Nuter 1629 #6351 Napisano 25 Października 2021 taptalk szaleje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6352 Napisano 25 Października 2021 dubel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6353 Napisano 25 Października 2021 Powitoł Aha, Ania klasa, ja ostatnio w naszym żarówkę wymieniałem, ale lustro mam nieco skorodowane od dołu co troszku wpływa na jakość obrazu. Bajek mamy całą masę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6354 Napisano 25 Października 2021 Powitoł Aha, Ania klasa, ja ostatnio w naszym żarówkę wymieniałem, ale lustro mam nieco skorodowane od dołu co troszku wpływa na jakość obrazu. Bajek mamy całą masę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6355 Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Powitoł U mnie znowu obiektyw gdzieś wyparował. Całość lata przesiedziała rozebrana ale w komplecie w pudełku, a jak się za nią wziąłem to kamień w wodę. Kilka bajek pociąłem i oprawiłem w ramki do slajdów. Działa, ale nie ma uroku kręcenia pokrętłem do zmiany klatki A z wieczora Chińczyk i klejenie plastików do moto https://i.imgur.com/hfuDEMt.jpg Edytowane 25 Października 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6356 Napisano 25 Października 2021 CPM 3V - na filmikach pokazują, że ta stal jest w stanie ciąć szkło co z M4 nie udaje się - nie wiem, nie miałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6357 Napisano 25 Października 2021 CPM 3V - na filmikach pokazują, że ta stal jest w stanie ciąć szkło co z M4 nie udaje się - nie wiem, nie miałem.miałem 3v z benchmade w fixie - mało reprezentatywny przykład, bo nisko hartowane więc się nie wypowiem. Natomiast M4 miałem od BRK, spyderco (kilka), benchmade i jednego customa - coś spanialego, agresja tej stali jest boska, ostrzenie łatwe jak smarowanie bułek miękkim masłem. Tylko jedno "ale" - patyna wychodzi momentalnie. Jak ktoś nie przepada to lipka.. myślę że na folder M4 jest super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22749 #6358 Napisano 25 Października 2021 2 godziny temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Aha, Ania 2 godziny temu, Nuter napisał(-a): klasa, ja ostatnio w naszym żarówkę wymieniałem, ale lustro mam nieco skorodowane od dołu co troszku wpływa na jakość obrazu. Bajek mamy całą masę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Temat nie nożowy, ale nostalgia mi się uruchomiła, bo jak znalazłem kilkanaście lat temu na strychu i okazało się, że działa, to była zabawa z dzieciakami na całego. Worek bajek przerobiliśmy 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6359 Napisano 25 Października 2021 41 minut temu, Nuter napisał(-a): miałem 3v z benchmade w fixie - mało reprezentatywny przykład, bo nisko hartowane więc się nie wypowiem. Natomiast M4 miałem od BRK, spyderco (kilka), benchmade i jednego customa - coś spanialego, agresja tej stali jest boska, ostrzenie łatwe jak smarowanie bułek miękkim masłem. Tylko jedno "ale" - patyna wychodzi momentalnie. Jak ktoś nie przepada to lipka.. myślę że na folder M4 jest super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chyba dochodzimy do momentu, gdzie jeden napisze, że stal s30v jest spoko a drugi, że do bani, bo tak samo oznakowana stal różni się między producentami a nawet między partiami u tego samego producenta. Trzeba by mieć przyrząd do pomiaru HRC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6360 Napisano 25 Października 2021 Chyba dochodzimy do momentu, gdzie jeden napisze, że stal s30v jest spoko a drugi, że do bani, bo tak samo oznakowana stal różni się między producentami a nawet między partiami u tego samego producenta. Trzeba by mieć przyrząd do pomiaru HRCno to niestety prawda, piszę tylko z doświadczenia - np. cruwear w fixie od jednego z naszych szanowanych twórców był strasznie rozczarowujący, a spyderco świetnie to hartuje. Shiro doskonale hartuje wszystko. Pajonki w mojej ocenie też. Chińscy producenci noży (nawet ci znani) często robią zbyt nisko i efekty rozczarowują. Bardzo polecam kanał Cedric and Ada. On testuje mnóstwo noży i jest fajny arkusz w Google docs gdzie zapisuje wyniki. Można zobaczyć jak ta sama stal różnie sprawdza się zależnie od producenta.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6361 Napisano 26 Października 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #6362 Napisano 26 Października 2021 Popatrz, popatrz wbił się nawet w spróchiały pień 😵 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6363 Napisano 26 Października 2021 35 minut temu, mkl1 napisał(-a): Popatrz, popatrz wbił się nawet w spróchiały pień 😵 No co ty, on porąbał to drzewo 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6364 Napisano 26 Października 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #6365 Napisano 26 Października 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6366 Napisano 26 Października 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #6367 Napisano 26 Października 2021 Ładne masz zbiory Loco.Ja takich nigdy nie będę miał.U mnie po przemyśleniach max 8 nożyków siądzie.I potem rotuje.Np. wczoraj sprzedałem już jednego Combata.Sebenza też leci jutro na sprzedaż bo wolę jednak z micarta.Wkurza mnie ten chropowaty tytan.Takie 4 sety(mniejszy większy) będą dla mnie optymalne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6368 Napisano 26 Października 2021 (edytowane) Ja to jestem cienki bolek. Burns to dopiero ma zasoby😁 Edytowane 26 Października 2021 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6369 Napisano 26 Października 2021 @Genovese_ a gdzie masz tego niebieskiego MT ( nie mówię o seledynowym, chodzi o niebieski powycierany). Miałeś mi go sprzedać jak Tobie się znudzi 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #6370 Napisano 26 Października 2021 Mam go i nie jest na sprzedaż.😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6371 Napisano 26 Października 2021 1 minutę temu, Genovese_ napisał(-a): nie jest na sprzedaż Dobra, dobra 😎 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6372 Napisano 26 Października 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #6373 Napisano 26 Października 2021 Właśnie ostatnio kolega z innego forum stwierdził ,że model Spyderco Native Salt ma ponoć takie ładne kliknięcie backloca.Masz ten model ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6374 Napisano 26 Października 2021 (edytowane) Nie, nie mam. To wszystkie moje pajączki. Był jeszcze amalgam ale odjechał. Edytowane 26 Października 2021 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6375 Napisano 27 Października 2021 15 godzin temu, loco50 napisał(-a): Nie, nie mam. To wszystkie moje pajączki. Był jeszcze amalgam ale odjechał. Ostatni zakup z Niemiec został potraktowany taką pier**lą. Miło z ich strony, ale nie we wszystkich zagranicznych sklepach tak jest. Gdyby na płatność paypal nie wiem czy bym tam kupił bo strona zdjęć nie ładuje, brak obsługi wielu języków a z tym ze strony tlumacz sobie nawet nie radził - pod tym względem kiepsko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach