Tomek z Wrocławia 149 #426 Napisano 22 Stycznia 2015 No to miałem seiko SNZH...kilkanaście godzin Oddali pieniądze, chociaż tyle, można rzec solidny sklep (Outlet For Yoy z Łodzi), tylko ciekawe, kto pękł bezel: pakujący czy Poczta.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #427 Napisano 24 Stycznia 2015 Taki zakupiony świeżo, nie wiem jeszcze, czy zostanie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #428 Napisano 24 Stycznia 2015 Taki zakupiony świeżo, nie wiem jeszcze, czy zostanie:U mnie by został, ładny jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #429 Napisano 24 Stycznia 2015 Ten zegarek jest dość duży jak na piątkę. Chyba cała linia sports jest większa Fajne w nim jest to, że wskazówki i indeksy są srebrne (z białym wypełnieniem), a pod pewnym kątem wyglądają jakby miały brzegi czarne, co współgra z czarną wskazówką sekundnika. To, co mniej mi się podoba, to kolor tarczy, generalnie jest biała, ale pod pewnym kątem wygląda na perłową.Sprawdzę jeszcze na brązowym pasku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #430 Napisano 24 Stycznia 2015 SRP265 czyli wersja czarna z czerwonym sekundnikiem też wygląda ciekawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #431 Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) SRP265 czyli wersja czarna z czerwonym sekundnikiem też wygląda ciekawie.A i owszem. Trochę tylko czerwony napis sports mnie razi;) ale to są już fanaberie.Tutaj fajna recka białasa:http://forums.watchuseek.com/f71/seiko-srp263-review-lots-pics-i-really-mean-998089.html#/forumsite/20758/topics/998089?page=1 Edytowane 24 Stycznia 2015 przez oprzemyslaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 242 #432 Napisano 24 Stycznia 2015 Moja 5, Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #433 Napisano 24 Stycznia 2015 Taki zakupiony świeżo, nie wiem jeszcze, czy zostanie: Bardzo ładny, 4r36 w nim cyka? Oryginalnie na bransie, bo widze, ze pasek chyba nie seiko (znakomicie dobrany, też lubię paski z przeszyciami, ale... wolę bransolety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #434 Napisano 24 Stycznia 2015 Dziękuję, dokładnie ten mechanizm: stop sekunda, dokręcanie. Nie sprawdzałem dokładności chodu... Bransoletka jest, nieużywana... nie mogłem zmniejszyć, nity nie chciały wyjść, a nie chciałem porysować.Pasek spróbuję jeszcze brązowy, jasny, na fotkach mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #435 Napisano 24 Stycznia 2015 Dla mnie wypas, aczkolwiek ja preferowałbym wersję z czarnym cyferblatem. Gdzie takie cacka sprzedają? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #436 Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Mój SRP155 z tym samym mechanizmem robi +10 sek. na dobę.Edycja: jeszcze raz policzyłem i poprawiłem. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Wawrzyniec Wiór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 242 #437 Napisano 25 Stycznia 2015 Cześć, Mam pytanie - co oznacza na niektórych zegarkach Seiko 5 Automatic oznaczenie "KF" i znaczek takiej jak by to nazwać "błyskawicy"? Z góry dzięki za odp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #438 Napisano 26 Stycznia 2015 Taki zakupiony świeżo, nie wiem jeszcze, czy zostanie:ile ma lug to lug jeśli można wiedziećPozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #439 Napisano 26 Stycznia 2015 Takie porównanie na szybko z Monsterkiem, mierzone linijką 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonthyc 679 #440 Napisano 26 Stycznia 2015 Seiko snk809 na beżowym basku 22mm od andygp. Porównanie z casio w-735h. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2256 #441 Napisano 31 Stycznia 2015 Moje nowe Seiko 5 SNK665k1, zawsze unikałem zegarków na bransolecie, ale urzekła mnie ta niebieska tarcza z mieniącymi się południkami i równoleżnikami kuli ziemskiej, czego oczywiście szajsung s4 mini nie dał rady uwiecznić na fotografii. tylko założyłem pierwszy raz, zmniejszyłem bransoletę na maksa przy zapięciu i tak prawie przy łokciu muszę mieć założony, żeby nie latał po nadgarstku. Jak się takie ustrojstwo reguluje inaczej niż przy zapięciu? Dlatego unikałem zawsze bransolet, z paskami skórzanymi nigdy nie mam problemu, a bransolety zawsze mi spadały jak coś przymierzałem. A może wymienić na pasek skórzany jednak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek84 1 #442 Napisano 31 Stycznia 2015 W tym przypadku spokojnie możesz wymienić na pasek . Bransoletę regulujesz ujmując lub dodając ogniwa . Dla mnie bransoleta jest wygodniejsza i bardziej pasuje do seiko 5 choć czasami zakładam pasek , zwłaszcza do koszul czy bardziej eleganckiego stroju . Grunt to kupić takie seiko 5 , by była możliwość wymiany na pasek i na odwrót . Ty takie masz . Gdzieś widziałem seiko 5 na pomarańczowym gumowym pasku , efekt był bardzo ciekawy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #443 Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Moje nowe Seiko 5 SNK665k1, zawsze unikałem zegarków na bransolecie, ale urzekła mnie ta niebieska tarcza z mieniącymi się południkami i równoleżnikami kuli ziemskiej, czego oczywiście szajsung s4 mini nie dał rady uwiecznić na fotografii. tylko założyłem pierwszy raz, zmniejszyłem bransoletę na maksa przy zapięciu i tak prawie przy łokciu muszę mieć założony, żeby nie latał po nadgarstku. Jak się takie ustrojstwo reguluje inaczej niż przy zapięciu? Dlatego unikałem zawsze bransolet, z paskami skórzanymi nigdy nie mam problemu, a bransolety zawsze mi spadały jak coś przymierzałem. A może wymienić na pasek skórzany jednak? Tutaj masz filmik, jak to zrobić: Edytowane 31 Stycznia 2015 przez oprzemyslaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2256 #444 Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Trafił na pasek, ale jestem wściekły i na siebie i na gościa, u którego kupowałem pasek. Zdejmując bransoletę, z jednej strony poszło gładko,w sekundę, z drugiej porysowałem kopertę wewnatrz uszu A gościu jak zakładał pasek, przejechał metal o metal na wierzchu ucha i też zrobił rysę, na zdjęciach nie widać, ale smuteczek jest. Skumałem się dopiero w drodze do domu. Wezmę się może za jakieś spokojniejsze zajęcia, nie wiem, ogrodnictwo może. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #445 Napisano 31 Stycznia 2015 Kup podstawowy zestaw i wymieniaj sam paski i skracaj bransolety. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #446 Napisano 31 Stycznia 2015 Na kajdanie ładnie wygląda ale trzeba przyznać, że z paskiem bardziej mu do twarzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocean 41 #447 Napisano 4 Lutego 2015 Piąteczka jeszcze ciepła. Godzinę temu wyjęta z paczkomatu :-)SNKL83K1 Obawiałem się trochę bransolety bo mam cienką łapę ale leży idealnie po skróceniu. Pasek i tak mam w planie bo się z tym żelastwem nie lubimy jak na razie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #448 Napisano 17 Lutego 2015 Pierwszy automat i padło na "piąteczke" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4110 #449 Napisano 17 Lutego 2015 Pierwszy automat i padło na "piąteczke"Fajny wybór, też miałem na taką chrapkę Gratuluję nabytku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #450 Napisano 18 Lutego 2015 Dzięki, mam nadzieję, że będę zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach