Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest 110010000010011001

Nowosci Casio

Recommended Posts

Oczywiscie ze DC najładniejszy :)

Wszystko jest dogadane... w TT byl na stanie i oczywiscie przy zamowieniu informowalem ze macanego sobie nie zycze :) ma być nowka sztuka z magazynu. Poczekamy zobaczymy :)

Tomasz u mnie od pomyslu do realizacji to jest chwila :) nie potrafie wystudzić tej półkuli co jest odpowiedzialna za zakupy :)

Jasnowidz czy jak :D

No ma chłop dar... :)

Guest Capri

Fajny ten MRG, ale chyba bym miał kaca giganta po wydaniu takiej kwoty na G-shocka  :P musi mi wystarczyć MTG i tak przekroczyłem próg wszelkiej przyzwoitości w zakupach  :o

Edited by Capri

Negocjacje były burzliwe :) ale w koncu z jedym ze sprzedawców osiągnelismy konsensus :) Sprzedawca prosił abym nie upubliczniał uzyskanej ceny i chce to uszanować. Powiem jedno napewno warto rozmawiać :)

Ja od Casio trzymałbym się z daleka.

Miałem swego czasu, tak z rok temu zegarek sterowany falami radiowymi.

Po gwarancji wskazówka sekundnika stanęła, zegarek dobrze czas pokazywał.

W końcu mnie to zdenerwowało i oddałem do serwisu Casio. Zegarek wrócił z informacją, że nie da się go naprawić, bo nie ma części. Co najciekawsze, z serwisu wrócił już niesprawny zupełnie, nie tylko sekundnik nie chodził, zegarek był martwy.

Więc jeśli ktoś lubi wrzucać pieniądze w błoto, niech sobie kupuje szmelc Casio, przez dwa lata się pocieszy, a potem trzeba wydać kolejne pieniądze na zegarek.

Ja od Casio trzymałbym się z daleka.

Miałem swego czasu, tak z rok temu zegarek sterowany falami radiowymi.

Po gwarancji wskazówka sekundnika stanęła, zegarek dobrze czas pokazywał.

W końcu mnie to zdenerwowało i oddałem do serwisu Casio. Zegarek wrócił z informacją, że nie da się go naprawić, bo nie ma części. Co najciekawsze, z serwisu wrócił już niesprawny zupełnie, nie tylko sekundnik nie chodził, zegarek był martwy.

Więc jeśli ktoś lubi wrzucać pieniądze w błoto, niech sobie kupuje szmelc Casio, przez dwa lata się pocieszy, a potem trzeba wydać kolejne pieniądze na zegarek.

Bo to pewnie był GG, albo GA, trzeba mieć świadomość co się kupuje. Koledzy w większości nie narzekają na swoje G, chyba :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Napisz jaki model miałeś.

Przez moje ręce przeszło około 10 zegarków Casio i nigdy nie miałem z nimi problemów. W pierwszych egzemplarzach zespsuly mi się przyciski (plastikowe) ale poźniej nie było już z tym problemów.

Napisz jaki model miałeś.

Przez moje ręce przeszło około 10 zegarków Casio i nigdy nie miałem z nimi problemów. W pierwszych egzemplarzach zespsuly mi się przyciski (plastikowe) ale poźniej nie było już z tym problemów.

Nie pamiętam

Kosztował ok 1000 zł

Kosztował ok 1000 zł

Tu nie chodzi o to, że się popsuł, tylko o to, jakie jest podejście firmy do napraw.

Firma produkuje szmelc, który po dwóch latach traci wartość, bo nie warto go naprawiać. Jest tyle innych firm oferujących w tych samych cenach lepsze produkty, że szkoda gadać. Jeśli jesteście tak gorącymi zwolennikami marki Casio, to życzę powodzenia. Ja być może stanę się zwolennikiem marki Citizen. Według mnie to lepsza firma robiąca zegarki

Guest Capri

Niestety mimo że jestem miłośnikiem G-shock, muszę się z tym zgodzić  <_<   Zegarki te bardzo rzadko ulegają awarii, ale naprawienie skomplikowanego analoga jest praktycznie nie możliwe, serwis wymienia cały moduł. Co innego starsze modele w wyświetlaczem...

Trochę przesadzasz z tym szmelcem a nawet śmiem twierdzić że brednie głosisz, liczbie sprzedanych zegarków mogą zazdrościć najlepsi w branży.

A Ty ile miałeś zegarków Casio że wystawiasz taką opinię?

Ja miałem kilkadziesiąt przez ostatnie 4 lata, niektóre krótko a jeden taki mam od 12 lat i żaden się nie popsuł ani mnie nie zawiódł.

I nie trzeba być zwolennikiem marki aby to dostrzec.

Może to dla Ciebie niewyobrażalne ale można też posiadać inne marki a nie zamykać się na jedną. Mam Citizena, Seiko, Hamiltona, Orienta i inne marki i nie śmiem pisać o jakiejś że to szmelc.

Po prostu Ty jesteś tylko użytkownikiem a nie pasjonatem i tego nie zrozumiesz. Nawet nie wiesz jaki zegarek miałeś, modelu nie pamiętasz. Może nawet to nie było Casio :D

A serwis w Polsce to inny temat, nie tylko Casio w tym temacie kuleje.

Edited by tomaliusz

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

A mnie zegarki Casio zawsze kojarzyły mi się z niezawodnością, więc to chyba o czymś świadczy :)  tyle w temacie.

A mnie zegarki Casio zawsze kojarzyły mi się z niezawodnością, więc to chyba o czymś świadczy :)  tyle w temacie.

,..a ja już od szczeniaka wiedziałem, ze casio zawsze sa ponadczasowe, technologicznie przodujące wśród całej reszty towarzystwa czasomierzy, tyle roznych funkcji jakie maja Gshocki i Protreki nie znajdziesz się u nikogo, każdy z G-shock jest wyjątkowy i niepowtarzalny,nawet te wydawaloby by się najprostsze prostymi nie sa, i tyle w temacie, amen.

Guest Capri

O żesz Ty

Normalnie mnie zatkało w tej chwili

Edited by Capri

Przesadzili :o

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Obym się mylił, ale teraz pewnie będzie sporo takich genetycznych eksperymentów, a na coś nowego i fajnego przyjdzie długo poczekać.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Był już taki edifice, który miał moduł z ga-110 ale koperta była na prawdę ze stali

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000