Louis Cypher 16042 #8651 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Burns napisał(-a): O trwałość powłoki pytam a nie to czy przejmujesz się rysami, jak wiesz jest opcja tego noża bez niej. Ale ja mam bez powłoki. To jest stone washed. Edytowane 24 Marca 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8652 Napisano 24 Marca 2022 Coś mi się ubzdurało, że to wersja w oksydzie, teraz przyjrzałem się dokładnie na backspacer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8653 Napisano 24 Marca 2022 Nie śmiejcie się ale pierwszy raz taki filmik nagrałem. Coś tam gadam, coś tam trochę widać. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10465 #8654 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) Fajna recka.Mechanicznie widać ,że jest to lepsze od Twojego UT.Mimo wszystko mam dwie uwagi.Twój UT mimo ,że to limitka itd,. podejrzewam ,ze trafiła Ci się słabsza sztuka.Niestety w MT to norma i minus ,że nie które noże (OTF) otwierają się płynniej niż inne sztuki z tego samego modelu.Piszę o tym UT bo ja mając kilka UT otwieram i zamykam je każdą ręką bez naruszenia naskórka przy czym przy np. 15 użyciu pod rząd(otwarcie -zamknięcie) potrafi się taki UT zblokować.Kwestia druga to na CK jakiś czas temu była żywa dyskusja dotycząca BP i wyszło na to ,że raczej OTF-y bez BP będą bardziej awaryjne.NP.Wpadnie byle paproch i masz zblokowany.Sam nie wiem do końca jak to jest , bo nie przerabiałem nic z OTF poza MT...😉 Edytowane 24 Marca 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8655 Napisano 24 Marca 2022 A ja jeszcze raz zapytam o cenę zakupu Cobratec z filmu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8656 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) Ten Ultratech to ma wyjątkową "miętką" sprężynę spośród tych co miałem w łapach. Z moim UTX85 jeszcze gorzej bo mniejszy i jeszcze "twardszy" Kiedyś nie było opcji. Chciałeś porządnego OTFa to był tylko MT. Dziś jest wybór wedle gustu. Polecam zerknąć Guardian Tactical Recon, miałem wersję 035 i chyba sobie odkupię bo skubaniec zapadł mi w pamięć. @Burns cena to 259$ Edytowane 24 Marca 2022 przez mariaczi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1388 #8657 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) Taka mnie naszła refleksja.Mam w kuchni noże chyba 20 letnie noże berhoff.Otwierałem nimi kiedyś konserwy , nie raz w zlewie leżały do rana po różnych tłuszczach,cytrynach,i innych toksycznych płynach.Podważałem,ciachałem,rąbałem i nic. Ani śladu.Ciekawe jak te nasze zabaweczki by wyglądały po 20 latach po takiej katordze.A nie dałem wtedy dużo za ten zestaw.Powiedzmy tak na dzisiaj ok.500zeta.Ja mam pojedyncze noże dużo droższe.Ale czy by dały radę tym kuchennym.Wątpie.Oczywiście jak są tępe to przejadę nimi po parapecie😀 Edytowane 24 Marca 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8658 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) Mirek, to chyba taka sama historia jak gdzieś na wsi wykopać w szopie grabie, motykę, kosę i inne narzędzia lekko z lat 60, albo starsze. Obecnym narzędziom z marketu ciężko przetrwać jeden sezon a te które przetrwają kosztują krocie. Ale już z lat późniejszych 80 i wyżej idzie trafić azjatycką radosną twórczość. Ruskie czy chińskie sprężynowe, które składały się na byle śrubce idt. Kiedyś wszystko z reguły było trwalsze bo nikt nie myślał o sztucznym postarzaniu. Edytowane 24 Marca 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8659 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) 11 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Taka mnie naszła refleksja.Mam w kuchni noże chyba 20 letnie noże berhoff.Otwierałem nimi kiedyś konserwy , nie raz w zlewie leżały do rana po różnych tłuszczach,cytrynach,i innych toksycznych płynach.Podważałem,ciachałem,rąbałem i nic. Ani śladu.Ciekawe jak te nasze zabaweczki by wyglądały po 20 latach po takiej katordze.A nie dałem wtedy dużo za ten zestaw.Powiedzmy tak na dzisiaj ok.500zeta.Ja mam pojedyncze noże dużo droższe.Ale czy by dały radę tym kuchennym.Wątpie Są stale i są stale. Też miałem kiedyś kilka lat coś podobnego, tylko zestaw firmy Vinzer. Nie było mowy nawet o jakimkolwiek nalocie na klingach. Niestety były miękkie i bardzo szybko się tępiły. Od długiego czasu mam kuchnię w M390 od polskich mejkerów i nie ma najmniejszego problemu z utrzymaniem kling. Bezobsługowe tak samo jak tanie chińczyki z plastelinowych blaszek. Za to częstotliwość ostrzenia spadła że ho ho. Konserwy jednak nie odważę się nimi otwierać... Pewnie by podołały ale nie do tego służą prawdziwe kuchenniaki. Edytowane 24 Marca 2022 przez mariaczi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10465 #8660 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) 26 minut temu, mariaczi napisał(-a): Polecam zerknąć Guardian Tactical Recon, miałem wersję 035 i chyba sobie odkupię bo skubaniec zapadł mi w pamięć. Widziałem bo na knives jeden kolega mi go zachwalał ale zupełnie mi się nie podobają.Tak samo Cobratec to nie moja bajka... Edytowane 24 Marca 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21448 #8661 Napisano 24 Marca 2022 Bry, dawno mnie nie było. No i złamałem się, go mac😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8662 Napisano 24 Marca 2022 Hahaha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68856 #8663 Napisano 24 Marca 2022 Adam, wisisz flaszkę rudej. Znasz mój adres, także tego ten... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21448 #8664 Napisano 24 Marca 2022 Nóż, k.... 🤣. Słaby charakter. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68856 #8665 Napisano 24 Marca 2022 6 minut temu, loco50 napisał(-a): Nóż, k.... 🤣. Słaby charakter. Każdy pijak tak ma. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21448 #8666 Napisano 24 Marca 2022 🤣🤣🤣🤣. Jednak rozczaruję Cię, już chyba że 3 tyg nic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16042 #8667 Napisano 24 Marca 2022 7 minut temu, loco50 napisał(-a): 🤣🤣🤣🤣. Jednak rozczaruję Cię, już chyba że 3 tyg nic. Chory jaki cy cuś? 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1388 #8668 Napisano 24 Marca 2022 3 godziny temu, Burns napisał(-a): Mirek, to chyba taka sama historia jak gdzieś na wsi wykopać w szopie grabie, motykę, kosę i inne narzędzia lekko z lat 60, albo starsze. Obecnym narzędziom z marketu ciężko przetrwać jeden sezon a te które przetrwają kosztują krocie. Ale już z lat późniejszych 80 i wyżej idzie trafić azjatycką radosną twórczość. Ruskie czy chińskie sprężynowe, które składały się na byle śrubce idt. Kiedyś wszystko z reguły było trwalsze bo nikt nie myślał o sztucznym postarzaniu. No masz rację. Lodówki tez kiedyś chodziły 20lat a moze i więcej a jak się zmieniało to stara do piwnicy i gorzołe chłodziła. Nowa padła a stara dale gorzołe chłodziła.🤣🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8669 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Adam, wisisz flaszkę rudej. Znasz mój adres, także tego ten... Taa, już popiłeś! On mi do dzisiaj wygranego noża ze swojego quizu nie wysłał. Pijaku z czego zrobili rękojeść w tym Viperze i co to za model ? Edytowane 24 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16042 #8670 Napisano 24 Marca 2022 Rękojeść wygląda jak micarta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8671 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) albo CF. wszedłem na ich stronę, ten nóż jest nie do odnalezienia, tam jest z pińćset noży - mają rozmach Edytowane 24 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21448 #8672 Napisano 24 Marca 2022 G10 przeplatana jakimś włóknem szklanym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16042 #8673 Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) 58 minut temu, Burns napisał(-a): albo CF. wszedłem na ich stronę, ten nóż jest nie do odnalezienia, tam jest z pińćset noży - mają rozmach Ło kurła, grubo 💩 ZT ma z 10 w ofercie na ten rok 😎 BajDeŁej - w tym roku żadnej nowości nie pokazali 🙁 Edytowane 24 Marca 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #8674 Napisano 24 Marca 2022 5 godzin temu, mariaczi napisał(-a): @Burns cena to 259$ Sporo - czyli tak jak pisałem. Co do suwaka. Pytanie czy tam pod przyciskiem również nie ma sprężynki jak w MT, ale może jest grubsza, mocniejsza i bardziej podbija suwak nad rękojeść ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1634 #8675 Napisano 25 Marca 2022 Nie ma sprężynki. Suwak jest zamocowany na sztywno na tym wystającym elemencie prowadnicy sprężyny jak w MT. Po prostu tak to wymyślili że jest ponad okładką i pracuje w prowadnicach po bokach. Co mnie też zdziwiło suwak jest stalowy nie ameliniowy. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach