczy, bigdate i jej umiejscowienie. Bezel i bransa faktycznie trochę jak Nautilus dla ludu. No i pomarańczowy kauczuk ja PP. Na żywo świetny zegarek! A i bym zapomniał, może się mylę ale z tego co wyczytałem to Nautilus był wypuszczony w roku 1976 a Mido robi Multifort TV, ze zmianami, od 1973. Jak się mylę proszę o info. 🙂 Gratuluję. Chyba najciekawszy kolor wybrałeś, z gumą będzie czad 👍 Czy ten pipek nad datą świeci? 0 Share this post Link to post Share on other sites
PistolPete 1819 #271 Posted July 2, 2023 5 minut temu, sanik napisał(-a): Gratuluję. Chyba najciekawszy kolor wybrałeś, z gumą będzie czad 👍 Czy ten pipek nad datą świeci? No nie świeci właśnie a tego bym się spodziewał, żeby zrekompensować brak indeksu z lumą na 12-tej. Tego nie rozumiem ale może gdyby tam wlali lumę to żle by bezel wygladał. Poza tym luma dość mocna, nie wiem jeszcze ile trzyma ale jest niebieska i szybko łapie. Na pewno jednak nie przebije tej z Ocean Star 600 DLC. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #272 Posted July 2, 2023 34 minuty temu, PistolPete napisał(-a): No nie świeci właśnie a tego bym się spodziewał, żeby zrekompensować brak indeksu z lumą na 12-tej. Tego nie rozumiem ale może gdyby tam wlali lumę to żle by bezel wygladał. Poza tym luma dość mocna, nie wiem jeszcze ile trzyma ale jest niebieska i szybko łapie. Na pewno jednak nie przebije tej z Ocean Star 600 DLC. Tak myślałem, bo na filmach nie dopatrzyłem świecenia. To w sumie dziwna ta dziurka 🤔 0 Share this post Link to post Share on other sites
J. Black 1864 #273 Posted July 2, 2023 2 godziny temu, PistolPete napisał(-a): Jakby ktoś pytał, to pomarańczowa guma jest w drodze. Miałem do czynienia z Mido wcześniej ale telewizorek mnie rozwalił. Są głosy, że zrzyna z Nautilusa. Niesłusznie aczkolwiek trochę ma w sobie z PP i Piaget. Jednak są istotne różnice. Kształt koperty, wskazówki, indeksy, faktura tarczy, bigdate i jej umiejscowienie. Bezel i bransa faktycznie trochę jak Nautilus dla ludu. No i pomarańczowy kauczuk ja PP. Na żywo świetny zegarek! A i bym zapomniał, może się mylę ale z tego co wyczytałem to Nautilus był wypuszczony w roku 1976 a Mido robi Multifort TV, ze zmianami, od 1973. Jak się mylę proszę o info. 🙂 Piękny zegarek. Gratuluję ! Z ciekawości, gdzie zamawiałeś ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
PistolPete 1819 #274 Posted July 2, 2023 (edited) 2 godziny temu, sanik napisał(-a): Tak myślałem, bo na filmach nie dopatrzyłem świecenia. To w sumie dziwna ta dziurka 🤔 To chyba bardziej estetyczna wklęsłość niż dziurka na lumę. 😁 Edited July 2, 2023 by PistolPete 0 Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4294 #275 Posted July 3, 2023 Niech mi ktoś wybije z głowy Multifort Patrimony, proszę! 😊 One naprawdę są tak dobrą propozycją value/money czy gdzieś jednak widać kompromisy żeby budżet się zgadzał? 2 Share this post Link to post Share on other sites