przemekspce 8208 #18101 Napisano 10 Maja 9 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #18102 Napisano 11 Maja 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #18103 Napisano 12 Maja (edytowane) Dziś duży Garnizon. Lubię. Edytowane 12 Maja przez loco50 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8208 #18104 Napisano 12 Maja 4 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8208 #18105 Napisano 13 Maja 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14501 #18106 Napisano 15 Maja 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #18107 Napisano 15 Maja 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #18108 Napisano 15 Maja 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Ooo, a co to za rezak od motylka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62950 #18109 Napisano 15 Maja 9 minut temu, loco50 napisał(-a): Ooo, a co to za rezak od motylka? Benchmade 865-02 Mini Bedlam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #18110 Napisano 15 Maja 2 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): Benchmade 865-02 Mini Bedlam O właśnie też znalazłem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7165 #18111 Napisano 15 Maja Microtech Socom Bravo Mini Warcom 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8208 #18112 Napisano 15 Maja Rambler 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8208 #18113 Napisano 16 Maja 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #18114 Napisano 16 Maja (edytowane) . Edytowane 17 Maja przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #18115 Napisano 17 Maja (edytowane) Dzień Dobry, Dobry wieczór. Laik z tej strony Panowie wybaczcie, dawno mnie tu nie było, a poszukać coś pośród 700set stron tematu jest nie na moje siły, więc pytam bezpośrednio. Poszukuje jakiś firm nożowych, które mają w ofercie coś ze stałą klingą, pokrowcem do noszeniu przy pasku i wielkości naszej starej poczciwej harcerskiej finki. Mogą być nawet jakieś małe manufaktury. Nóż będzie służył w ogrodzie jako narzędzie, ale nie ukrywam że chciałbym coś ładnego. @mirek 1969 kilka stron wcześniej wkleiłeś fotkę z nożem, którego przedstawiać nie trzeba co to za nożyk ? Edytowane 17 Maja przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #18116 Napisano 17 Maja Jak wielkości finki to mora garberg albo condor terrasaur. Mam garberga w nierdzewnej wersji i jest spoko.Wysłane z mojego SM-S721B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1807 #18117 Napisano 17 Maja Do prac w ogrodzie mora jest jak najbardziej.. Czy do takiej roboty musi być bardzo ładny nóż? Ja poszedłbym do najbliższej Juli i sobie coś kupił... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #18118 Napisano 18 Maja WZ92 ale z napisem Gerlach. Ma jeszcze ktoś taki? Słyszałem dwie wersje o tym nożu. Jedna że był mały wypust przed tym EPasięk. A druga że po. Sam nie wiem czego się trzymać. Ale ze święczką szukać 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #18119 Napisano 18 Maja SOG Flare. Kupiłem dzisiaj na starociach. Nieużywany. Bedzie jak znalazł po wsi latać😀 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8208 #18120 Napisano 18 Maja 8 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6164 #18121 Napisano 19 Maja Koledzy podpowiedzcie, żona zastanawia się nad "promocją" na CircleK, gdzie można kupić noże kuchenne Bugatti za średnio 50 zł od sztuki, ale ja patrzę na to sceptycznie Jaki zestaw noży (szef kuchni, mięso, chleb, dwa mniejsze) polecilibyście w cenie powiedzmy do 500 zł? Czy w tej cenie nie dostanę nic dobrego i powinienem wydać więcej? I drugie pytanie, o ostrzałkę do noży - dotychczas korzystałem z diamentowej od Berghoffa, ale zauważyłem, że jej skuteczność na nożach Gerlacha nie jest już tak dobra, jaka się u Was sprawdza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20278 #18122 Napisano 19 Maja 13 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a): Koledzy podpowiedzcie, żona zastanawia się nad "promocją" na CircleK, gdzie można kupić noże kuchenne Bugatti za średnio 50 zł od sztuki, ale ja patrzę na to sceptycznie Jaki zestaw noży (szef kuchni, mięso, chleb, dwa mniejsze) polecilibyście w cenie powiedzmy do 500 zł? Czy w tej cenie nie dostanę nic dobrego i powinienem wydać więcej? I drugie pytanie, o ostrzałkę do noży - dotychczas korzystałem z diamentowej od Berghoffa, ale zauważyłem, że jej skuteczność na nożach Gerlacha nie jest już tak dobra, jaka się u Was sprawdza? Bo na nożach gerlacha nic dobrze nie działa 😁. Swoje oddałem teściowej. Niech skrobie co dwa dni. Ja mam Victorinoxa z linii Grand Maitre czy jakoś tak- generalnie Grand G..o😁. Córce kupiłem komplet WMF i to był dobry strzał. W dniu 17.05.2025 o 20:44, -mrovka- napisał(-a): Dzień Dobry, Dobry wieczór. Laik z tej strony Panowie wybaczcie, dawno mnie tu nie było, a poszukać coś pośród 700set stron tematu jest nie na moje siły, więc pytam bezpośrednio. Poszukuje jakiś firm nożowych, które mają w ofercie coś ze stałą klingą, pokrowcem do noszeniu przy pasku i wielkości naszej starej poczciwej harcerskiej finki. Mogą być nawet jakieś małe manufaktury. Nóż będzie służył w ogrodzie jako narzędzie, ale nie ukrywam że chciałbym coś ładnego. @mirek 1969 kilka stron wcześniej wkleiłeś fotkę z nożem, którego przedstawiać nie trzeba co to za nożyk ? Ontario RAT -3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
void 176 #18123 Napisano 19 Maja Zestaw za 500, czy nóż za 500? Tojiro Gyouto: https://japonskienoze.pl/tojiro-basic-vg-10-noz-szefa-kuchni-20-cm.html Obieram Samura: https://samura.pl/noz-samura-harakiri-paring-99-mm Ostrzę na kamieniu, polecam np. Shapton RockStar 500. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6164 #18124 Napisano 19 Maja 13 minut temu, void napisał(-a): Zestaw za 500, czy nóż za 500? Tojiro Gyouto: https://japonskienoze.pl/tojiro-basic-vg-10-noz-szefa-kuchni-20-cm.html Obieram Samura: https://samura.pl/noz-samura-harakiri-paring-99-mm Ostrzę na kamieniu, polecam np. Shapton RockStar 500. Zestaw... 3 godziny temu, loco50 napisał(-a): Bo na nożach gerlacha nic dobrze nie działa 😁. Swoje oddałem teściowej. Niech skrobie co dwa dni. Ja mam Victorinoxa z linii Grand Maitre czy jakoś tak- generalnie Grand G..o😁. Córce kupiłem komplet WMF i to był dobry strzał. Ontario RAT -3 Dziękuję Adamie, zapoznam się! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #18125 Napisano 19 Maja 4 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach