ladek22 2005 #3251 Napisano 30 Maja 2024 Kombinuję od dłuższego czasu jak przestawić czas zimowy STD na czas letni DST i nie mogę sobie poradzić. Skończyły mi się pomysły Naciskam prawy dolny przycisk i sekundnik wędruje na wskazanie miasta i jest to Paryż, potem sekundnik wędruje na STD. Co zrobić, aby z STD przestawić na DST? Kombinuję wciskając górny lewy, górny prawy. Wciskam krótko, wciskam przytrzymując na dłuższy czas i nic się nie dzieje. Logika mówi, że po tym gdy sekundnik powędruje na STD trzeba coś zrobić, aby zmienić na DST. Tak, tylko co trzeba zrobić? W G-Shocku jest łatwiej to ogarnąć. Zresztą do „G” mam polską instrukcję. Wkurza mnie to marnowanie czasu na to, by przestawić tak prozaiczną funkcję. To powinno zająć 10 sekund i powinno być intuicyjne. Co robię źle? Może przytrzymać jakiś przycisk przez 15-20 sekund? Pomóżcie! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 19929 #3252 Napisano 30 Maja 2024 58 minut temu, ladek22 napisał(-a): Naciskam prawy dolny przycisk i sekundnik wędruje na wskazanie miasta i jest to Paryż, potem sekundnik wędruje na STD. Co zrobić, aby z STD przestawić na DST? Wedłg tej instrukcji lewy górny przez 2 sekundy -> ma to zmienić na DST lub STD (w zależności co było). Nie działa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plicha 12 #3253 Napisano 30 Maja 2024 Marzenia się spełniają. Pierwszego Oceanusa zapragnąłem 7 lat temu i była to bezwzględna miłość do Mant. Do dziś serce bije szybciej na widok S3000/S3400, ale wtedy byłem zbyt młody (lub zamożny) by postawić kropkę nad i. Temat wrócił w marcu i po zapoznaniu się z nowymi opcjami S7000A skradł serce od pierwszego wejrzenia. Niestety jest to limitka i ponad pół roku po premierze zostały używki lub nówki w zaporowych cenach, przegapiłem moment gdy w styczniu (czytając wątki na reddicie) nówki schodziły pół darmo. Ostatecznie po różnych przygodach z pośrednikiem (weryfikacja płatności prawie tydzień przez co oferty są wykupywane przez innych), udało się nabyć używkę w stanie "jak nowy". Faktycznie jest jak nowy, ale niestety ma też zadrapania na szkle w jednym miejscu, drobne, mało widoczne, ale takie było ryzyko. Czytając opisy aukcji zauważam, że Japończycy niestety mają w zwyczaju nie mówić prawdy lub też maskują prawdę słowami "to amatorska inskepcja, więc jeśli jesteś wrażliwy nie kupuj" No bo kto mu kupi zarysowany zegarek w cenie prawie nowego Zegarek przepiękny 😍 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #3254 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) 6 godzin temu, mariusz9a napisał(-a): Według tej instrukcji lewy górny przez 2 sekundy -> ma to zmienić na DST lub STD (w zależności co było). Nie działa? We filmiku zobaczysz jak to robię. Może za szybko, za wolno, w nieodpowiednim momencie? EDIT: Dopiero po 19-tej udało mi się ustawić czas letni. Jak to zrobiłem, nie wiem? Chyba dolnym lewym przyciskiem, ale nie jestem pewien. https://youtu.be/TgYvxWb3-DY Edytowane 30 Maja 2024 przez ladek22 2 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 426 #3255 Napisano 10 Czerwca 2024 9 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #3256 Napisano 10 Czerwca 2024 a co to za gumę mu założyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 426 #3257 Napisano 11 Czerwca 2024 Pasek to Tropic od Strapcode. Jakościowo bardzo fajny, kolorystycznie pasuje idealnie do niebieskiego T200s. Jedynie co można się przyczepić, to trochę ciasno wchodzi z racji tego, że ten Oceanus ma telskopy dość blisko koperty, a sam pasek ma trochę mięsa na końcu. Ale tragedii nie ma. https://www.strapcode.com/products/strapcode-watch-bands-rubber-fkm20b-pbu64?_pos=3&_psq=20mm+Quick+Release+Tropical-Style+FKM+rubber+watch+strap%2C+Blue+×&_ss=e&_v=1.0 W ogóle T200s to dość wdzięczny zegarek do zmian pasków. Dotychczas nosiłem go na oryginalnych akcesoriach (z innych wersji T200) - szarym nato i czarnej skórze. Tamte z racji tego, że są dedykowane, pasują idealnie. 8 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1938 1 #3258 Napisano 11 Lipca 2024 W dniu 20.05.2024 o 10:38, siomon napisał(-a): Standardowe opłaty przy zakupie spoza EU czyli 23% VATu od wartości przesyłki i kosztów wysyłki plus opłata za obsługę celną, której wielkość zależy od przewoźnika. A co jeżeli sprzedawca zadeklaruje wartość przedmiotu niższa np 140 $ ? Od tej kwoty zapłacę podatek ? Jest taka możliwość żeby trochę obnizyc koszta ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11507 #3259 Napisano 12 Lipca 2024 W dniu 11.07.2024 o 12:27, 1938 napisał(-a): A co jeżeli sprzedawca zadeklaruje wartość przedmiotu niższa np 140 $ ? Od tej kwoty zapłacę podatek ? Jest taka możliwość żeby trochę obnizyc koszta ? Takie numery już dawno nie przechodzą 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 285 #3260 Napisano 23 Lipca 2024 Koledzy... Nie wiem czy nie łamię tutaj regulaminu ale oceanusy są bardzo mało popularne w naszym kraju i zastanawiam się czy jest sens wystawiać je tu na sprzedaż czy lepiej celować w rynek niemiecki 😕 Mam trzy ocki i chyba chciałbym się pozbyć limitki s5000mb chociaż wskazówki z efektem "rozlanej benzyny" robią efekt którego nie widziałem w żadnym innym ocku ....ale reasumując....jak Wy kupujecie ocki bo ja ściągałem jedynie z Japonii....na olx ocków bardzo mało więc nawet ciężko coś sensownie wycenić a co dopiero sprzedać (z MRG bujam się już pół roku) ... Nie wiem czy to kwestia czasów czy JDM nie ma wzięcia czy może naszego polskiego rynku:/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #3261 Napisano 24 Lipca 2024 Obawiam się, że będzie ci ciężko je sprzedać u nas, a to ze względu na niszowość linii Oceanus. Sam mam dwie sztuki, i pamiętam reakcje kilku znajomych jak usłyszeli cenę - "tyle za Casio??" ;-)Niestety dla 99% populacji to "tylko Casio", więc zasadnym wydaje się szukać jak najszerszego kanału dystrybucji ( chrono24, eBay, etc.).Powodzenia! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 285 #3262 Napisano 24 Lipca 2024 No właśnie tak czułem... Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25390 #3263 Napisano 5 Sierpnia 2024 Cześć. Wymieniał ktoś z Was baterię w Oceanusie solarnym? Mój OCW-T200 chyba niestety tego wymaga, bo wyjąłem go z pudła i martwy. niby cofnął na słońcu sekundą na 57, czyli że niby ładuje, ale leży i leży, a nic się w nim nie rusza. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62770 #3264 Napisano 5 Sierpnia 2024 18 minut temu, oszolom napisał(-a): Cześć. Wymieniał ktoś z Was baterię w Oceanusie solarnym? Mój OCW-T200 chyba niestety tego wymaga, bo wyjąłem go z pudła i martwy. niby cofnął na słońcu sekundą na 57, czyli że niby ładuje, ale leży i leży, a nic się w nim nie rusza. A ile czasu jest na słońcu 🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #3265 Napisano 5 Sierpnia 2024 @oszolom Nic nie trzeba wymieniać, daj mu spokojnie poleżeć na słońcu, to za kilka dni będzie normalnie chodził. Po prostu się rozładował i tyle. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirfak 4083 #3266 Napisano 5 Sierpnia 2024 Tam jest akumulator, czy kondensator? 0 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25390 #3267 Napisano 5 Sierpnia 2024 @TomcioMiki --- wczoraj go wyłożyłem @TomG80 --- ok, dzięki. to jeszcze poleży sobie spokojnie na parapecie i zobaczymy. tak to jest, jak się solara zamknie w ciemnicy i o nim zapomni... 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #3268 Napisano 5 Sierpnia 2024 (...) tak to jest, jak się solara zamknie w ciemnicy i o nim zapomni...Dokładnie, na przyszłość odkładaj na parapet i wtedy zapomnij. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62770 #3269 Napisano 5 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a): @oszolom Nic nie trzeba wymieniać, daj mu spokojnie poleżeć na słońcu, to za kilka dni będzie normalnie chodził. Po prostu się rozładował i tyle. Piwo Mu polać 🍺🍺🍺 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bane 504 #3270 Napisano 6 Sierpnia 2024 Z mojego doświadczenia ogólnie od ponad roku/dwóch ciężko cokolwiek sprzedać. Nie wiem jak jest za granicą, ale u nas w pl jest bardzo źle, chyba,że masz perełkę, w super stanie i cenie. Jedyne co się pojawią w pw to oferty wymian, a to pokazuje, że u innych jest podobnie. Oceanus, czy Mrg ma tu niewiele do rzeczy, jeśli chodzi o siłę popytu, czy jej brak spowodowany samym brandem, czy podtypem modelowym. W dniu 23.07.2024 o 22:55, Słoik napisał(-a): Koledzy... Nie wiem czy nie łamię tutaj regulaminu ale oceanusy są bardzo mało popularne w naszym kraju i zastanawiam się czy jest sens wystawiać je tu na sprzedaż czy lepiej celować w rynek niemiecki 😕 Mam trzy ocki i chyba chciałbym się pozbyć limitki s5000mb chociaż wskazówki z efektem "rozlanej benzyny" robią efekt którego nie widziałem w żadnym innym ocku ....ale reasumując....jak Wy kupujecie ocki bo ja ściągałem jedynie z Japonii....na olx ocków bardzo mało więc nawet ciężko coś sensownie wycenić a co dopiero sprzedać (z MRG bujam się już pół roku) ... Nie wiem czy to kwestia czasów czy JDM nie ma wzięcia czy może naszego polskiego rynku:/ Z mojego doświadczenia ogólnie od ponad roku/dwóch ciężko cokolwiek sprzedać. Nie wiem jak jest za granicą, ale u nas w pl jest bardzo źle, chyba,że masz perełkę, w super stanie i cenie. Jedyne co się pojawią w pw to oferty wymian, a to pokazuje, że u innych jest podobnie. Oceanus, czy Mrg ma tu niewiele do rzeczy, jeśli chodzi o siłę popytu, czy jej brak spowodowany samym brandem, czy podtypem modelowym. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #3271 Napisano 6 Sierpnia 2024 Wszystko jest tylko kwestią ceny Jest tu wiele osób które kupią zarówno Ocka jak i MRG ale nie za cenę ebayową 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bane 504 #3272 Napisano 6 Sierpnia 2024 50 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Wszystko jest tylko kwestią ceny Jest tu wiele osób które kupią zarówno Ocka jak i MRG ale nie za cenę ebayową Dokładnie. Kiedyś oferty cenowe zakończonych aukcji ebay były wyznacznikiem i możliwościami jakie można uzyskać na rodzinym rynku poprzeliczeniu na plny. Obecnie już nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25390 #3273 Napisano 6 Sierpnia 2024 22 godziny temu, TomG80 napisał(-a): Dokładnie, na przyszłość odkładaj na parapet i wtedy zapomnij. odetchnąłem z ulgą, bo ruszył. dzięki raz jeszcze. 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #3274 Napisano 7 Sierpnia 2024 odetchnąłem z ulgą, bo ruszył. dzięki raz jeszcze.to teraz kontroluj w apce poziom naładowania 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #3275 Napisano 2 Września 2024 wpadł taki tani szmaciak na testy - niby nie jest źle ale chyba prędzej niż później wróci kajdan 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach