seiken 86 #676 Napisano 4 Stycznia 2007 Pikutek jest super ja mam dwa kute Victorinoxy /szefa kuchni i do mięcha / no i pikutkai te noże zastąpiły mi wszystkie inneznalazłem w necie stronę gdzie kute Victorinoxy są najtańszenp szefa kuchni 20 cm kosztuje 159 zł a przesyłka gratisjak ktoś bedzie zainteresowany to podam link duży wybór w niskich cenach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #677 Napisano 5 Stycznia 2007 dawno nie zaglądałem ... Te Porsche faktycznie fikuśne jakieś ... ciężko wyobrazić sobie jak chwycić za taką rękojeść :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guerero 0 #678 Napisano 6 Stycznia 2007 Witam!powiem Wam, że chyba już od 2 lat miałem pewien typ noża, foldera, który chciałem mieć codziennie w kieszeni. przymierzałem się do niego kilkukrotnie aż w końcu się udało (no po części;)). mianowicie zaintrygował mnie pewien knifemaker from Hawaii :cool: , który zowie się Tom Mayo!! i robi wspaniałe noże!!mój niestety egzemplarz jest jedynie Jego projektem oznaczonym firmowym logo. mowa tu o tym Panu: nóż wykonany jest z rewelacyjnych materiałów jak stal S30V i tytan a ponadto hartowaniem zajął się sam ...:!! nóż przyszedł w estetycznym pudełku: ładnie wyściełanym i wygląda tak: okładki z perforowanego tytanu: i oczywiście nieugięty Framelock: całość generalnie prezentuje się bardzo dobrze...dodam tylko, że nóż tnie świetnie i ma (czego NIE wiedziałem wcześniej) wklęsły szlif... a na koniec: POZDRAWIAM! 0 pozdrawiam!guerero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #679 Napisano 6 Stycznia 2007 Fajne te Mayo ;-) Chociaż osobiście nie lubię frame locków. Ale Nożyk naprawdę estetyczny i zacetyczny ;-) tak jak lubię. Zastanawia mnie dlaczego "patent' z otworkami w rękojeści jest tak żadko stosowany przez producentów ? Może dlatego, że zmniejsza się powieżchnia na której można umieścić reklamy :-D Ps. I niech mi ktoś powie że noże nie mają nic wspólnego z zegarkami. Zapraszam na "ubitą ziemię" - wybór broni pozostawiam "oszczercy" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #680 Napisano 14 Stycznia 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chief_eng 6 #681 Napisano 14 Stycznia 2007 Czyżbyś zdarł powłokę ze szczurków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #682 Napisano 14 Stycznia 2007 Battle Rat'a mocno pomeczylem ,az mu powloka zaczela schodzic, wiec zdecydowalem sie usunac ja dokonca jak w Howling Rat'cie. W ruch poszedl " Zmywacz do starych powlok lakierniczych" firmy Dragon ( uwaga jest Rakotworczy :shock: ) + pumeks. Jednak po usnieciu powloki noz nadal nie wygladal jak powinien, wiec przeszlifowalem go papierem 1000 grit a puzniej 2500 grit i teraz wyglada znacznie lepiej 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chief_eng 6 #683 Napisano 14 Stycznia 2007 Lubię taką surową stal. Do typowo roboczych noży jak Swamp Rat pasuje idealnie Mi, w przeciwieństwie do niektórych, bardzo się podoba jak moje noże łapią rysy na ostrzu. Dopiero wtedy nabierają charakteru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bartekdub #684 Napisano 14 Stycznia 2007 http://www.avrknives.com/homepage.html Facet w Holandii robi takie rzeczy, w sumie to jest jego hobby, ale z tego się utrzymuje :-) W rzeczywistości o wiele lepiej wyglądają! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chief_eng 6 #685 Napisano 14 Stycznia 2007 http://www.avrknives.com/homepage.html Facet w Holandii robi takie rzeczy, w sumie to jest jego hobby, ale z tego się utrzymuje :-) W rzeczywistości o wiele lepiej wyglądają!Nie podobaja mi się. Szkoda byłoby ich używać Nóż to narzędzie a nie błyskotka :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #686 Napisano 15 Stycznia 2007 Dla nie wtajemniczonych, na zdjeciu znajduja sie noze Tak jest - wreszcie NOŻE Swamp jest jednym z najlepszych noży, jakich przyszło mi używać. Zdumiewające ile to znosi. J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #687 Napisano 15 Stycznia 2007 Jacek a czego uzywales ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #688 Napisano 15 Stycznia 2007 Jacek a czego uzywales ?? W porównaniu z tymi nożami tutaj, to powinienem siedzieć cicho Podam co pamiętam: - wz. 1956 (mój)- Muella Rebeco-9- Muela ostrze 175mm (mój)- Erikson Mora 2000 (mój)- Fallknivn F1 (komuś się spodobał)- Eka Nordic 11cm- jakieś Gerbery brata- pakistańskie Huntery (jeden podobny do Mueli Grizzly nawet mam)- jakiś Kopromed- no i oczywiście Swamp kieszeniowe:- Schrade Old timer- Meerkat (przepadł...)- stary Leatherman tool J. edit: w miejsce Meerkata rozważam Subcoma...edit2: w te wakacje kolega miał jakiś składany CRKT 9 cm z AUS-8, ale to ciężko powiedzieć że był używany; narobiłem szaszłykłów, naciąłem szczap na rozpałkę - i po boju 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #689 Napisano 17 Stycznia 2007 Wiecie co ... tak sobie pomyślalem - a jakiego noża ja tak naprawdę używałem ? Przychodzi mi mały scyzoryczek - na grzybach z rodzicami 30 lat temu. I wielka stalowa maczeta z drewnianą rączką. Socjalistyczny "no name" - pracowałem kiedyś taką ... przy zbiorze kapusty :-D Fajna praca przypomina trochę zbieranie grzybów - a trochę ścinanie głów ;-) i może jeszcze koszykówkę - bo te scięte głowy trzba wrzucać na przyczepę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #690 Napisano 17 Stycznia 2007 Wiecie co ... tak sobie pomyślalem - a jakiego noża ja tak naprawdę używałem ? Przychodzi mi mały scyzoryczek - na grzybach z rodzicami 30 lat temu. I wielka stalowa maczeta z drewnianą rączką. Socjalistyczny "no name" - pracowałem kiedyś taką ... przy zbiorze kapusty :-D Fajna praca przypomina trochę zbieranie grzybów - a trochę ścinanie głów ;-) i może jeszcze koszykówkę - bo te scięte głowy trzba wrzucać na przyczepę. Jakie "noname"??? Spółdzielnia Pracy Inwalidów "Naprzód" w Końskich. Stal ZS-25 (zderzak od Stara 25). Zacny oręż - in extremis można było nim nawet gruli ukopać.A cudowna finka produkcji Spółdzielni Łowieckiej "Postrzał" (czy coś w tym duchu)? Kupiona w 1975 istnieje do dziś- po prawdzie już bardziej marszpikiel przypomina niż nóż - ale jest.A wszystkomający scyzoryk z kombajnem zbożowym Gerlacha? Nadal jestem zdania, że brak mu tylko jednej funkcji - zatelefonować z niego sie nie da.To był sprzęt - łezka się w oku kręci J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chief_eng 6 #691 Napisano 17 Stycznia 2007 Ja w dzieciństwie dostałem od krewnych zza Buga tandetny, wykonany po części z niebieskiego plastiku scyzoryk. Ile on radości dawał :roll: A i na podwórku rządziłem Dopiero niedawno się gdzieś zapodział.Na ostatnim spływie Drawą kolega wyciągnął coś co przypominało zwykłego Gerlacha tylko trzy razy większe. Mówi, że toto ma ze 30 lat i jest niezniszczlne. Bo tych noży nikt nie wyprodukował. Je "zdźielano", a to już wielkie słowo :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #692 Napisano 17 Stycznia 2007 Jacek - jestem przerażony ... wolę nawet nie pytać skąd to wiesz ... stal tej maczety to była najpilniej strzeżona tajemnica Układu Warszawskiego ( ale tego starego - nie tego z Piskorskim ). W końcu - tych maczet mieli używać enerdowscy spadochroniarze na bagnach Luizjany - podczas desantu na USA ! ;-) Ps. Wiem ! Wołoszański ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #693 Napisano 17 Stycznia 2007 Jacek - jestem przerażony ... Tabliczka na moich drzwiach:http://www.polatca.pata.pl/dumpster/z_club/knoth_12.jpg J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #694 Napisano 17 Stycznia 2007 A to moje antyczne zabawki ... edit ... hehehe tabliczka hehehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #695 Napisano 17 Stycznia 2007 A to moje antyczne zabawki ... Dwójka znajomych:- to z żółtą rękojeścią (miałem wersje czernioną).- myśliwski Gerlach - nawet niezły był. Ludziska się głupio dopytywali po co to małe tępokończyste ostrze. Jak mówiło sie prawdę, że do obdzierania ze skóry, robili dziwne miny i uciekali. J. edit: od wywieszenia tabliczki już tylko pies sąsiadów odpowiada na moje powitania 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #696 Napisano 18 Stycznia 2007 Jak mówiło sie prawdę, że do obdzierania ze skóry, robili dziwne miny i uciekali. bo ono tak naprawdę do patroszenia było piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #697 Napisano 18 Stycznia 2007 Mam takiego Gerlacha w świetnym stanie, ale pękła sprężyna na linii piłka-korkociąg i latają luźno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #698 Napisano 18 Stycznia 2007 bo ono tak naprawdę do patroszenia było piotrek Nie patroszę i nie obdzieram J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Julian #699 Napisano 22 Stycznia 2007 Warto w coś takiego zainwestować? http://spyderco.com/catalog/details.php?product=194 Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #700 Napisano 22 Stycznia 2007 Warto w coś takiego zainwestować? http://spyderco.com/catalog/details.php?product=194 wyglada ciekawie- a do czego go potrzebujesz: patroszenia czy obdzierania ze skory? :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach