Apa13 60 #851 Napisano 22 Lipca 2014 Od razu widac ze podrobka. Od orginalu tarcza baardzo się różni. Uwazac zbytnio nie trzeba, a zastanowic się dwa razy :-POcki z serii Man są zbyt zaawansowane, aby je podrabic, ew podrobki będą na bardzo niskim poziomie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #852 Napisano 22 Lipca 2014 Na ebayu kilka miesięcy temu jacyś sprzedawcy z Indii sprzedawali wynalazki o nazwie oceanus edefice po 300 $ czy jakoś tak. A tu następny cfaniak tym razem na ebayu http://www.ebay.com/itm/Casio-Oceanus-OCW-T1000-/191228936161?pt=US_Watch_Bands&hash=item2c8621ffe1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #853 Napisano 22 Lipca 2014 Kurde 500 dolców , trzeba by to zgłosić Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #854 Napisano 23 Lipca 2014 Spytałem się gościa z jednej aukcji czy zegarek się dobrze synchronizuje w 55 minucie. Nie wiedział o co chodzi. Łatwy sposób na poznanie czy to podróba. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeDragonSlayer 3 #855 Napisano 23 Lipca 2014 Ja wiem? Mam OCW-T1010 i też nie wiem o co chodzi z tą 55 minutą. Instrukcję czytałem raz, tuż po kupnie zegarka i pamiętam z niej tylko istotne rzeczy. Synchronizuje mi się każdej nocy bezobsługowo i tyle mi wystarcza. Swoją drogą zgłosiłem tą aukcję na ebayu jako podróbę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #856 Napisano 23 Lipca 2014 Tough Movement - to odpowiedź. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #857 Napisano 23 Lipca 2014 że podróba to widać po napisie "mpde in Japan" na deklu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #858 Napisano 23 Lipca 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #859 Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) coraz lepiej im idzie - to jest przerażające!!!niby widać gołym okiem, ale sporo laików zegarkowych się natnie. Edytowane 23 Lipca 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #860 Napisano 23 Lipca 2014 coraz lepiej im idzie - to jest przerażające!!! No padają ostatnie bastiony , ciekawe czy citki attesy i seiko brightzy też zaczną bezczelnie podrabiać Podejrzewam że gdyby ktoś zapodał zdjęcie na głównej to mało kto by sie połapał że to fakeW Japonii w aukcjach bardzo często są tak marnej jakości zdjęcia że taka podróba miała by szanse przejść , dobrze że to uczciwy naród Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #861 Napisano 23 Lipca 2014 Chłopaki, nie sądzę jednak, żeby mechanizmy podrabiali. W Casio z WC bardzo łatwo sprawdzić czy to podróba czy nie: wystarczy wywołać synchronizację. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
comatose 0 #862 Napisano 23 Lipca 2014 Panowie możecie zdradzić na co zwracać uwagę przy ocenie ori/fake? Tak na przykładzie zdjęć kolegi piowa z wcześniejszej strony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #863 Napisano 23 Lipca 2014 Tylko patrząc na zdjęcie, bo na żywca to można by było więcej szczegółow podać (funkcjonalność koronki, modułu): górna tarczka kompletnie inna, poczynając od indeksów po funkcję (60 minut w podróbce, 24 godziny w oryginale). Dolna tak samo kompletnie inna. Inna data. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #864 Napisano 23 Lipca 2014 Panowie możecie zdradzić na co zwracać uwagę przy ocenie ori/fake? Tak na przykładzie zdjęć kolegi piowa z wcześniejszej strony. niby widać gołym okiem, ale sporo laików zegarkowych się natnie. nie traktuj tego osobiście, właśnie to miałem na myśli, że niestety trzeba być lepiej zaznajomiony z tą materią. Sama chęć posiadania zegarka nie wystarczy, a niska (lub średnio niska) cena będzie tylko gwoździem do trumny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #865 Napisano 24 Lipca 2014 także na pohybel podróbą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #866 Napisano 24 Lipca 2014 Racja Lukaspl21 !A o to mój najnowszy nabytek - szukałem, szukałem i w końcu mam - OCW-P500 czyli cachalot. Idealny rozmiar, świetne kolory - czarny, niebieski i czerwony świetnie tu się komponują, i aż chce się oglądać ten zegarek w różnych płaszczyznach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apa13 60 #867 Napisano 24 Lipca 2014 Piękne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #868 Napisano 24 Lipca 2014 Uuu, zaszalałeś! Cachalot to kawał dobrego Oceanusa. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warhawk 2 #869 Napisano 25 Lipca 2014 Bardzo ładny. Na jesieni też coś tytanowego będę chciał kupić, może właśnie takiego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #870 Napisano 26 Lipca 2014 Nie było mnie chwilę, a tu takie babole pokazujecie Jestem w szoku...choć dla mnie od razu na pierwszy rzut oka widzę różnice...może dlatego, że miałem tego trochę już. Dla początkujących kolegów proponuję pytać na forum...dodam jeszcze, że zbyt niska cena powinna być od razu przestrogą... 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #871 Napisano 31 Lipca 2014 Od pół roku Tanaka nie zrobił prezentacji żadnemu Oceanusowi, ale wreszcie jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #872 Napisano 31 Lipca 2014 Oceanus + Tanaka = mistrzostwo świata. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jar20 0 #873 Napisano 9 Sierpnia 2014 Piękne te nowe nabytki... Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #874 Napisano 12 Sierpnia 2014 Ławica cachalotów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #875 Napisano 12 Sierpnia 2014 Chętnie tego P600TD bym przygarnął Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach