pawelb29 801 #501 Napisano 26 Kwietnia 2015 Dobra luma w Seiko to znak firmowy marki. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #502 Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam, i dołączam do klubuPosiadam SNXS79K od około miesiąca. Sprawuje się świetnie, wygląda dobrze, mimo małego rozmiaru. Oczywiście przetestowałem wszystkie pozycje odkładania na noc, więc dobowa precyzja chodu jest na najwyższym poziomie ;-)wygląda on tak na oryginalnej bransoleciea tak na aktualnym pasku skórzanym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #503 Napisano 29 Kwietnia 2015 Fajna klasyczna piąteczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argok 0 #504 Napisano 1 Maja 2015 Moja skromna piąte czka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavlitto84 38 #505 Napisano 1 Maja 2015 Miałem najpierw klasyczną "piątkę", ale sprzedałem, dołożyłem i kupiłem taką: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek84 1 #506 Napisano 3 Maja 2015 Też się zastanawiam nad wymianą klasycznej piątki na pilota tylko ten rozmiar trochę mi nie odpowiada . Gdyby miał choćby 40 mm brałbym bez zastanowienia , no i wolałbym wersję z oryginalną bransoletą , a nie wiem czy takie produkują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #507 Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Też się zastanawiam nad wymianą klasycznej piątki na pilota tylko ten rozmiar trochę mi nie odpowiada . Gdyby miał choćby 40 mm brałbym bez zastanowienia , no i wolałbym wersję z oryginalną bransoletą , a nie wiem czy takie produkują wersje z oryginalną bransoletą mają w oznaczeniu końcówkę "K1", miałem czarnego aviatora na bransolecie seiko, model: SNK809K1. Ale z rozmiarem nic się nie da zrobić, na dzisiejsze standardy są lekko maławe, ja zamieniłem aviatora na pseudo nurka: SNZH53 z serii "5 sports", ktora jest rozmiarowo większa. Nieco większe od SNK są aviatory serii SNKH, ale nadal nie są duże, choć między uszami mają20 mm (SNK mają 18 mm). Z seiko pilotopodobnych, jest seria military, oznaczona SNZG (też "5 sports"), na mechanizmie 7s36 (dwa kamienie więcej niż w aviatorze, ale nadal bez dokrętki i stop sekundy)... Tyle, że ani SNKH, ani SNZG nie mają tego klimatu co seria SNK80. Te ostatnie mają grono swoich fanów, mimo niewielkich wymiarów Edytowane 4 Maja 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #508 Napisano 6 Maja 2015 Mam bezowego SNK, zegareczek jest mega. Lekki, ladny, wygodny. Takze Marek84 nic tylko brac. Maly rozmiar nie jest zly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10236 #509 Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Ja miałem czarnego (SNK809), był lekki, ładny i wygodny, ale do rozmiaru jednak nie potrafiłem się przyzwyczaić i zamieniłem go na Monstera Edytowane 6 Maja 2015 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek84 1 #510 Napisano 6 Maja 2015 Nie zdecydowałem sie na pilota . Wziąłem model snxa11k1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2257 #511 Napisano 8 Maja 2015 Wielki comeback bransolety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #512 Napisano 9 Maja 2015 A to moja mała, wielka piąteczka, zakładam ja, kiedy mój nadgarstek chce odpocząć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek84 1 #513 Napisano 10 Maja 2015 A ktoś kiedyś mówił , że "piątki" to nudne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2257 #514 Napisano 10 Maja 2015 Lepiej, ostatnio ktoś na forum pisał, że piątki to zegarki dla pijaczków spod sklepu, a inny, że Casio to kalkulatorki komunijne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pkap11x 2 #515 Napisano 10 Maja 2015 I znowu pilocik. Na pasku skórzanym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10236 #516 Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Kusicie tymi pilocikami, aż mam ochotę znów jakiegoś przygarnąć. A przecież już wiem, że dla mnie za mały Edytowane 10 Maja 2015 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #517 Napisano 11 Maja 2015 Moja stara 5 (kiedys sie tu chwalilem) na nowym zulu strong. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimson79 152 #518 Napisano 11 Maja 2015 Moja stara 5 (kiedys sie tu chwalilem) na nowym zulu strong. Bardzo ładna piąteczka! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #519 Napisano 16 Maja 2015 Moja piątka. Muszę przyznać, że bardzo fajny zegarek . Sumo byłby na mnie za wielki, a ten leży idealnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #520 Napisano 16 Maja 2015 O prosze. Bardzo ladna. Jaki to model i wymiary? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #521 Napisano 16 Maja 2015 SNZF17 inaczej mini sumo inaczej sea urchin . 41 średnica 22 w uszach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #522 Napisano 28 Maja 2015 Seio SNZG13K1 Nabyte w drodze zamiany (w zamian za SNZH53). Uważam, że seiko SNZG13K1 to najlepszy pilot seiko, miałem SNK809K1, ale po tym, jak nabyłem SNZG13 uważam, że ten ostatni jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny (czytelny, właściwy rozmiar i waga, rewelacyjna luma) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #523 Napisano 28 Maja 2015 Fajny, gratulacje . Chociaż wg mnie tarcza i wskazówki w SNK809 są dużo ciekawsze, tylko ten rozmiar... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #524 Napisano 28 Maja 2015 Fajny, gratulacje . Chociaż wg mnie tarcza i wskazówki w SNK809 są dużo ciekawsze, tylko ten rozmiar... Dzieki Z pewnością tarcza i wskazówki w SNK809 są w pełni lotnicze. Wystarczyło by powiekszyć rozmiar koperty tego modelu (pozostawiając układ i wskazówki) oraz pokryć grubszą warstwą lumym dodać zakręcaną koronkęi WR100 i byłby rewelacyjny pilot. SNZG ma jednak bądź co bądź bardziej klasyczny i poręczny układ indeksów (wyeksponowane godziny, a nie minuty). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #525 Napisano 28 Maja 2015 Dopisuje sie z moja 5tka rozmiar moglby byc wiekszy,chociaz mi nie przeszkadza,bo jest bardzo wygodny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach