cordi7 7937 #326 Posted June 26, 2024 Dużo lepiej im idzie z nowymi wersjami telewizora niż z Ocean Star - te nowe tarcze takie bling bling mocno, mi nie pasują do charakteru zegarka. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Fixxxer1 76 #327 Posted July 17, 2024 Panowie, zakochałem się w tej wersji Mido. Wiecie gdzie kupić żeby za dużo nie przepłacić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
DawidM86 2092 #328 Posted July 22, 2024 (edited) To jest limitowana edycja, wiec jesli ja gdzies znajdziesz to bierz. Na chrono juz chca ponad RRP. Edited July 22, 2024 by DawidM86 1 Share this post Link to post Share on other sites
Memphis2 426 #329 Posted July 26, 2024 (edited) Mój ulubieniec w kolekcji. Jak szkoda, że MIDO odchodzi od mniejszych rozmiarów kopert. Edited July 26, 2024 by Memphis2 6 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 44487 #330 Posted August 10, 2024 Tradycyjnie odśnieżę wątek ;] 6 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 44487 #331 Posted August 13, 2024 (edited) Kolejna limitowana edycja Mido Decompression Timer, tym razem koperta PVD ;] Cena 1650 euro https://www.midowatches.com/de/ocean-star-decompression-timer-1961-m0268073305100.htm Recenzja https://teddybaldassarre.com/en-int/blogs/watches/mido-ocean-star-decompression-1961-black I z tego co piszę Teddy długo ma się nie pojawić kolejna wersja, czas pokaże są jeszcze koperty złote, srebrne, carbon... 🙃 Recenzja video Edited August 13, 2024 by lysolek007 4 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 18836 #332 Posted August 27, 2024 Pół miesiąca minęło to można podbić temat 5 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 44487 #333 Posted September 15, 2024 Od 4 lat cieszy, ale ten czas szybko leci... ;] 5 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 46921 #334 Posted October 9, 2024 Nowe, mniejsze telewizorki trafią do oferty, czyli damskie Multifort TV 35. Pod deklem mechanizm automatyczny Calibre 72. Szkoda, że Mido nie jest obecne na Polskim rynku... 2 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #335 Posted October 10, 2024 Po wielu przebojach mam wzorowy egzemplarz Mido Multifort TV Big Date na bransolecie i dodatkowym pomarańczowym paskiem. Zegarek kupiony jako nowy na chrono przyszedł z uszkodzonym datownikiem oraz rysami na polerowanych linkach. Na szczęście oficjalna gwarancja Mido zadziałała i mam nowy werk (z poprawionym mechanizmem datownika). Polerowane linki doprowadzone do nowości z pomocą zestawu cape cod. Zegarek bardzo ciekawy i mający całkiem różne oblicza w zależności czy w użyciu jest bransoleta czy pasek no i ta gra światłem samej tarczy. Super w mojej opinii 6 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7937 #336 Posted October 11, 2024 Z tego, co pamiętam to (przynajmniej w starszych wersjach mechanizmu) producent zalecał poszerzyć okno, w którym nie przestawia się daty (standardowo ~21:00-3:00). Świetny strzał, to bardzo fajny zegarek, niech się dobrze nosi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #337 Posted October 11, 2024 (edited) 46 minut temu, cordi7 napisał(-a): Z tego, co pamiętam to (przynajmniej w starszych wersjach mechanizmu) producent zalecał poszerzyć okno, w którym nie przestawia się daty (standardowo ~21:00-3:00). Świetny strzał, to bardzo fajny zegarek, niech się dobrze nosi. Z tego co ustaliłem jeszcze przed zakupem, problem zacinającego się datownika mógł być też spowodowany faktem, że pierwsza wersja tego mechanizmu miała... plastikowe elementy Niczym Powermatic 80 z Tissot PRX z plastikowym wychwytem Teraz w nowych egzemplarzach jest poprawiony werk, ale kupując np. używkę - nie ma sposobu aby zweryfikować np. po numerze seryjnym czy masz nowy czy stary mechanizm. Mi akurat się "udało", że kupiłem i od razu był uszkodzony. Teraz przynajmniej mam pewność, że mam ten nowy. Najgorzej byłoby jakby datownik się zaciął po zakończeniu gwarancji Edited October 11, 2024 by stanle1 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7937 #338 Posted October 11, 2024 Mam od 2018 Tissota Chemin des Tourelles z plastikowym wychwytem i do dziś nic się nie wydarzyło więc nie tu upatrywałbym powodów awarii. 0 Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #339 Posted October 11, 2024 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Mam od 2018 Tissota Chemin des Tourelles z plastikowym wychwytem i do dziś nic się nie wydarzyło więc nie tu upatrywałbym powodów awarii. Wychwyt z plastiku myślę, że jest mniejszym problemem niż mechanizm datownika z plastiku. Na logikę - na mechanizm datownika mamy bezpośrednie przełożenie z koronki co sprawia, że działają tam o wiele większe siły. Zwłaszcza jeśli użytkownik kręci koronką jak małpa Wychwyt działa zgodnie z założeniami mechanizmu i nie mamy na niego bezpośredniego wpływu. Tak sobie to tłumaczę Z założenia wolę mieć metal niż plastik w mechanizmie. Jakoś tak intuicyjnie wydaje się trwalszym materiałem 1 Share this post Link to post Share on other sites
CroPro 0 #340 Posted October 15, 2024 Bardzo podoba mi się jeden model Mido: https://www.midowatches.com/en/ocean-star-gmt-m0266291104100.html?srsltid=AfmBOopMiTubhZ3Qy8rjYHFDkUSygjw4euIQLBJ7ik07pBatgOdhuiA1 Martwi mnie fakt, że w Polsce nie ma oficjalnego dystrybutora ani autoryzowanego dealera. Oznacza to, że muszę kupić zegarek w innym kraju i pokryć koszt w razie gdyby coś się zepsuło. Jakie są wasze doświadczenia z Mido? Czy te zegarki są niezawodne? Gdzie naprawiacie te zegarki w razie problemów? Dziękuję za wszystkie informacje 0 Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #341 Posted October 15, 2024 2 godziny temu, CroPro napisał(-a): Bardzo podoba mi się jeden model Mido: https://www.midowatches.com/en/ocean-star-gmt-m0266291104100.html?srsltid=AfmBOopMiTubhZ3Qy8rjYHFDkUSygjw4euIQLBJ7ik07pBatgOdhuiA1 Martwi mnie fakt, że w Polsce nie ma oficjalnego dystrybutora ani autoryzowanego dealera. Oznacza to, że muszę kupić zegarek w innym kraju i pokryć koszt w razie gdyby coś się zepsuło. Jakie są wasze doświadczenia z Mido? Czy te zegarki są niezawodne? Gdzie naprawiacie te zegarki w razie problemów? Dziękuję za wszystkie informacje Mido nie ma dystrybutora, ale ma oficjalny serwis w PL. Mido jest częścią grupy Swatch i z serwisem w PL nie ma najmniejszego problemu. Ja kupiłem swojego TV Big Date na chrono i od razu po odbiorze szedł na serwis gwarancyjny. Za nic nie płaciłem. Najważniejsze żebyś sprawdził numer seryjny czy jest autentyczny i czy zegarek jest na gwarancji - ja to zrobiłem podczas wymiany emaili z [email protected] 2 Share this post Link to post Share on other sites
nav 9550 #342 Posted October 15, 2024 2 godziny temu, CroPro napisał(-a): Bardzo podoba mi się jeden model Mido: https://www.midowatches.com/en/ocean-star-gmt-m0266291104100.html?srsltid=AfmBOopMiTubhZ3Qy8rjYHFDkUSygjw4euIQLBJ7ik07pBatgOdhuiA1 Martwi mnie fakt, że w Polsce nie ma oficjalnego dystrybutora ani autoryzowanego dealera. Oznacza to, że muszę kupić zegarek w innym kraju i pokryć koszt w razie gdyby coś się zepsuło. Jakie są wasze doświadczenia z Mido? Czy te zegarki są niezawodne? Gdzie naprawiacie te zegarki w razie problemów? Dziękuję za wszystkie informacje Ja bym się nie martwił, Mido to znana firma, kup u autoryzowanego sprzedawcy, będziesz miał gwarancję producenta. Poszukaj np. na Chrono24. 0 Share this post Link to post Share on other sites
peri 570 #343 Posted October 15, 2024 Tak jak mówią koledzy. Nie ma czym się martwić. Z serwisem w Polsce nie ma najmniejszego problemu. Ze zdalnym zakupem u autoryzowanego sprzedawcy również. 0 Share this post Link to post Share on other sites
CroPro 0 #344 Posted October 16, 2024 (edited) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, doceniam to. Wiem, że 5-6 tysięcy złoty to nie jest duża kwota w świecie zegarków, ale nie chciałbym wyrzucać tych pieniędzy w błoto. Przyglądałem się też temu zegarkowi: https://www.certina.com/pl/watch/ds-action-diver-chrono/c0328271827100 Wiem, że te dwa zegarki trochę się różnią. Certina jest bardziej skomplikowana w wykonaniu, więc jest też różnica w cenie, ale Certina jest bardzo sportowa, a Mido podoba mi się w swojej elegancji, choć to wciąż zegarek do nurkowania. Skontaktowałem się też z panem z [email protected], potwierdził to samo, kup zegarek np. w chrono, nie będzie problemu. Dzięki raz jeszcze, czekam na ten zegarek. Edited October 16, 2024 by CroPro 0 Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #345 Posted October 16, 2024 Certina mechanicznie ciekawsza i lepsza. Ale serwis też będzie droższy, bo to chronograf. Mido może się bardziej podobać i mechanizm 3hz w teorii powinien wymagać rzadszego serwisu. Ja osobiście lubię jak mechanizm ma przynajmniej te 4hz i wskazówka bardziej płynie. Sprawdź sobie jeszcze modele Davosa Ternos GMT. Jak sam wybierałem sobie model GMT, również rozważałem model Mido OceanStar, ale ostatecznie wybrałem Davosa Ternos GMT Pepsi na jubilee i nie żałuję. Z tym ze Davosa to tzw office GMT a Mido to true GMT. 1 Share this post Link to post Share on other sites
CroPro 0 #346 Posted October 16, 2024 47 minutes ago, stanle1 said: Certina mechanicznie ciekawsza i lepsza. Ale serwis też będzie droższy, bo to chronograf. Mido może się bardziej podobać i mechanizm 3hz w teorii powinien wymagać rzadszego serwisu. Ja osobiście lubię jak mechanizm ma przynajmniej te 4hz i wskazówka bardziej płynie. Sprawdź sobie jeszcze modele Davosa Ternos GMT. Jak sam wybierałem sobie model GMT, również rozważałem model Mido OceanStar, ale ostatecznie wybrałem Davosa Ternos GMT Pepsi na jubilee i nie żałuję. Z tym ze Davosa to tzw office GMT a Mido to true GMT. Zauważyłem też ten Davos To bardzo ciekawy zegarek. Czy wziąłeś wersję ceramiczną czy profesjonalną i dlaczego? Nie jestem pewien, kto kogo skopiował, ale ten zegarek wygląda dokładnie jak Rolex, co nie jest najgorszą rzeczą, jaka może się przydarzyć zegarkowi 0 Share this post Link to post Share on other sites
stanle1 86 #347 Posted October 16, 2024 (edited) 53 minuty temu, CroPro napisał(-a): Zauważyłem też ten Davos To bardzo ciekawy zegarek. Czy wziąłeś wersję ceramiczną czy profesjonalną i dlaczego? Nie jestem pewien, kto kogo skopiował, ale ten zegarek wygląda dokładnie jak Rolex, co nie jest najgorszą rzeczą, jaka może się przydarzyć zegarkowi Tak, Davosa to homage Rolexa GMT. Jedni mają na to alergię, inni (np. ja) oceniają zegarki na podstawie wyglądu, mechanizmu, ceny i jakości wykonania. Patrząc tymi kategoriami Davosa robi jedne z najepszych homage Rolexa jakie istnieją. Ja mam dokładnie model 161.590.06 i spokojnie polecam. W rzeczywistości wygląda kilka razy lepiej niż na zdjęciach produktowych Edited October 16, 2024 by stanle1 0 Share this post Link to post Share on other sites
Memphis2 426 #348 Posted October 27, 2024 Poszukiwany Mido Multifort 38 wrócił do oferty Jomashop: https://www.jomashop.com/mido-watch-m005-830-11-051-80.html 0 Share this post Link to post Share on other sites