goral_ 1687 #18326 Napisano 11 Sierpnia 14 godzin temu, Jacek K. napisał(-a): Hmm oglądałem tę recenzję na YT ... cóż, nie dołączę do tego masowego hejtu Od noża za łącznie 136zł. trudno oczekiwać cudów, ale jest nieźle wykonany, ma fajny kształt, z ostrością nie ma problemu - łatwo tnie kartkę papieru, warzywa, mięso. Ciekawe, jak długo. Porównaj z nożem samura i ceną poniżej 100 PLN. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #18327 Napisano 11 Sierpnia Godzinę temu, goral_ napisał(-a): Ciekawe, jak długo. Porównaj z nożem samura i ceną poniżej 100 PLN. Jak ma grubą głównie, to bardziej łupie niż tnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18328 Napisano 11 Sierpnia W dniu 9.08.2025 o 22:03, Burns napisał(-a): Kto ma tutaj jakieś spyderco z RFN bez wewnętrznych stalowych linersów ? Np. Nativ Chief FRN, ale jest takich noży więcej. Daje to radę czy ugina się i pręży jak guma w gaciach ? Pytam zarówno o ściskanie rękojeści jak i utrzymywania ostrza bez luzów na boki, prawo-lewo. Mam Streczyki. Gną się okładki przy maksymalnym nacisku , przy celowym ściśnięciu palcami. Przy normalnym użytkowaniu się tego nie czuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18329 Napisano 14 Sierpnia Dwie nowinki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18330 Napisano 14 Sierpnia Pierwszy Fox Uro 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18331 Napisano 15 Sierpnia A dziś na słońcu pomarańczka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7156 #18332 Napisano 15 Sierpnia 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18333 Napisano 15 Sierpnia I druga nowość. Gościa przedstawiać nie trzeba 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18334 Napisano 17 Sierpnia (edytowane) W dniu 11.08.2025 o 19:06, loco50 napisał(-a): Mam Streczyki. Gną się okładki przy maksymalnym nacisku , przy celowym ściśnięciu palcami. Przy normalnym użytkowaniu się tego nie czuje. Przyjechał i od razu wrócił. Gnie się to pod naciskiem dwóch palców, zgodzę się, że tego może nie być czuć przy użytkowaniu. Natomiast mój był po pierwsze krzywy, bez centrowania a po drugie tak ściśnięty śrubami pivota, że było trzeba użyć bardzo dużo siły, żeby go w ogóle otworzyć. Ponieważ to wersja Salt ze śrubami DLC postanowiłem nie kombinować. Może miałem pecha i trafiłem kiepską sztukę, ale nie będę dalej brnął tą drogą. Noże FRN bez stalowych linersów to nie moja bajka. Nativ chief to jeden z moich ulubionych noży użytkowych, ale w G10 Edytowane 17 Sierpnia przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18335 Napisano 17 Sierpnia 4 godziny temu, Burns napisał(-a): Przyjechał i od razu wrócił. Gnie się to pod naciskiem dwóch palców, zgodzę się, że tego może nie być czuć przy użytkowaniu. Natomiast mój był po pierwsze krzywy, bez centrowania a po drugie tak ściśnięty śrubami pivota, że było trzeba użyć bardzo dużo siły, żeby go w ogóle otworzyć. Ponieważ to wersja Salt ze śrubami DLC postanowiłem nie kombinować. Może miałem pecha i trafiłem kiepską sztukę, ale nie będę dalej brnął tą drogą. Noże FRN bez stalowych linersów to nie moja bajka. Nativ chief to jeden z moich ulubionych noży użytkowych, ale w G10 Burns, no pech. Ja mam 3 i są OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18336 Napisano 17 Sierpnia 37 minut temu, loco50 napisał(-a): Burns, no pech. Ja mam 3 i są OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18337 Napisano 17 Sierpnia 13 minut temu, Burns napisał(-a): No rzeczywiście Grande Lipa 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18338 Napisano 18 Sierpnia W dniu 15.08.2025 o 12:31, loco50 napisał(-a): I druga nowość. Gościa przedstawiać nie trzeba BP nie ma ? Bo w odmianie auto nie jest to oczywista sprawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18339 Napisano 19 Sierpnia 7 godzin temu, Burns napisał(-a): BP nie ma ? Bo w odmianie auto nie jest to oczywista sprawa. Nie sprawdzałem. Muszę poszarpać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8171 #18340 Napisano 20 Sierpnia 7 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18341 Napisano 20 Sierpnia Coś pająkom ostatnio nie idzie. Military. Wraca do szarga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18342 Napisano 20 Sierpnia Military Camo to była? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18343 Napisano 21 Sierpnia 5 godzin temu, Burns napisał(-a): Military Camo to była? Tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7156 #18344 Napisano 21 Sierpnia 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18345 Napisano 21 Sierpnia 5 godzin temu, loco50 napisał(-a): Tak A takie cuda widział ? Zapewniali, że nóż nie po zwrotach, chyba, że za wielką wodą lub celnicy ? W każdym razie powłoka uszkodzona - wżarło się na stałe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #18346 Napisano 21 Sierpnia 1 godzinę temu, Burns napisał(-a): A takie cuda widział ? Zapewniali, że nóż nie po zwrotach, chyba, że za wielką wodą lub celnicy ? W każdym razie powłoka uszkodzona - wżarło się na stałe. Jprdle. Też z sharga? Do tej pory nigdy nie było wtopy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18347 Napisano 21 Sierpnia Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Jprdle. Też z sharga? Do tej pory nigdy nie było wtopy. Tak, z nigdy to bym nie przesadzał, ale to były jednostkowe przypadki. Teraz jakieś kiepskie rozdanie miałem, niczym drugi sort. Na 5 noży 2 do zwrotu, ale przynajmniej w tej kwestii stanęli bez problemu na wysokości zadania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8171 #18348 Napisano 22 Sierpnia Dzięki tej fotce jestem w przyszłorocznym kalendarzu Spyderco. Tym razem nie okładka, ale i tak jest ok. Możecie się już ustawiać po autograf😉😜 17 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #18349 Napisano 22 Sierpnia Gratuluję! Ciekawe jaką nagrodę nożową od nich dostaniesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8171 #18350 Napisano 22 Sierpnia Dzięki. Nagrody były określone od początku. Mi przypadnie Sage 6 s30v g10/carbon. Okładka to Sage 6 Sprint run s90v carbon i cośtam jeszcze ale nie pamiętam. Jestem zadowolony, bo Sage to fajny projekt i będzie okazja zapoznać się z button lockiem. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach