pazuzu 0 #3426 Napisano 2 Czerwca Zachorowałem na S100. Ktoś poleci jakiegoś sprawdzonego sprzedającego i wyjaśni jak to jest z tym cłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 98 #3427 Napisano 2 Czerwca Cło na zegarki z Japonii wynosi oszałamiające 3 zł (przynajmniej tyle płaciłem ostatnio, ale to było ze dwa lata temu). Agencja celna na pewno doliczy VAT 23%. Ja swoje japońskie zegarki kupowałem w Sakura Watches, ale widzę, że aktualnie S100 nie mają na stanie (tylko jako preorder) - musisz ewentualnie do nich napisać z zapytaniem o dostępność. Przesyłkę wybierałem DHL (chyba był jeszcze do wyboru FedEX) i byłem bardzo zadowolony - niecałe 5 dni od zamówienia już miałem zegarek w rękach, maila z DHL odnośnie wszystkich formalności celnych dostałem praktycznie od razu po wysyłce, więc było wystarczająco czasu, żeby te formalności domknąć i nie opóźniać dostawy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 9488 #3428 Napisano 8 Czerwca 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21382 #3429 Napisano 18 Czerwca 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 9488 #3430 Napisano 22 Czerwca na kawce 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3647 #3431 Napisano 16 Lipca (edytowane) Dzień dobry Panowie, klasycznie T200 na łapce w wydaniu wakacyjnym na gumie znowu od kilku dni. A w drodze do mnie z Japonii OCW-S3000, czyli Manta. Tak przez lata podszedł mi Oceanus, ze z okazji narodzin córki musiałem sobie sprawić coś wyjątkowego Edytowane 16 Lipca przez Vonziej 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3647 #3432 Napisano 21 Lipca Cisza taka, chyba nikt Ocka nie nosi, no ale ja cały czas czekając na S3000 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3647 #3433 Napisano Środa o 17:26 Jest tu jakiś właściciel S3000? U mnie zawitał i zrobił piorunujące wrażenie 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 334 #3434 Napisano wczoraj o 09:55 U mnie jakieś s3000 zostały jeszcze....dokładniej to s3001c oraz s3051s ale mechanizm chyba ten sam co u Ciebie ....a tymczasem dzisiaj tak 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach