Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
sergserg

Oceanusy łączcie się

Recommended Posts

Kombinuję od dłuższego czasu jak przestawić czas zimowy STD na czas letni DST i nie mogę sobie poradzić. Skończyły mi się pomysły :( Naciskam prawy dolny przycisk i sekundnik wędruje na wskazanie miasta i jest to  Paryż, potem sekundnik wędruje na STD. Co zrobić, aby z STD przestawić na DST? Kombinuję wciskając górny lewy, górny prawy. Wciskam krótko, wciskam przytrzymując na dłuższy czas i nic się nie dzieje. Logika mówi, że po tym gdy sekundnik powędruje na STD trzeba coś zrobić, aby zmienić na DST. Tak, tylko co trzeba zrobić?

W G-Shocku jest łatwiej to ogarnąć. Zresztą do „G” mam polską instrukcję.

Wkurza mnie to marnowanie czasu na to, by przestawić tak prozaiczną funkcję. To powinno zająć 10 sekund i powinno być intuicyjne. Co robię źle? Może przytrzymać jakiś przycisk przez 15-20 sekund? Pomóżcie! :)

Przemek

58 minut temu, ladek22 napisał(-a):

Naciskam prawy dolny przycisk i sekundnik wędruje na wskazanie miasta i jest to  Paryż, potem sekundnik wędruje na STD. Co zrobić, aby z STD przestawić na DST?

Wedłg tej instrukcji lewy górny przez 2 sekundy -> ma to zmienić na DST lub STD (w zależności co było). Nie działa?

6 godzin temu, mariusz9a napisał(-a):

Według tej instrukcji lewy górny przez 2 sekundy -> ma to zmienić na DST lub STD (w zależności co było). Nie działa?

We filmiku zobaczysz jak to robię. Może za szybko, za wolno, w nieodpowiednim momencie?

EDIT: Dopiero po 19-tej udało mi się ustawić czas letni. Jak to zrobiłem, nie wiem? Chyba dolnym lewym przyciskiem, ale nie jestem pewien.

IMG_1191.thumb.jpg.6e3d1b8754e45ff20a4812d6f337c979.jpg

https://youtu.be/TgYvxWb3-DY

Edited by ladek22

Przemek

20240604_170149.jpg

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Pasek to Tropic od Strapcode. Jakościowo bardzo fajny, kolorystycznie pasuje idealnie do niebieskiego T200s. Jedynie co można się przyczepić, to trochę ciasno wchodzi z racji tego, że ten Oceanus ma telskopy dość blisko koperty, a sam pasek ma trochę mięsa na końcu. Ale tragedii nie ma.

https://www.strapcode.com/products/strapcode-watch-bands-rubber-fkm20b-pbu64?_pos=3&_psq=20mm+Quick+Release+Tropical-Style+FKM+rubber+watch+strap%2C+Blue+×&_ss=e&_v=1.0

W ogóle T200s to dość wdzięczny zegarek do zmian pasków. Dotychczas nosiłem go na oryginalnych akcesoriach (z innych wersji T200) - szarym nato i czarnej skórze. Tamte z racji tego, że są dedykowane, pasują idealnie.

BM3jIPY.jpg

gdS5y4c.jpeg

LO9dWDw.jpeg

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

W dniu 20.05.2024 o 10:38, siomon napisał(-a):

Standardowe opłaty przy zakupie spoza EU czyli 23% VATu od wartości przesyłki i kosztów wysyłki plus opłata za obsługę celną, której wielkość zależy od przewoźnika. 

A co jeżeli sprzedawca zadeklaruje wartość przedmiotu niższa np 140 $ ? Od tej kwoty zapłacę podatek ? Jest taka możliwość żeby trochę obnizyc koszta ?

W dniu 11.07.2024 o 12:27, 1938 napisał(-a):

A co jeżeli sprzedawca zadeklaruje wartość przedmiotu niższa np 140 $ ? Od tej kwoty zapłacę podatek ? Jest taka możliwość żeby trochę obnizyc koszta ?

Takie numery już dawno nie przechodzą :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Koledzy...

Nie wiem czy nie łamię tutaj regulaminu ale oceanusy są bardzo mało popularne w naszym kraju i zastanawiam się czy jest sens wystawiać je tu na sprzedaż czy lepiej celować w rynek niemiecki 😕

Mam trzy ocki i chyba chciałbym się pozbyć limitki s5000mb chociaż wskazówki z efektem "rozlanej benzyny" robią efekt którego nie widziałem w żadnym innym ocku ....ale reasumując....jak Wy kupujecie ocki bo ja ściągałem jedynie z Japonii....na olx ocków bardzo mało więc nawet ciężko coś sensownie wycenić a co dopiero sprzedać (z MRG bujam się już pół roku) ...

Nie wiem czy to kwestia czasów czy JDM nie ma wzięcia czy może naszego polskiego rynku:/

Obawiam się, że będzie ci ciężko je sprzedać u nas, a to ze względu na niszowość linii Oceanus. Sam mam dwie sztuki, i pamiętam reakcje kilku znajomych jak usłyszeli cenę - "tyle za Casio??" ;-)
Niestety dla 99% populacji to "tylko Casio", więc zasadnym wydaje się szukać jak najszerszego kanału dystrybucji ( chrono24, eBay, etc.).

Powodzenia!

Cześć. Wymieniał ktoś z Was baterię w Oceanusie solarnym? Mój OCW-T200 chyba niestety tego wymaga, bo wyjąłem go z pudła i martwy. niby cofnął na słońcu sekundą na 57, czyli że niby ładuje, ale leży i leży, a nic się w nim nie rusza.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

18 minut temu, oszolom napisał(-a):

Cześć. Wymieniał ktoś z Was baterię w Oceanusie solarnym? Mój OCW-T200 chyba niestety tego wymaga, bo wyjąłem go z pudła i martwy. niby cofnął na słońcu sekundą na 57, czyli że niby ładuje, ale leży i leży, a nic się w nim nie rusza.

A ile czasu jest na słońcu 🤔🤔🤔

@oszolom Nic nie trzeba wymieniać, daj mu spokojnie poleżeć na słońcu, to za kilka dni będzie normalnie chodził. Po prostu się rozładował i tyle.

@TomcioMiki  --- wczoraj go wyłożyłem

@TomG80 --- ok, dzięki. to jeszcze poleży sobie spokojnie na parapecie i zobaczymy. tak to jest, jak się solara zamknie w ciemnicy i o nim zapomni...

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

(...) tak to jest, jak się solara zamknie w ciemnicy i o nim zapomni...

Dokładnie, na przyszłość odkładaj na parapet i wtedy zapomnij. ;)

1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

@oszolom Nic nie trzeba wymieniać, daj mu spokojnie poleżeć na słońcu, to za kilka dni będzie normalnie chodził. Po prostu się rozładował i tyle.

Piwo Mu polać 🍺🍺🍺

Z mojego doświadczenia ogólnie od ponad roku/dwóch ciężko cokolwiek sprzedać. 

Nie wiem jak jest za granicą, ale u nas w pl jest bardzo źle, chyba,że masz perełkę, w super stanie i cenie. Jedyne co się pojawią w pw to oferty wymian, a to pokazuje, że u innych jest podobnie.

Oceanus, czy Mrg ma tu niewiele do rzeczy, jeśli chodzi o siłę popytu, czy jej brak spowodowany samym brandem, czy podtypem modelowym.

W dniu 23.07.2024 o 22:55, Słoik napisał(-a):

Koledzy...

Nie wiem czy nie łamię tutaj regulaminu ale oceanusy są bardzo mało popularne w naszym kraju i zastanawiam się czy jest sens wystawiać je tu na sprzedaż czy lepiej celować w rynek niemiecki 😕

Mam trzy ocki i chyba chciałbym się pozbyć limitki s5000mb chociaż wskazówki z efektem "rozlanej benzyny" robią efekt którego nie widziałem w żadnym innym ocku ....ale reasumując....jak Wy kupujecie ocki bo ja ściągałem jedynie z Japonii....na olx ocków bardzo mało więc nawet ciężko coś sensownie wycenić a co dopiero sprzedać (z MRG bujam się już pół roku) ...

Nie wiem czy to kwestia czasów czy JDM nie ma wzięcia czy może naszego polskiego rynku:/

Z mojego doświadczenia ogólnie od ponad roku/dwóch ciężko cokolwiek sprzedać. 

Nie wiem jak jest za granicą, ale u nas w pl jest bardzo źle, chyba,że masz perełkę, w super stanie i cenie. Jedyne co się pojawią w pw to oferty wymian, a to pokazuje, że u innych jest podobnie.

Oceanus, czy Mrg ma tu niewiele do rzeczy, jeśli chodzi o siłę popytu, czy jej brak spowodowany samym brandem, czy podtypem modelowym.

Wszystko jest tylko kwestią ceny ;) 

Jest tu wiele osób które kupią zarówno Ocka jak i MRG ale nie za cenę ebayową ^_^ 

50 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Wszystko jest tylko kwestią ceny ;) 

Jest tu wiele osób które kupią zarówno Ocka jak i MRG ale nie za cenę ebayową ^_^ 

Dokładnie. Kiedyś oferty cenowe zakończonych aukcji ebay były wyznacznikiem i możliwościami jakie można uzyskać na rodzinym rynku poprzeliczeniu na plny. Obecnie już nie.

22 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Dokładnie, na przyszłość odkładaj na parapet i wtedy zapomnij. ;)

odetchnąłem z ulgą, bo ruszył. dzięki raz jeszcze.